Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DNIN

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

9. 7. 2010 0:52
šmarja, mi snad vomejou

pominu-li to, že zdejší lidi se nechaji oblbnout čímkoliv...

vydělávat víc - a to jako jak? víc krást? jednou už nebude co... nebo si tisknout prachy?

levice je dementní, ale pravice přímo idiotní

0 0
možnosti
PN

lynxxx

16. 1. 2010 10:25
Daň z příjmů?

Ani progresivní, ani degresivní daň z příjmů. Žádná je ta správná. Ušetříme všichni - včetně státu. Ať si to nutné vyberou nepřímými daněmi - jsou jednodušší, stabilnější, levnější výběr a kontrola.

0 0
možnosti
TS

boudicca

15. 1. 2010 19:58
pane Zieglere,

moc hezký článek, libí se mi :) Karma. Vřele doporučuji knížku Benjamina Kurase Jak přežít padouchy. Bude se Vám líbít R^

0 0
možnosti
IH

tantemici

14. 1. 2010 17:27
Karma

Karma autorovi i diskutujícímu Quantovi! Máte recht.

0 0
možnosti
V

vůle

7. 1. 2010 9:20
slabomyslnost

Toto neobstojí ani jako vtip. Autor zcela zjevně nenávidí nemocné a postižené lidi a inklinuje k jejich fyzické likvidaci. Příště bude psát o potřebě vyhlazovacích táborů pro ně. 

0 0
možnosti
Q

Quant

7. 1. 2010 13:25
Re: slabomyslnost

Nevšiml jsem si, že by autor psal o nemocných, pokud za nemoc není považvována lenost.

Článek naprosto jednoznačně míří na zneužívání dávek ze strany lidí, kteří ne že nemohou, ale nechtějí. Nechtělo se jim učit se, později pracovat, protože vždycky je na kom parazitovat ať už legálně formou dávek nebo nelegálně krádežemi.

Docela by mě zajímal sociální experiment, kdy by se na pustý ostrov dostala rodina, která v naší spolenosti chodí do práce, odvádí daně a je plně zapojená a vedle ní nějaká ta parazitující rodina, která v noci přelézá ploty a krade cokoli kovového, co lze odvézt do šrotu. Které rodině by se vedlo lépe?

Společnost může fungovat jen na principu symbiózy ne parazitování (škrkavku nebo tasemnici si také člověk nehýčká, ale chce se jí zbavit).

A znovu opakuji, netýká se nemocných, protože ti nemohou, i kdyby chtěli. Parazit je ten, kdo může ale nechce. A takové ve společnosti poznat jde, jen k tomu není vůle.

0 0
možnosti
PZ

Tic-Tac

5. 1. 2010 10:58
Jako ironie možná dobré

K zamyšlení stojí jedna věc. Dle tohoto systému člověk s příjmem 9.000,- přinese do kasy na daních 2.700,- zatím co člověk s příjmem 90.000,- přinese do kasy 9.000,-  Pořád je ten bohatší pro stát daňově zajímavější. 

0 0
možnosti
P

Petr_1

7. 1. 2010 16:06
Re: Jako ironie možná dobré

Ještě by to chtělo zapojit i tu druhou mozkovou buňku a došlo by vám, že na jednoho člověka, vydělávající 90 tisíc je (a teď to hodně podstřelím) 10 lidí, co vydělává do 10 000. Pro stát by bylo naopak výhodnější zvýšit daně "chudým". Za měsíc by vybral 27000 a jeden "bohatý" dá jen 9000.

Demagogie není vlastní jenom Zieglerovi, koukám. ;-D

0 0
možnosti
JD

Draki

3. 1. 2010 11:56
Levicoví a pravicoví bludaři

Podle levice je člověk dobrý, špatný je však SYSTÉM, který si sám vytvořil a který mu posléze přerostl přes hlavu. Podle pravice je člověk již od svého prvotního hříchu zkažený a líný, je proto nutno zavést dobrý SYSTÉM, který barbarského človíčka permanentně motivuje a kultivuje. Pro levicové bludaře je vždy na prvním místě ČLOVĚK, pro pravicové bludaře zase SYSTÉM. Levičáka zajímá, "co z toho má ČLOVÉK", pravičáka více trápí, jak TY ČLOVÍČKY ještě více zapřáhnout či vyždímat, aby SYSTÉM mohl ještě více vzkvétat. Hans Ziegler je pravicovým bludařem. Nápad "vyždímat tu málo vydělávající lůzu co nejvíce" to jednoznačně dokládá. V podmínkách ČR však jeho nápad paradoxně může zasáhnout nejen špatně placené manuály, ale i statisíce fixlujících podnikatelů,tradiční a přesvědčené voliče pravice. Ti jsou totiž SYSTÉMEM nuceni vykazovat co nejnižší příjmy a dělají to i desítky let. Pravicový pomatenec Ziegler ve svém zápalu navrhuje opatření, které se obrací i proti mnoha jeho kámošům:-)))

0 0
možnosti
PK

ketr

3. 1. 2010 16:44
Re: Levicoví a pravicoví bludaři

zajímavé, jak jste v posledních větách přidal další příznivý efekt zieglerova návrhu, o kterém se autor zapoměl zmínit - omezení daňových úniků :-)

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

2. 1. 2010 22:47
Vy jste si to asi popletl

Vanoce s 1 dubnem (blaznu svatek), co? ;-D;-D

0 0
možnosti
PP

parat

2. 1. 2010 21:21
Nevím, možná jsem text jenom přelétl

a teď mi to nedalo, vracím se znovu. Po přečtení ostatních Vašich příspěvků si sypu popel na hlavu a beru zpět, co jsem napsal níže. On totiž něco podobného vyslovil Škromach a Rath a tam to mělo jiný podtext.  Předpokládám, že Vy jste to myslel opačně, než tito dva slavní pánové. Omlouvám se. Petr Pokorný

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

2. 1. 2010 19:49
Jak jsem rád,

že žiji v epoše a zemi kde lidé jako vy mají omezenou moc, jste přímý duchovní pokračovatel asociálů a sadistů, kteří s rozkoší sedávali v mučírnách při výsleších, hodovali a slintali rozkoší z utrpení a bezmocnosti druhého. Po přečtení vašeho duševního průjmu se mi udělalo opravdu zle od žaludku. Neumím si vysvětlit jakými rodinnými podmínkami a výchovou musí člověk projít, aby se z něj stal tak bezcitný a bezohledný tvor.

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 1. 2010 20:10
Re: Jak jsem rád,

Máte to pane v hlavince trošku pomotané. Na straně sadistů a asociálů jsou odedávna ti, co přijdou, rozhodnou, že se vám daří nějak moc dobře a tudíž vám trochu, jim pro radost a pro ostatní zcela bez užitku, vezmou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,00
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz