Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukrajina to vyřešila tak, že s občany uzavřela nepsanou dohodu....Vy nebudete pálit doma my Vám za nabídneme levnou vodku v obchodech...mám pocit, že snad nemají ani spotřební daň...nevím jak to funguje celkově, ale je pravda, že s domácí pálenkou jsme se po návštěvách setkávali zřidka, daleko častěji se skočilo do obchodu nebo šlo splečně přímo do hospody....jestli se tam už nesedělo

0 0
možnosti
TB

Pane Zieglere,

Opravdoví Češi ale opravdu až tak moc nepijí Slivovici - to je spíše výsada Moravanů.

Nic proti nim, byť obecně jejich politické názory odmítám.

Každý správný Čech už od dob Rakouska-Uherska miluje svůj Rum.

Jako zkušený alkoholik podotýkám, že současná konzumace jakékoliv slivovice na Hradě  nekoresponduje s konzumací nás alkoholiků v Čechách. (To už snad bychom vzali na milost Becherovku)

Proto se nemůžeme divit i  tolika červeným kartám, vystavených našemu milovanému ovaru MZ! (Nejsou to "tzv.karty OpenCard" - ale karty za náš český Rum).

P.S. Kdyby bylo nejhůř - tak i doušek ale dobré Slivovice bychom možná zvážili....;-)

Ovšem už v době, kdy bude na Hradě nebude překážet MZ.!!

1 2
možnosti
MS

Tuzemský rum z bramborového lihu (nebo z čeho vlastně) je dobrý tak akorát do cukroví, nebo do čaje. :-/

0 0
možnosti
PD

To mi připomnělo reportáž z nějakého ruského kolchozu, kde několik zaměstnanců nedostávalo výplatu v rublech, ale rovnou v lahvích vodky - rozhovor s nimi nebyl realizovatelný.  Když se ptali předsedy, jak se k té funkci dostal, pravil, že tak nějak ze všech bývá nejmíň opilý.;-)

6 1
možnosti
AS

A15d82a68m 57S29t29a94v34a

3. 1. 2015 18:05

"Nepoučitelné Rusko ničí drahou vodkou samo sebe...": Autore, kontrolní otázka: A kdo zničil sám sebe alkoholem....?

0 0
možnosti
Foto

No, já to nechtěl rozmazávat, ale před pár měsíci vyšla na webu fotka umírající asi 35 leté ženy - umírala na cirhózu jater.

Příšerně svraštělý a propadlý obličej mi připomněl. hádejte koho, na podzim 2011. Měl zrovna narozeniny.

1 1
možnosti
LK

Bohuzel druzi nejvetsi pijani v Evrope jsou Cesi. Zvlast v piti deti a mladistvych excelujeme. Takze s Ruskem si muzeme poplacat po zadech.

1 1
možnosti
JZ

Blog není o tom, kdo víc chlastá, ale o hlouposti regulace.

0 0
možnosti
JS

Krome Putina a Gorbacova zakazal vodku rusum uz car Mikulas za I. svet. valky. lenin slibil lidu pudu, mir a chlast a bolsevici vyhrali.

1 0
možnosti
Foto

Většina normálních severských států do jisté míry alkohol omezuje, což vidíme například u Finska, Švédska či Norska a nemůže to překvapit také u Ruské Federace.

Knížecí rady diletantů z Česka jsou směšné, vždy't ještě stále máme na paměti desítky mrtvých z pančovaného alkoholu, který měl pravé, legální státní kolky - takový hampejz zde nebyl ani za bolševika a to na to měl celých 40 let !!Rv

3 10
možnosti
LN

..soudruhu pokud byste znal něco více než poučky z kapitálu a jiných komunistických srágor...tak byste mohl zakopnout třeba o informaci...že metanolovou aféru obdobnou naší...má za sebou třeba Norsko....

10 1
možnosti
PP

Celý Váš článek je hodně nesmyslný! Nevím, zda vůbec někam někdy cestujete. 

Naopak Západ je sevřen regulací alkoholu. 

Nejen proto, aby výroba alkoholu resp. lihu zůstala "jen v těch jediných správných rukou", které z výroby alkoholu kořistí zisk v křesťanském kulturním prostředí po staletí. 

V našem vzoru největším - neoddlužitelných Jůesej lze alkohol koupit jen v tzv. "obchodech hanby". To samé ve Skandinávii. A v dalších zejm. anglosaských zemích. 

Na celém světě je ponechání výroby lihu "jen trhu" nejlepší cestou, jak se dostat k bílé holi, pokud dokonce ještě k horším koncům. Stát "monopolem" nejlépe ručí za zdravotní nezávadnost.

Vždy se v neregulovaném tržním prostředí najde někdo, kdo v honbě za ziskem nastrčí bílého koně. A sám zkasíruje zisk z obchodu s lidským zdravím, zrakem, životem a neštěstím.

V Rusku naopak již od nástupu Vladimíra Vladímíroviče sílí neustále různá antialkoholická dobrovolnická hnutí. Např. i za slavení Nového roku bez alkoholu apod. 

Navíc elity se oddávají již více vínu, nežli tvrdému alkoholu. A ty vždy v každé společnosti slouží jako muster pro chování zbytku populace. 

Domnívám se, že speciálně nikdo z Česka, plného náhražek, analogů sýrů, salámů, uzenin, podvodných toxických alkoholů, nastupujícího GMO, nemá příliš právo kritizovat Rusy, kteří ještě kontrolu nezávadnosti potravin neponížili na sprostý a zkorumpovaný kšeft s lidských zdravím. A kde nadále každá konzumace lokálních ruských potravin je kulinářským zážitkem!

4 5
možnosti
KD

Vy asi nechápete, že volný trh (alespoň v řeči pravice) stále znamená dodržovat zákony a normy. Volný trh neznamená absolutní anarchii, ale absenci regulace ve smyslu nerovnosti podmínek (dotace, výjimky, atd.). Samozřejmě ale i ve volném trhu platí zákony (tedy jistá pravidla).

5 1
možnosti
Foto

Tak pokud jsou ochotni Rusové vynaložit za půl litru vodky asi 80,-Kč, tak jejich platy musí být srovnatelné s českými.

0 0
možnosti
MK

Jasně. Vždyť my taky máme platy jako Němci, protože benzin kupujeme stejně draho !!!

3 0
možnosti
JJ

Nechápu Váš blog. Umírání občanů před důchodem, to musí být sen každého politika. To je efektivní sociální politika, ne?;-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz