Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel, bez karmy. Z celého važeho blogu číší naprostý amatérismus, havíře jste asi neviděl ani z rychlíku... Styděl bych se napsat něco podobného bez základní znalosti problematiky.

5 2
možnosti

Na co nějaká fakta? Pan autor vidí 1961 = komunisti a to stačí. Červený hadr, a je to.

3 3
možnosti
Foto

Maš tam logicke chyby, Hanzi. V roce 61 byly všechny pasy z hořlavych materialu, nehořlave se ještě nepouživaly, z toho nemožeš bolševika vinit. Haviři neměli kyslikove masky nikdy a nemaju je dodneška, jak by se tam s bombama na zadach pohybovali? Kyslikove masky ve filmu maji zachranaři z HBZS a ty rozhodně nebyly nekvalitni. A pokud ten kamoš nadaval na zk...ne zachranaře, tak nadaval na špatnem hrobě, bo zachranaři rozhodně neměřili ani nekontrolovali vyskyt metanu na šachtě a už vubec nerozhodovali o tom, jestli se bude farat nebo ni. Mimochodem, ředitel Dukly dostal 4 roky na tvrdo a pravě po teto tragedii bolševik vyrazně zpřisnil bezpečnostni opatřeni na všech dolech. Bohužel, už z principu haviřske roboty dochazelo a vždycky bude dochazet k tragediim. S tym nezrobi nic ani bolševik, ani uhlobaron v modrem.

19 1
možnosti

Ale když ono na bolševika se dá tak krásně a svobodně nadávat!

6 2
možnosti

Já jsem za komunistů pracoval u ČSD, mimochodem také jako výpravčí a vím dobře, že kdyby se u státních drah dodržovaly všechny předpisy včetně bezpečnostních, tak vlaky buď nevyjely vůbec nebo s velkým zpožděním. Předpisy se porušovaly, vedení k tomu mlčelo, protože vědělo, že jinak to nešlo.

2 1
možnosti
Foto

Toto platilo v minulosti a platí to i nyní v ještě větším měřítku.

Kdyby se musely dodržet všechy předpisy, tak se zastaví veškerý život.

Už jen to, jak současné výrobky prodražuje zaplacení auditorů, homologačních firem, tvůrců všech možných ISO norem, Europoslanců a já nevím koho ještě.

4 4
možnosti

Dokument o hornických neštěstích včera na ČT2 byl zajímavý a v podstatě potvrzuje to, co jsem napsal.

1 3
možnosti

Myslím, že jste svůj článek napsal trochu předčasně. Večer na ČT2 běžel velmi zajímavý dokument, který jasně popisoval jaké to v dolech bylo, než se stalo neštěstí na Dukle.[>-]

5 1
možnosti

V diskuzích mně lidi píšou, že komunisti lidi zavírali do dolů za své názory.Ano, to bylo v padesátých letech.Ale v sedmdesátých a osmdesátých letech komunisti měli STRACH z horníků, protože ti byli na šachtě dobrovolně a jakmile se mělo zdražovat či udělat jiná nepopulární opatření, tak Štrougal a Husák jeli horníky uklidňovat, protože jakmile by se horníci vzbouřili, tak celá republika klekne, neboť byla závislá na uhlí.

A proto horníci, hutníci mohli na komunisty nadávat a nic se jim nestalo.

Tohle také modří ptáci říkejte mladým a ne jen stále komentovat padesátá léta.

A nejen komunisti, ale i dnešní naši otrokáři porušují bezpečnpstní předpisy.Pracoval jsem ve dvou firmách kde se proupouštěli dělníci kvůli úsporám.A že kvůli těmto propuštěným lidem, kteří pak na směně chyběli a nebyl nikdo kdo by zasáhl, tak jeden člověk zemřel vtažen mezi soukolí válců.Kdyby bylo na směně o člověka více (právě toho propuštěného) tak tento člověk mohl žít (otec od rodiny).Ve druhé firmě byl na noční člověk také zabit, ale tím, že se neustále porušovala bezpečnost práce.Na noční směně by měli být na pracovišti dva lidé, ale kvůli úsporám tam byl jen jeden.Když jsem na to poukazoval, co kdyby se něco stalo, bylo mi odpovězeno, že doma je kolikrát také člověk sám a nemá mu kdo pomoci.

A nejvíce mně rozčilují lidé, kteří říkají, ....studoval jsem a ty jsi už dávno vydělával, takže mám nárok na vyšší plat..

A tak se ptám, kolik takto studovaých lidí přišlo v zaměstnání o život?A proč lidi, co denně riskují své životy mají mít menší plat než někdo kdo sedí celý den v kanceláři a život neriskuje?

10 3
možnosti
Foto

Včera v tom dokumente bolo, že ťažba v tom období už nebola rentabilná, ale báli sa prepostiť baníkov, pretože videli, čo sa dialo na západe. Závislosť na uhlí klesla, pretože sa objavili alternatívne a výhodnejšie zdroje. ;-)

1 0
možnosti

J28o91s94e36f 42N56i94k86l

5. 6. 2018 0:58

pro p.Vokouna...Svobodné slovo asi o tom nepsalo...Rudé právo o této tragické události informovalo až 9.7.1961 a to vy přece víte, že informovalo většinou 24 hodin po události...i N.S.Chruščov zaslal "našemu lidu" soustrastný telegram...a o moji angličtinu nemusíte mít strach...

3 0
možnosti

No vidite, jako nekomunista jsem Rude pravo neodebiral, proto pisi o Svobodnem slove.

Zrejme ta zprava v Rudem pravu ktere jste teda vy odebirap byla urcena jen pro komunisty.

A opravdu nevim jakou anglictinu vy vlastnite a vubec mne to nezajima.

0 0
možnosti

V komunismu člověk nemel velkou cenu, navzdory velkohubým prohlášením. Velkým vzorem nám byl Sovětský svaz. Když v gulagu otroci kopali jámu po pás v ledové vodě a někdo se zeptal, proč se nezavolá bagr, dostal odpověď, že 20 chlapů vyjde levněji než drahý bagr.

5 3
možnosti

Přesně to co neudělala ČT jste udělal Vy ideologicky zneužil..... No comment

7 7
možnosti

A ze se o tom Libore nerozepisete?

Nevim proc, ale vase prispevky mi hodne pripominaji prispevky jinych nahle zmizelych Liboru.

Mohu se zeptat, zda nejste reinkarnaci nekterych z nich?

3 3
možnosti
Foto

I80v31a59n 39M30a43r86e38k

4. 6. 2018 21:34

No dnes už nebezpečí nehrozí. . . . . . . hlavně v pozavíraných šachtách. ;-(

5 2
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz