Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Ad: "Ono to může za chvíli dopadnout tak, že stát bude hned po narození dítěte „v zájmu kvality jeho výchovy“ rozhodovat o tom, jestli nechá dítě biologické matce nebo je v zájmu kvalitnější výchovy šoupne do jiné rodiny."

Za chvíli? Publikováno 20.02.2007 v Finnmark Dagblad:

Žena byla odsouzena za to, že bránila svého novorozence: http://www.barnefjern.org/kvinne-domt-for-a-ha-forsvart-sin-nyfodte-baby/

Barnevernet v jejím domovském městě ve Západním Finnmarku určil už před narozením, že dítě by mohlo být deprivováno a přijel do porodnice v Hammerfestu dva dny po porodu v květnu minulého roku a informoval matku a otce dítěte, že by dítě mělo být umístěno do pěstounské péče.

Zástupci Barnevernetu zůstali v porodnici do druhého dne a diskutovali jak s lékaři, rodinou dítěte a matkou dítěte, když mělo být dítě odebráno. Ale matka dítěte odmítla dát své dítě, takže byla přivolána policie.

Také už před příchodem policie vznikla chaotická atmosféra v pokoji, kde matka s dítětem ležely. U soudu žena vysvětlovala, že byla velmi city zraňující situaci že ani nedokázala jíst ani spát z obavy, že jí vezmou její dítě.

Když vstoupili dva policisté do místnosti, leželo dítě matce právě u prsu a bylo nakojeno. Matka byla opakovaně žádána, aby své dítě vydala, ale to odmítla. Podle soudníchspisů vykřikla a začala se vysokým hlasem modlit "Otče náš".

Policisté vytrhli matce dítě z náručí násilím a ve rvačce, která nastala, matka kopla a praštila jednoho z policistů. V důsledku toho byla situace velmi napjatá a nepříjemná, uzavírá zdůvodnění rozsudku.

Je zapotřebí, aby matka napadla rozkaz k péči. Tato otázka bude projednávána vsoudem Vnitřního Finnmarku příští týden.

3 0
možnosti
JJ

Původní zpráva, ještě to visí v online archivu těch novin: http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article2598144.ece

0 0
možnosti
JC

Kdyby bylo po mém, přerušil bych s Norskem diplomatické styky a vyslal bych tam komando na záchranu těch dětí. Případně na zajetí jejich krále, aby bylo koho za ty děti vyměnit.

4 0
možnosti
JZ

Děkuji Tome za pochvalu. :-)R^

0 0
možnosti
AS

A70d14a44m 92S84t11a63v92a

13. 2. 2015 13:07

Autore, po dlouhé době jsem vám zase mohl dát karmu. Konečně se na věci díváte skutečně pohledem konzervativce, za kterého se tu prohlašujete. Většinou však  píšete anarchisticky, jak ti vyhulení neomarxisti....l

5 1
možnosti
JJ

Až teda na tu druhou část: Kde Ziegler píše anarchisticky?

2 0
možnosti
MT

Jestlize nejaky psycholog navrhuje  "pořídit jiné" děti  tak ma by okamzite zbaven titulu a svepravnosti. Deti se NEPOŘIZUJÍ jako nějaka věc.

11 0
možnosti
JC

Jako dědeček a tatínek a bratr závazně prohlašuji, že ztráta každého jednoho mého blízkého bolí stejně. Čím víc jich mám, s tím větším množstvím bolesti musím počítat. Představa, že některého z nich nahradím ve svém srdci jiným z nich, je naprosto šílená a zvrácená.

8 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz