Foto

Jj. Kdyby všichni nechávali Němce na pokoji, nemusela být okupace, válka. Ti moji příbuzní, to byla ale sebranka! Kolik jich zůstalo v koncentráku, kolik jich museli, opravdu museli, nebylo zbytí, Němci popravit! Kdo to kdy viděl, zlobit Němce tím, že si poslouchali rozhlas, jak se jim zachtělo! Nebo jít na demonstraci za Opletala!

JZ

To je jistě přehnaný názor. Ovšem komunisté také popravovali hrdiny protinacistického odboje. Ale to vám jistě nevadí.

Foto

Rodiče táty šly do odsunu z důvodu, že v pohraničí byli přestěhovalci a majetek získali pozemkou reformou. Bylo to 10 ha chmelnic a statek a k tomu částečně vyhořelý dům patřící ke statku. Vše opravili. Po jejich odchodu to získal Němec z říše. Po válce se tam vrátili. Všem jim opět sebrali komunisté a zůstal jim jen holý statek a sad švestek. Když rodiče zemřeli, tak táta se strejdou zjistili, že statek je zadlužený po komín. Kde se dluh vzal, když jejich rodiče říkali, že je bez dluhů nevěděli. Táta měl tři děti, strejda také a vzhledem k dluhu se majetku po rodičích vzdali. Od komunistů, kde se dluh vzal nikdy nezjistili. To zjistili v rámci restituce. Dluh nadělal Němec z říše a komunisté jej připsali na statek rodičů . Cíl byl získat statek na který se dělalo zálusk JZD.

JH

J41a35n 30H46r54u63š94k60a

25. 6. 2024 12:28

Jo dědovi také hřebčín náckové nechali (musel odvádět desátky) a sebrali mu ho komouši jako odměnu za to, že byl zraněn při partyzánském boji na Šumavě proti banderovcům...

JV

Tak jestli proti banderovcům, tak by měl škraloup i dneska.

SB

Komunismus a nacismus byly dvě příšernosti, ale já to klišé, že nacisté něco někomu nechali, ale komunisté mu to potom sebrali, nemám rád. Je to můj osobní postoj a nikomu ho nevnucuji, ale prostě se mi to nelíbí.

A mimochodem, to klišé jsem slyšel už mnohokrát.

Stejně tak by jiný mohl argumentovat, že za komunistů po válce mohl studovat vysokou školu, ale v době války by to nešlo, protože v roce 1939 okupanti české vysoké školy zavřeli a už je nikdy neotevřeli (otevřeny byly až po válce, ale to tady už byl jiný společenský systém).

Komunisté samozřejmě i z vysokých škol, jako ostatně vůbec ze všeho, si udělali svůj nástroj: Počínaje tím, že při přijímání uchazečů byly upřednostňovány osoby z rodin režimu nakloněných, přes skutečnost, že i do nepolitických oborů narvali svou ideologií, až po skutečnost, že některé vysoké školy byly vysloveně prorežimní. To vše je sice pravda, ale ve srovnání s tím, že za Protektorátu byly české vysoké školy zavřeny, je i to zmrzačené komunistické vysoké školství tou lepší variantou.

Ani tohle přirovnání které by naopak vyznělo ve prospěch komunistů, by se mi nelíbilo.

Ona ty režimy byly hnusné.

Foto

Všechny režimy jsou hnusné, ve kterých člověk musí dávat pozor, aby neřekl něco, co neodpovídá vládní politice. Míra hnusnosti pak odpovídá postihům, které za vyslovení nepatřičných názorů hrozí. j

KH

Bez nemecke okupace by nebyla ani ruska okupace! Po zbytecnem rozbiti nadnarodniho ceskeho kralovstvi vznikla narodnostni republika. Neceskym mensinam se to nelibilo, a to byl pocatek etnickych trenic, kterych pokracovani byla dvounasobna okupace.

JZ

Bez rozbití RU by nebyla německá okupace. To je fakt.

JV

Výborně Zieglere. Člověk, co se narodil v půli 60. let vykládá, jak "jsme obsluhovali..., jak jsme si nevšímali..., jak jsme vařili... " někdy v roce 1941. A úplný bonbónek je, jak se pokoušíte obhajovat nacisty, že vlastně byli v pohodě, když se s nima kolaborovalo . Že ale nám tu vykládáte, že si za vypálení Lidic a vyvraždění jejich obyvatel mohli Češi vlastně sami, to jste se dostal do úplného bahna a je mi úplně jedno, že své názory jakoby vkládáte do úst nějakého kamaráda. To jste vážně přehnal.

JZ

Nikdo nacisty neobhajuje, vy akorát nechápete smysl psaného slova. Můj kamarád popisuje vyprávění dědy, na tom nic není. To mi potvrdilo, hodně lidí, že nacisté jim živnosti nechali, kdežto komunisté sebrali. Tak to holt bylo. A citace jiného není můj názor. Kdybyste četl mé jiné články, tak víte, že já atentát na Heydricha hájím a oslavuji hrdiny Gabčíka a Kubiše.

Viz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jan-Ziegler-Atentat-na-Heydricha-byl-vrcholem-ceskeho-odboje-540431

Atentát na Heydricha zpochybňují hlavně komunisté a další Vám podobní. Vy také veřejně hájíte rusácké vrahy, kteří na Ukrajině masakrují ženy a děti.

OF

, žádné problémy s nimi nebyli.

... nebyly. Není nad polské školy

J97a46k92u23b 71Š66o18l82c

25. 6. 2024 13:30

Já to říkám furt, zlatí nacisti.

Jinak, tenhle blog jste tady měl už před cca rokem. Ale každý blog dobrý.

  • Počet článků 3350
  • Celková karma 22,30
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz