Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To tehdy Velká Británie, Francie a Sardinie sousedila s Ruskem, že proti Rusku v Krymské válce válčili?  Nebo vedli proti Rusku válku za západní demokracii?

0 0
možnosti
Foto

Ústavní soudce Zorkin je k vynášení výroků o nevolnictví stejně kvalifikovaný jako Kolja Nikitič už jenom proto, že pouhým specialistou na ústavní právo. Právě jako speěcialista, který své profesi musel věnovat spoustu času, je nutně více diskvalifikován pro jakoukoliv veřejnou diskuzi než všeználek Kolja Nikitič.

0 0
možnosti

Pane Zieglere, vy jste docela manipulátor - takto to nebylo. Zorkin asi není žádný myslitel evropského formátu, ale on se zamýšlel zda zrušení nevolnictví vytvořilo podhoubí pro pozdější vítězství bolševismu, neboť to podle něj narušilo "jednotu" tradiční ruské společnosti, tzv. pojivo mezi šlechticem a mužikem. Samozřejmě je to kravina, problém spíše je, že reformy zmíněného cara byly polovičaté a některé i zrušeny. A polovičaté řešení je často horší než původní. Ale že by pan nebom asi bývalý soudruh Zorkin chtěl obnovit nevolnictví v Rusku je opravdu blbost.

3 0
možnosti

Rozhodně obnovíme. Jdu s vámi.

0 0
možnosti

Je tady nějaké masochista nebo vlastenec, který jezdí v ruském autě, nebo používá nějaké ruské spotřebiče - ledničky, pračky, TV příp. potraviny?

2 0
možnosti

Par masochistu pry posloucha ruskou vaznou hudbu, chodi na balet, cte ruskou literaturu a podobne. No strasne. A prikusuje k tomu jedovata polska kurata a odpad z EU chlazeny v chladnickach vyrobenych v 'rozvojovych zemich'.

2 2
možnosti

Davam karmu. Vase dojemna starost o prosteho ruskeho cloveka me chytila u srdce. Kdyby vas 'na pravo' takovych bylo vic. U nas, v Rusku, v ..

2 0
možnosti

Proč celá Evropa obchoduje s Ruskem, když je tak chudé???? O  hi -tech spolupráci, vesmírné spolupráci s USA, vědecko- výzkumné spolupráci s mnoha státy  ani nemluvě. Stále píšete o Sovětském svazu před 50 lety. Je stále Čína stále ještě tak chudá, a je stále ještě nepřítelem dnešního Ruska? Jsme ještě ČSSR a jsme ještě v RVHP?;-D Skutečně se obchoduje EJN s ropou a plynem?

3 6
možnosti

Mate tam malou chybku ochod z Ruskem-Rusko dováží vše protože nedokáže nic vyrobit a vyváží ropu a plyn ,protože kromě rabování svého uzemí není co by prodávalo.

7 4
možnosti

No však taky ta ruska ekonomika skomira, proto Aeroflot nabira piloty z CSA, ktera prosperujici ceska ekonomika propouští -  prej nemaji penize ci co

2 3
možnosti

Prosperující ekonomika se bez neúspěšných firem neobejde. Piloty nepropouští ekonomika, ale jen neúspěšná firma..

8 0
možnosti

nj, ale kdyby nevolnictvi v rusku nebylo zruseno, takove zrudy jako Lenin, Stalin, Putin ci zminovany soudce by se k moci nedostali.

0 0
možnosti
Foto

Lenin a  Stalin vymysleli lepší sytém než bylo nevolnictví. Trestance. Byl i stanoven plán, kolik musí soudy dodat lidí do Gulagů, aby mohli pracovat za nelidských podmínek horších než bylo nevolnictví. U nás také měly soudy plán, kolik musí dodat osob do Jáchymova. To jenom na okraj.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz