Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Rozhodně souhlasím s Vaším názorem, že nenávist Ukrajinců proti Rusům je historicky dávno daná. Je to podobné jako mezi Slováky a Čechy. K rozdělení našeho státu došlo naštěstí rozumnou cestou, jsme ve stejném "táboře", takže problémy se utlumily. Pokud se jedná o vztah Poláci Ukrajinci, bohužel se domnívám, že si to poněkud idealizujete. Mezi Poláky a Ruskem vždy byla Ukrajina. Tam vznikaly velmi drsné věci, Poláci nyní tu nenávist přesunuli na Rusko. Obávám se, že to není trvalý stav.

0 1
možnosti
JT

J27i72r29i 31T80i59c39h72y

16. 3. 2022 15:22

Prirovnani k Cechum a Slovakum je zcela zcestne. Spise bych ten vztah prirovnal k Cechum a Nemcum. Jeden zasadni rozdil je v tom, ze po nabyti samostatnosti jsme my Nemcum ponechali vsechna prava - oni se nam za to pekne "odvdecili". Soucasna ukrajinska vlada vsak nastolila protiruska opatreni, coz byl jeden z pocatku soucasne, velmi tragicke situace.

2 3
možnosti
JZ

Znovu opakuji, blog není o Íráku atd. Nesouvisející příspěvky budou mazány.

1 1
možnosti
TB

Ukrajincům je třeba pomoci, Rusko totálně izolovat...ale přepisování historie nikomu nepomůže ;-)

3 0
možnosti
Foto

Počet obětí uměle vyvolaného hladomoru na Ukrajině v letech 1932-33 se odhaduje minimálně na 7 milionů, když se k tomu započtou nepřímé obětí (v důsledku úplného fyzického vyčerpání, tyfu, střevních a žaludečních otrav, kanibalismu, represí, sebevražd na základě rozladěné psychiky a sociálního kolapsu), tak na uměle vyvolaný hladomor zemřelo 14 miliónů lidi Na Ukrajině tehdy umíralo hlady každou minutu 17 lidí, 1000 – každou hodinu, skoro 25 tisíc - denně. NKVD z Ukrajiny odvezla veškerá hospodářská zvířata, rajčata, kyselé zelí, zavařeniny, prostě vše co bylo k jídlu. Lidé hlady snědli vše, co se sníst dalo a když nebylo co jíst, vypukl mezi lidmi kanibalismus. Rodiče zabíjeli vlastní děti, aby bylo co jíst. Umírající prosili své příbuzné, aby jejich tělo po smrti snědli. V roce 1986 komise Kongresu USA v čele s J. Macem nazvala Hladomor na Ukrajině genocidou. Byla založena Mezinárodní komise pro vyšetření hladu na Ukrajině v letech 1932 – 1933 pod vedením profesora švédského Institutu veřejného a mezinárodního práva Jakuba Sandberga. V listopadu 1989 komise J. Sandberga zveřejnila své závěry. Hladomor na Ukrajině byl klasifikován jako genocida

12 0
možnosti
PB

Na to se nedá co říct.

1 0
možnosti
VV

Nojo, plukvnik V.V. putin vyhlasil mobilizaci ceskym RAL 3020 trolum. Bude zde veselo.

4 0
možnosti
Foto

Přesně jako komunisté se chováte vy. Ti také umlčovali objektivně uvažující nálepkováním. Kontrarevolucionář, oportunista, třídní nepřítel, americký zaprodanec. ;-D

2 9
možnosti
JB

J78i33r91i 88B77o48r

15. 3. 2022 20:41

Na Ukrajině byl ještě jeden hladomor. A to v roce 1947, v době kdy k nám SSSR posílalo obilí. Oběti šli do milionů. To se potom špatně miluje vláda.

7 0
možnosti
JN

J31o29s68e47f 33N97i92k18l

15. 3. 2022 20:31

Pěkný přehled...díky...

1968

Tito představitelé již v průběhu roku 1968 zastávali prointervenční stanoviska.

Byli mezi nimi nepochybně Brežněv, maršál Andrej Grečko, šéf KGB Jurij Andropov, členové politbyra Nikolaj Podgornyj a Dmitrij Ustinov, šéf ukrajinské komunistické strany Pjotr Šelest, včetně představitelů spojeného velení Varšavské smlouvy a generálního štábu sovětské armády (Ivan Pavlovskij, Ivan Jakubovskij, Sergej Štemenko), v srpnu se přidal i ministr zahraničí Andrej Andrejevič Gromyko.

Z toho byli: 5 Ukrajinců,2 Bělorusové, 2 Rusové, 1 ruský Žid.

1 6
možnosti
JZ

Je jedno, kdo byl v té době v Kremlu. Buď to byli Rusové nebo proruští kolaboranti ostatních národností. Ostatně Brežněv se sice narodil na Ukrajině, ale jeho rodiče byli Rusové.

4 0
možnosti
JF

A jak známo, každá akce vyvolává reakci - čím větší nenávist Ukrajinců, tím větší láska Rusů k nim, což už třetí týden každodenně dokazují speciální operací za dosažením té skutečné demokracie bez fašismu, cíleným planýrováním jejich měst a jejich vylidňováním, pokrytecky nazývaným tím prohnilým Západem za válečné zločiny masových vražd, a to vše z všeobjímající panslovanskoruské lásky ve snaze za zalidnění zplanýrovaných vyčištěných území novým, rusky uvědomělým obyvatelstvem! Hanba pokrytectví, sláva hrdinům mírotvůrcům, ať zhyne ta odporná tyranie! Rv

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Bandera a jeho souputníci. Masoví vrazi, národní hrdinové

MICHAL KOMÁREK

1 0
možnosti
  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz