Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Toto je můj první příspěvek k 70 . výročí konce II. světové války. Mohu potěšit své příznivce, brzy budou následovat další.:-)

0 0
možnosti
LH

Pokud to budou stejný neobjektivní bláboly kojzarovskýho  typu naruby  tak potěš pánbůh;-D

2 1
možnosti
LH

Inu měli se na to tenkrát Rusáci vykašlat a dneska mohli Zieglerové rejt držkou na Sibiři - to by bylo mnohem ale opravdu mnohem lepší

0 2
možnosti
LH

Ale mám  pravdu Zieglere -  leda že byste hajlpoval jak o život

0 1
možnosti
LC

U nás znásilnili dva rudí osvoboditelé hospodskou. Oba mají hrobeček (kupodivu udržovaný) na místním hřbitově. Velitel jejich roty to vyřídil okamžitě na místě.

Ovšem vaše statisíce, pane Zieglere. Nebuďte troškař. Proč ne miliony?

2 2
možnosti

A36n12n21a 98Č34e17r92n38á

21. 2. 2015 16:20

Nevěřím vám ani slovo, s vašimi milióny... Rv

1 0
možnosti
JJ

Jene, fotografie z hospody nejsou zrovna "in"....

3 4
možnosti
Foto

Právě jsem to chtěl poznamenat. Řekl bych, že to foto  je "negativně reprezentativní"

3 2
možnosti
JZ

Tak ještě jednou pro nechápavé. Věra Sosnarová byla zatčena NKVD se svoji matkou a mladší sestrou v Brně 17. května 1945, tedy devět dnů po uzavření míru! V žádném případě se tedy nemohlo jednat o oběť bojového násilí. Znásilňována byla v transportu příslušníky NKVD, nikoliv Rudé armády. A opět šlo o zločinný únos a nikoliv o bojovou situaci.

Na druhé  straně si vážím obyčejných vojáků Rudé armády, mnozí z nich byli antikomunisté a často se stávali obětí svých fanatických velitelů, kteří je nutili k sebevražedným útokům  na dobře opevněná německá postavení.

A úloha NKVD. Ti číhali vzadu v zákopech a stříleli na ustupující vojáky Rudé armády nebo na ty, kteří se vraceli zpátky po neúspěšných ztečích.

3 0
možnosti
MP

Takže NKVD. Vážíte si řadových vojáků....O kousek níž to píšete zase jinak. Přece NKVD nestihla znásilnit statisíce. Promiňte, zdá se mi, že jste toto vážné a závažné téma pojal dost hystericky a zaujatě.

4 1
možnosti
AK

Posledni dve vety by se daly aplikovat i k nam s rozsirenim na politicke i ekonomicke emigranty.  Kdyz zvazite zmizelou nemeckou a zidovskou populaci, tak si musi clovek uvedomit, ze dnesni CR neni vubec to co kdysi a musi stradat.  Strada se ekonomicky, politicky, historicky a nakonec i kulturne.

4 0
možnosti
Foto

Dejte si studenou sprchu. Ať už nám Sověti způsobili cokoli, na lidských životech to nebylo ani procento ztrát za Němců.

7 6
možnosti
VV

Ano, s Tim SE da souhlasit, ovsem skody moralni se s temi nacistickymi nedaji srovnavat. Nebyt vitezneho unora, byly by ty nacisticke nejdele po 5_ti letech prekonany. Ty sovetske jsme neprekonali ani za 25 let, a pochybuji ze budou prekonane za dalsich 25 let.

4 0
možnosti
ML

M75a16r74t28i64n 75L35a61c81o

20. 2. 2015 16:45

Joachim Gauck je, na rozdiel od Putina, slušný človek. A sebareflexia Nemecka po WW2 si zaslúži rešpekt.

8 0
možnosti
Foto

Vynucená sebereflexe. Na záda jim dýchaly okupační armády, že ani svobodně podnikat nemohli.

5 5
možnosti
MS

Naše osvobození Sověty v roce 1945 se dá přirovnat k situaci, kdy "hrdina" zaslechne v noci v parku ženské volání o pomoc, neohroženě zažene násilníka a pak ženu vzápětí znásilní sám. :-P

11 4
možnosti
JJ

Já bych upřesnil počty. Zahnali a zabili tisíc násilníků a znásilnili jednu ženu. Ve statistice to osvobození vypadá trochu jinak...ale to Vás asi ve škole neučiliRv

5 5
možnosti
PH

marx,trotsky,kaganovic,apfelbaum su hlavnou pricinou bolsevickeho zla...je komicke davat vinu za komunizmus pravoslavnym Rusom - Rusi su najvacsou obetou  chazarskych bolsevikov;-)

3 2
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz