J57a82k58u60b 84Š10o20l47c

11. 3. 2024 9:34

Beneše nemám rád, jediné co se mu povedlo, byl odsun Němců po válce. Tady ho ale soudíte možná moc přísně. S Hitlerem si zadal skoro každý, a to mnohem později, kdy už se Německo profilovalo podstatně jasněji. Každopádně Beneš byl tragická postava a vinu zde nese i Masaryk, který ho prosazoval.

Foto

Ani ten odsun nebyl čistý. Prakticky vydal generální pardon na zločiny Čechů.

Foto

Karma, je třeba připomínat tohoto mužíka, který se "zasloužil o stát"

Foto

Dne 15. září 1938 Beneš tajně vyslal do Paříže svého osobního emisara – ministra sociálních věcí v Hodžově vládě Jaromíra Nečase s nabídkou, že Československo je ochotno postoupit území čtyř až šesti tisíc čtverečních kilometrů asi s půl druhým až dvěma miliony obyvatel. Proč to Beneš udělal??? Snažil se vyhnout válce s Německem nikoliv kvůli porážce, ale proto, že ani čs. vítězství nedávalo záruku, že republika bude obnovena v původních hranicích. Podle Beneše bude lepší, když se to (tj. ztráta území) stane bez války. Zvlášť nastane-li situace tak, že za ni bude možné svalit odpovědnost na cizí vlády. V memorandum pro ministra Nečase prezident psal “ Je nebezpečí, že ve chvíli, kdy připustíme princip, nakonec oni ustoupí Hitlerovi a dají všecko. “ Tedy místo čtyř až šesti tisíc kilometrů čtverečních veškerá území, na kterých žije více jak 50 procent německého obyvatelstva

Dne 5 října 1938 z Paříže poslal čs. velvyslanec Osuský, dopis, ze kterého vyplývalo, že Francie se pro svůj zrádný postoj rozhodla na základě doručení Benešova dopisu Jaromírem Nečasem.

JZ

Ano, tohle byla ze strany Beneše ukázková velezrada.

MB

M29i88l12a39n 30B53í58l63e57k

11. 3. 2024 14:41

Můžete dát další zdroje potvrzující to, o čem psal Osuský? Ten se totiž s Benešem zrovna nemusel (mírně řečeno)...Co tedy uvádějí čs./německé archivy, popř. jiné prameny?

JZ

Poohlédnu se, ovšem nemyslím si, že by si Roman Joch vymýšlel.

AM

Vaše blábolení nebere konce, naopak se stupňuje. Čeho se ještě dočkáme .

JZ

Na rozdíl od Vašeho blábolení mám vše odzdrojované.

JM

Tradiční tendenčnost článku nemá smysl komentovat, ale poslední větou odhalujete vlastní pokrytectví. Pokud byste ji myslel opravdu vážně, jak chcete obhájit Vaše permanentní peskování Ruska za kroky, které činí...?

JZ

Jednoduše, my nepřepadáváme cizí země a u nás mohou lidé jako vy svobodně diskutovat. V Rusku už byste byl za mřížemi. Srovnávat nás s Ruskem je hodně hloupé.

JN

J92o42s43e55f 58N76i29k29l

11. 3. 2024 19:49

Že by opět konstrukt, jak vylepšit naše novodobé dějiny...

Díky! To jsem nevěděl. Ale, přiznejme si, každý z nás občas chybuje a hřeší!

  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,91
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz