Naděždin nesmí na prezidenta, Putin ještě větší srab, než jsme doufali

V jedné diskusi jsem už dříve napsal, že Naděždinovi neuznají podpisy a on na ruského prezidenta kandidovat nebude. Nemýlil jsem se. Rusko je tuhou diktaturou, kde se vůdci umetá cestička, aby náhodou neupadl a nezranil se.

Opět se ukázalo, že volby v Rusku nebývají svobodné, jsou pouhou fraškou, a jejich legitimita dostala další pořádnou trhlinu, Ruská ústřední volební komise nezaregistruje do prezidentských voleb kandidáta Borise Naděždina, který chce podle vlastních slov ukončit válku na Ukrajině. Jak uvedl web ceskenoviny.cz, který provozuje ČTK, prý nesebral dostatek platných podpisů. Komise mu uznala 95 587 podpisů ze zhruba 105 000, které předložil, opravdu pouhá náhoda.

Říkal jsem si také, jestli Naděždin není jen nastrčenou figurkou Kremlu, která má vzbudit zdání demokracie. Takže, asi není, Nebo možná byl, ale Kreml dostal strach a chtěl mít jistotu, že to bývalý major z KGB nebude mít složité. Jistota mohla převážit nad možnými komplikacemi.

Nabízí se otázka, proč Naděždin odevzdal pouhých 105 tisíc podpisů, když jich nasbíral daleko víc. On sám tvrdí, že vybral jenom ty, jež by neměly být zpochybněny. Jednoduše proto, jak je uvedeno v článku ruské zpravodajské agentury TASS, že podpisy pro podporu kandidátů v ruských prezidentských volbách mají různá omezení. Tak například z každého ruského regionu jich může být nejvýše 2500 a maximálně z celého Ruska pak 105 000. Ano, je stanovena horní hranice podpisů pro prezidentské kandidáty, kterou nesmí překročit. Proč asi? Odpověď je jednoduchá, takto se lépe likvidují nepohodlní uchazeči a vyřazují z voleb.

Falšování všech druhů voleb je v Rusku zcela běžné, jak potvrzuje i článek na webu Echo24.cz, který převzal informace z ruského serveru The Moscow Times. V tomto případě se jednalo o parlamentní volby v roce 2018, ale u prezidentských klání to bývá to samé. Volby do Státní dumy (dolní komora ruského parlamentu) před šesti lety označili sami Rusové za těžce zmanipulované. Hlavní opozičník Alexej Navalnyj mluvil rovnou o ukradených volbách. Fyzik Sergej Špilkin, který se zaměřuje na volební podvody v Rusku, odhadl, že Jednotnému Rusku odevzdalo ve skutečnosti hlas pouze 31 až 33 procent voličů, a ne téměř polovina, jak oznámila ústřední volební komise. Skutečná volební účast podle něj byla pravděpodobně 38 procent, tady citelně nižší, než uváděných 52 procent. To by znamenalo, že asi 14 milionů hlasů pro Jednotné Rusko bylo vyfabulovaných. Inu, Rusko je zemi neomezených možností.

Všechny volby v Rusku jsou nedemokratické a zfalšované. Začíná to tím, že se nejdříve vyřadí nepohodlní kandidáti či rovnou politické strany. Připustí se jenom Ti neškodní. Dále se v předvolebních kampaních upřednostní protěžovaní provládní kandidáti a závěr, aby vše vyšlo, se zfalšují volební výsledky. Boris Naděždin má koneckonců štěstí, jenom mu zakázali ucházet se o post ruského prezidenta. Mohl také třeba nešťastnou náhodou vypadnout z okna. I když, kdo ví, co se stane v budoucnu? V každém případě jsou Putin a spol. bandou zločinců, mafiánů a zbabělců.

Zdroje:

Volební komise nezaregistruje Naděždina do voleb, politik se chce odvolat (ceskenoviny.cz)

??????? ???? ? ??? ????????? ? ??????? ??? ??????????? ?? ??????? ?????????? ?? (tass.ru)

https://echo24.cz/a/SLPKC/ukradene-volby-v-rusku-ve-vysledcich-se-podle-kritiku-objevily-miliony-falesnych-hlasu

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 8.2.2024 15:56 | karma článku: 24,48 | přečteno: 382x