Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Těžko se vyšetřuje, když politici mají policii pod svým palcem! :-)

0 0
možnosti
Foto

Objevují se další podrobnosti havárie - dle vyjádření předsedy Českého rybářského svazu Stanislava Pernického. První byli u havárie 20.září rybáři. Ti půl hodiny po nahlášení havárie odebrali vzorky vody z Bečvy a uhynulé ryby. Vzorky vody nebyly pochopitelně odebrány do zkumavek a ryby nebyly uloženy do chladících boxů. Vodu nabrali do vymytých PET lahví a ryby dali do tašky. Takovéto vzorky prý neobstojí při soudním dokazování viny. Jejich předností však bylo, že byly odebrány bezprostředně a mohly vést k rychlému určení látky, která vodu otrávila. Rybáři vzorky předali odboru životního prostředí města Hranice a ten je následně předal ČIŽP. ČIŽP však popírá, že by převzali nějaké vzorky od rybářů nebo odboru životního prostředí a odvolává se na mlčenlivost z důvodů policejního vyšetřování.

Chování orgánů ČIŽP je v tomto případě opravdu podivné.

4 0
možnosti
Foto

K55a81r67e33l 69C37a70c72h

24. 12. 2020 14:55

Pravdu mají v tom, že pokud věc předali policii, jako podezření z trestného činu, nemohou nikomu, než policejním vyšetřovatelům dávat informace, které se k věci vztahují. Proto chování ČIŽP je jediné možné a dotazy je tedy třeba uplatňovat na policii. Nechť policie odpoví, kdo je jejich expertem, proč byl původní termín na posudek tak dlouhý a proč byl ještě prodloužen. Mně by to také zajímalo, ale opravdu konkrétně. Ne, že je to složité, ale konkrétně, kde vznikl zádrhel k došetření věci.

0 0
možnosti

Babiš ví, že ryby mlčí - mluvit nemohou. A ministr životního prostředí mele to, co mu napsali do not. Už aby tahle parta táhla k čertu.

3 0
možnosti
Foto

Nic se nevyšetří....stejně jako Čapí hnízdo se nevyšetří....ale střet zájmů to není....a za vše může Kalousek.

Ode mě karma :-).

8 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

R^

Důkazy byly zničeny. Ale je spousta indicií, které ukazují na zdroj, takže všichni vědí, kdo je vinen, kromě premiéra, ministra životního prostředí, České inspekce životního prostředí a policie. Ti všichni spolu s Dezou ví jen to, že Deza je v tom nevinně. Z toho plyne opět poučení, že střet zájmů bychom měli brát vážně. Alespoň tak, jako Evropská komise.

:-)

7 0
možnosti

P10e36t58r 23B87u96r72i96a31n

22. 12. 2020 17:18

Karma. A ještě by se hodilo připomenout, jak jakýsi mluvčí za Dezu prohlásil, že oni jsou z obliga, protože kyanid se u nich vůbec žádný nikde nevyskytuje. Poté se ukázalo, že je to zbytkový produkt výroby a je podivné, že by to zainteresovaný manažer nevěděl. Tedy opět lži v přímé přenosu made in Agrofert práce všechno druhu.

10 0
možnosti
Foto

K60a34r89e40l 44C72a89c73h

24. 12. 2020 14:22

Pane Buriane zkreslujete vyjádření mluvčího DEZY buď z neznalosti, nebo, a to by bylo horší, záměrně. Ve vyjádření zaznělo, že kyanidy neskladují a jako surovinou s nimi nepracují. To, že jsou v nepatrném množství obsaženy v odpadních vodách, protože byly v nepatrném množství obsaženy ve zpracovávaných dehtech, nikdo nepopíral. Nebudu v odborné literatuře vyhledávat o jaké koncentrace se může jednat a zda je tedy nutno tyto vody podrobovat v rámci ČOV speciální úpravě na snižování jejich obsahu, nebo ne. Rozhodujícím faktem je to, že podniky tohoto typu jsou dnes velmi snadno kontrolovatelné, neboť jim orgány ŽP již dávno nařídily taková opatření, která jim to umožňují a která, kdyby byla nařízena malé firmě, by pro ni byla mnohdy ekonomicky likvidační. Takovou firmu je pak možno velmi rychle jako viníka vyloučit, nebo naopak potvrdit.

0 0
možnosti
Foto

K45a14r79e36l 87C52a55c57h

22. 12. 2020 14:25

Včera byl na toto téma článek na iDnes, takže se neustále omílá stále stejné téma. Proto jen překopíruji, co jsem napsal do diskuse k tomu článku.

Každý na to má svůj pohled. Můj pohled je takový, že určité skupině lidí se hodí mít premiéra dlouhodobě trestně stíhaného a proto tak jednoduchá věc, jako je Čapí hnízdo, stále ještě není ukončena. A pak dojde na Bečvě k ekologické katastrofě a Agrofert má v této lokalitě fabriku. Není žádoucí aby byla věc rychle ukončena, protože dokud vyšetřování trvá a neúměrně se vleče, tak ve veřejnosti bude sílit dojem, že zlý Babiš zametá malér pod koberec. Čím déle tyto kauzy trvají, tím větší vliv to bude mít na pokles preferencí nenáviděného ANO a o to se opozice zoufale s malým úspěchem snaží již několik let a o to jim jde až v první řadě. Parlamentní volby se blíží a Fiala s Bartošem se již každý vidí ve Strakovce. Nemusíte můj názor sdílet, ale to jsou věci, za které každý opoziční politik děkuje Bohu.

4 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 4
možnosti

Milý Jane. Jste nepoučitelný ! I v tyto dny nemáte jiný program - Jako "AnibabIš"! Řeklo se, že jak ve společnosti - tak i ve vodě, bude rybém lépe ! Problém je dávno vyřešen ! Pan Bureš řekl, že DEZA, to není Podobně drze vystoupil poslanec S. Blaha s dotazem v PS -

Bylo mu sděleno = "Nic jiného neumí,“ a „Nechte si změřit IQ". Myslím, že mi to moc nemyslí a tak páně Burešovi věřím. On se mi líbí - Nic nečte, ani dopisy z EU. Všechno ví ! Pan Babiš je čistý - jako Bečva ! Nešpiňte jej ... :-)

14 1
možnosti

O kousek níže píši o otravě ryb kyanidem v Ostravici a Odře před cca 25 lety, která byla vyešena velmi rychle.

5 0
možnosti

J77a39n 58Z26i81e14g32l24e27r

22. 12. 2020 13:16

Děkuji za upozornění, už jsem přečetl a ocenil zaslouženou karmou. R^:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,76
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz