Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Vysoké platy do žádných státních podniků nepřivedly odborníky. Viz ČEZ, ČSA, ČD, ŘSD. Prostě tam přivedly jen novodobé papaláše a za nimi zůstala spoušť v řádech desítek miliard korun.

0 0
možnosti
JZ

ČEZ je prosperující společnost, v ČSA byl odborník před Tvrdíkem, nízké platy už ovšem vůbec nikoho nepřivedou. Pořád jsou současní manažéři lepší než ta hrůza, co vedla firmy za komunistů.

0 1
možnosti
PK

Tak Baťa také dobře platil manažery ale velká část příjmu jim byla ukládána na účet a v případě ztrát a problémů je z minulých "plusů"  hradily. Problém je, že u nás na takových pozicích manažeři dlouho nevydrží, ať jsou důvody jakékoliv.

Docela mne pobavil nedávný článek jak ČD (rozsudek soudu) musí zaplatit náměstkovi "pro lidské zdroje" téměř 10 milionů korun jako zlatý padák a byl ve funkci 1 rok a cca 12 dní. A dráhy tvrdily, že nic za tu dobu neudělal.

2 0
možnosti
MK

Přesně a právě kvůli takovým to časným a menravným excesům musí přijít změny.Sám pod sebou si vlastní větev nikdo neodřízne.Obyčejný zaměstnanec se diví,OSVČ žasne.

2 0
možnosti
VK

Pane |Ziegler, vyjadřuji Vám obdiv, takové široké  znalosti, jako máte Vy měl snad pouze dobrý voják Švejk.Vás by bylo možno pstavit do každé funkce, jako třeba toho komunistu Hoffmanna, který vedl napřed zemědělce a pak jiné úřady.A pak to tak vypadalo.Jedině u čeho máte podle mě pravdu jsou ti špičkoví lékaři, které snad nelze penězi ani zaplatit, ti to mají od pána Boha.

4 2
možnosti
Foto

J88a55n11a 93M28a11j45o58v71á

21. 12. 2014 19:08

Lékaři to nemají od pána Boha. To jsou roky neskutečné dřiny.

1 0
možnosti
LN

...jo a ještě by se měla zavést povinná rotace kádrů...jedn rok to povede chalp...pak rok ženská...a rok nějakej ten týpek podobojí.....

3 0
možnosti
MK

Mám řešení č.1 ..za 70tis. toho ředitele beru...

Řešení č.2......nejsou platy v soukromém sektoru příliš vysoké?:-)

1 3
možnosti
RC

dalsi priklad socialistickeho mysleni

ad 1) za ty prachy by to chtel delat kazdej trouba, ale ne kazdej trouba na to ma

ad 2) nechtel byste zase po 25 letech, aby meli vsichni stejne, jenom hornici 4 krat vic?

5 1
možnosti
PK

Pan Jan mluví o katastrofě a nabádá k odvolání ministryně. Až se sejde rok s rokem nebo s dvěma, tak platy zmíněných "chudáků" nijak výrazně nepoklesnou. Jen se změní struktura, žádná katastrofa nebude. Proti výši zmíněných platů (nemyslím třeba IKEM) nejvíce brojiil nějaký Babiš.

1 4
možnosti
PK

Neupírám panu panu Zieglerovi právo mě mínusovat, ale jedno nemůže popřít - veřejně proti nehorázné výši platů nejvíce vystoupil Babiš.

0 0
možnosti
Foto

Je vždy dobré, pokud jsou nastavena respektovaná pravidla, závazná pro všechny.  Eliminují se tím různé politické známosti z  vrstev tzv. občanské společnosti, protekce a vztahy nepotismu, které se tak nechvalně rozšířily ve společnosti za poslední dvě dekády. S tím nemá platba odborníků co dělat, ta se dá vždy tabulkově ošetřit.

0 3
možnosti
JB

J52a93n 70B94í39l37e45k

21. 12. 2014 12:34

A co podle vás předvedli konkrétně u ŘSD ti dobře placení "odborníci" s vysokými platy?;-D

9 2
možnosti
JZ

J26a30n 11Z31i53e59g69l40e88r

21. 12. 2014 12:40

Pokud tam budou tak malé platy, bude to ještě daleko horší, než to bylo.

3 3
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,83
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz