Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Se základní myšlenkou blogu souhlas. Ovšem při tom srovnávání gulagů a německých koncentráků bych připoměl, že v tom prvním případě šlo, z větší části, kriminalistickou mluvou řečeno o tzv. domácí zabíjačku, kdežto v druhém případě o zabíjačku u sousedů. Jestliže si Rusové chtějí falšovat/zamlčovat historii o zvěrstvech svého režimu vůči svému obyvatelstvu, je to hlavně jejich problém. Falšovat histori o koncentrácích (kdyby k němu ze strany Německa docházelo) by ale nebyl jen problém Němců.

2 2
možnosti
JZ

V gulazích byli vězněni Poláci, Estonci, Litevci, Lotyši, Češi, Němci a další. Nešlo jen o domácí zabíjačku.

1 0
možnosti
KV

K29a44r66e66l 77V24o53v71e11s

11. 3. 2015 21:34

echo.24;-D;-D To posoudil kdo ?

1 3
možnosti
AS

A44d50a72m 83S39t46a42v76a

11. 3. 2015 20:34

Autore, a to je zajímavé, že vám nevadí, že v EU lžou a vládnou anarchističtí neomarxisti. Nejhorší ovšem je, že to nechcete, či spíš nedokážete,  pochopit.  Takovou politickou manipulaci charakterizoval  jeden z německých stalinistů -  Onkel WU:  plíživá!

2 4
možnosti
Foto

Proboha. Tihle diskutující vždycky když nevědí jak nějakými fakty vyvrátit tvrzení článku, tak začnou jenom tím, že to dělají i jiní. To je úplně totéž, jakoby si omlouvali vlastní vraždu tím, že to dělají i jiní. Pane Stava co vám brání napsat blog na téma že v EU lžou a vládnou anarchističtí neomarxisti? Tady se píše o něčem jiném a třeba byste mohl zkusit napsat něco k věci.

6 1
možnosti
OF

Z toho Herlinga si pamatuji popis návratu vězňů dřevorubců do tábora....

To co neplnili plán, nedostávali žádný tuk a monozí trpěli šeroslepostí,

/ avitamonoza A/, za soumraku, cestou zpátky do tabora, v zimě, tito lidé

začali výt jako psi a drželi se spolůvězňů jako klíšťata, přestávali totiž vidět. Zakopávali, lámali si nohy a ti co zůstali pozadu zmrzli jako psi.

Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak !

7 0
možnosti
OF

Za mlada jsem poslouchal na Svobodné Evropě čtení ze Souostroví Gulag

,četl jsem před několika léty knížku Herlinga Grudzińskiego s podobnou problematikou a kdysi jsem posluchal jedno Poláka, který gulagem prošel.

Máte 100% pravdu. Karma.R^

9 0
možnosti
JZ

Těžko můžeme bránit lidem říkat, co si myslí. Potíž je ovšem v tom, že onen klip zlehčující ruskou okupaci a komunistické zločiny šíří v Rusku vysocí představitelé Putinovy strany Jednotné Rusko a u nás ho sdílelo i ruské velvyslanectví na sociálních sítích.Rv

11 0
možnosti
Foto

Smutný článek. Ode mě karma R^. Uklidňujme se aspoň tím, že do Ruska ještě nějaké ty nezávislé informace nějakým kanálem pronikají a někdo tam má ještě odvahu i publikovat proti mainstreamu. Za Brežněva to bylo s tou jejich propagandou horší.

10 0
možnosti
Foto

Z obdobných zločinů byste mohl vinit každý národ. Každý tento národ měl komunistické aktivisty, kteří se neštítili ničeho, nehledě na to, že zrovna v případě Sovětského Ruska/SSSR, šlo o bolševickou nadvládu s mezinárodním složením.

Ohledně překrucování historie bychom se měli zahledět na domácí hřiště, kde spolek Klub českého pohraničí v ruku v ruce s bývalými důstojníky a politruky PS tvrdě překrucuje události na hranicích a ty "hrdiny", které donutili střílet do vlastních občanů jako hrdiny oslavuje. A veřejně, v dobových uniformách s dobovými řády.

7 1
možnosti
JZ

Klub českého pohraničí ovšem neovládá české úřady. Takové skupiny pomatenců se najdou v každé zemi, s tím souhlasím. V Rusku se ale zlehčování stalinismu děje z moci úřední.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz