Děkujeme za pochopení.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/102017/24102017440B77BE8E21A2293096EBB5C96B1B27.jpg)
J68i74n38d49ř20i39c43h 25Z76a93p54l65e26t82a85l
je to strašlivé, že v české diskusi o kvalitě potravin vyskočí gothaj s cibulí a plnotučná hořčice jako gurmánské vzpomínky. (Hořčici si každý může udělat sám, je to rychlé, levné, bezbolestné, a velmi chutné.)
Taky populární hudba bývala mnohem lepší, měli jsme Céčka.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/112012/281120126CEDFA056777140D3E1DEFA487BE53C7.jpg)
Š66t33ě97p94á22n 86B23i41c77e47r36a
Zrovna hořčice mi chutnají stejně a nemám důvod se o ně doma pokoušet.
J97a87k87u50b 87K65n28e32c84h49t82o82v26s37k18ý
Za těch komunistů neznali separát a éček bylo méně.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/14052021747FC731A132D201BB8962B9BFF0957C.jpg)
J69i38ř75í 56K53i15n46d63l
To víte jak, že bylo neméně éček. Oni to komunisté na obalu přiznali co jíte , Vy jste věděl co dlabete. Nevěděl.
O39n71d66ř94e54j 43F59i11l82i14p19c27z88y16k
Pro pana Kindla: 14% našich kuřat má salmonelu, v Polsku je to mnohem více. M\ kuřata chladíme vzduchem, což je dražší, v Polsku vodou. Aby se salmonela likvidovala, musí být teplota
uvnitř kuřete 75 st. minimálně po dobu 5 minut. Měřili jste teplotu
? Neházeje vinu na zemědělce.
Když v Polsku v 70.letech nastoupil Gierek, zadlužil stát ale zvedl životní úroveň. V 80 letech přišla krize, bylo třeba dluh splácet.
U nás se říkalo, že Poláci "prožrali půjčky na smetaně". My jsme už " prožrali" 2,5 biliónů Kč. Kdyby alespoň "na kaviáru", my jsme to
"prožrali " na kosteleckých uzeninách a konzervách Hame.
Polští komunisté v roce 1981 zavřeli Gierka na jeden rok ? Koho zavřeme my a na jako dlouho ? Pane Kindl, vy si nepamatujete,
jak kdysi chutnal vlašák, hořčice, vepřové z konzervy ?
Důchodce s důchodem 20 000 si má kupovat ty nejdražší potraviny ?
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/112012/281120126CEDFA056777140D3E1DEFA487BE53C7.jpg)
Š14t76ě59p64á63n 81B82i24c22e94r59a
Máte pravdu, jen s tím menu k prožrání jste to přehnal. Nás o peníze připravila nejdřív příliš zbrklá privatizace bez patřičné legislativy. Naši dobří rodáci toho využili a o co sami zbohatli, o to státní kasa zchudla. Ranou do vazu prosperitě Česka byla privatizace komerčních bank, i když se to podávalo jako jejich záchrana. Další zářez na pažbě měli nenasytní politici, kteří z korupce udělali naprostou samozřejmost. Bez korupce nebyla žádná zakázka. To přirozeně prodražovalo její cenu. O biliony nás připravil i odtok peněz do daňových rájů, či k mateřským firmám. A tak od nás každoročně odtéká na 300 miliard Kč a za těch 30 let to už udělalo nějakých devět bilionů. Kolik, že proti tomu činí státní dluh? Třetinu.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/072019/190720196BBC58EBAD7DD9D1B3E059CA4D98FF75.jpg)
J14a71n 48L71n79ě79n29i60č33k57a
Takový gothaj s cibulí v hospodě, to byla pochoutka! A dnes? Marno mluvit.
D31a70n 73R88o34z48s10í77v17a19l
Já zase třeba dodnes vzpomínám především na tři věci. První byla ještě horká písecká sekaná, po jejíž kilové šišce se tehdy ještě v autě se zamlženými okny jenom zaprášilo. Po revoluci už v Písku stála za dvě věci a dneska už je tam dokonce namísto uzenářství pojišťovna. Dodnes jsem nenašel žádnou, která by se jí jenom přiblížila a to jsem zkoušel i malé soukromé výrobce.
Druhá je prachobyčejná plnotučná hořčice. Kdysi jsme ji klidně sežrali i pouze s chlebem jak byla dobrá. Dnes? Vyzkoušel jsem snad všechny co jsou na trhu a bohužel musel konstatovat, že dneska už pořádnou hořčici neumí nikdo.
A třetí jsou známé konzervy s názvem vepřové nebo hovězí ve vlastní šťávě. Za mých mladých let, když se taková konzerva otevřela, tak voněla na kilometr a ta chuť byla taková, že jsme ji vždycky málem sežrali i s tou konzervou. A kupte si ji dneska. To je přímo humus, který by žral max. tak pes, především od Hamé a to jsem vyzkoušel x značek.
Není to tudíž tak černobílé jak to vypadá.
B28o62h34u97m95í88r 50Š64i80m24e59k
Moudrá slova! Každý jsme strůjcem svého zdraví. Jenže někteří lidé slouží jen našim anarchistům z opozice!
Nejen Alcron i každý z nás si může kupovat hovězí přímo z pastviny, sýr od farmáře a vajíčka sousedské kvality! Každý z nás si může zařídit, že bude pěstovat svoji zeleninu, svoje ovoce, chovat svoje králíky, svoje slepičky, svoje prasátko! Ale stojí to určité úsilí a určitou práci! Nesmíme být líní!
Postkomunistický stát může nabízet létající pečené holuby přímo do huby, ale jen hlupák na to spoléhá!
Dík za moudrá racionální slova, jak ceny všeho vzhledem k platům klesají! Spousta křiklounů si toho nevšímá, ale křičí, jací jsme chudáci. Výše dobrovolných sbírek a množství občanů v hospodách mluví o opaku!
J70i44ř49í 71V20o39n12d34r89á66č65e57k
Chtěl jste naznačit, že za komunistů lidi neměli jabloně, na zahrádce zeleninu a v chlívku prase a králíky? Na vesnicích měli dříve v každé třetí chalupě prase, v každé druhé králíky a téměř v každé slepice. Dnes prase má na vesnici jeden a husy nikdo. Tohle se vám moc nepovedlo.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/102019/0110201981396F23AC89AAF1C5783F3A4191AB70.jpg)
M35a55r87t89i73n 56F44a24l43t87ý49n
Mne by tedy zajímalo, proč Lidl dělá občas retro akce potravin, že prý podle starých socialistických ČSN.
Mám to brát z jeho strany tedy jako útok na svoje zdraví nekvalitními socialistickými potravinami?
J84o18s24e72f 82K90o77r95e52j42s
Nostalgie. Mohl bych tu otázku otočit, proč to dělá jen někdy a ne pořád ?
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/14052021747FC731A132D201BB8962B9BFF0957C.jpg)
J28i60ř35í 33K26i23n18d96l
Komunisté neměli tak zvaně devizy a na nákupy ze zahraničí. Aby se nemuselo dovážet z kapitalistické ciziny, tak se na pole sypala z letadel a z helikoptér chemie, aby bylo více obilí, kravám se sypala chemie do krmiva, aby bylo více mléka a krávy více přibývaly na váze. V 70 letech jsem dělal potravinách. Připravovalo se u nás pro horníky svačiny a to byla půlka kuřete. Jedna směna horníků v povrchovém dole musel ukončit směnu. Všichni měli průjem. Zjišťovalo se proč a z čeho a zjistilo se, že z kuřat. Soudruzi zemědělci to přehnali s chemií. Po dohodě se to svedlo na náš podnik, že kuřata byla špatně upečená a byla polosyrová. To, že to vzal náš podnik na sebe bylo to bez postihu. Protože jsem dělal v potravinách vím, jak to vypadlo na jatkách nebo ve výrobně chlebíčků, které jsem do 90 let nejedl. Stejně tak v pekárně, kde děla máma. Jak jsem psal nebyly devizy a tak přišlo nařízení snižovat podílu tuku v potravinách a v mléce. Jo a dnes budou někteří se slzu v oku vzpomínat jaká to byla tehdy šmakuláda. Navíc všichni kradli.
B53o27h52u62m15í97r 52Š18i97m75e17k
Kuřata se běžně prodávala se salmonelou a pokud se dobře nepropekla, tak z toho byly salmonelové infekce.
P45e10t25r 81N94e63d63v95ě65d
Teda pane Zieglere, na co Vy všechno jste odborník. Ještě jsem čekal, že bude info o ceně šunky (pokud ji vůbec mají) u rusáků a Vy nic. Co se to děje ...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/042014/11042014F9D1736E640F1942A4F4CBD777D10F56.jpg)
P42a36v26e89l 70D95v32o12ř25á30k
To je vidět, že jste nikdy nezašel do bufetu v suterénu ÚV KSČ (to byl ten barák u Husákova ticha). Kolega z práce, který tam montoval nějaké rozhlasové zařízení, vyprávěl. Ceny tam byly tuzexové, ovšem v poměru ke koruně 1:1.
Rozdíl proti dnešku? Když jste měl známého řezníka, pekaře, zelináře, cukráře atd., byl jste na tom tak, jako když dnes musíte prodejce solidního žvance hledat.
Ovšem, za socíku vyrobit něco takového, jako jsou kostelecké párečky, opravdu nikdo neuměl.
B74o91h11u87m16í42r 12Š77i40m69e62k
Na kostelecké párky vzpomínám s úctou! Když jsme ráno dorazili s vlakovou poštou do Jihlavy, vítaly nás pokaždé na peronu!
Babišovy kostelecké nežere ani kočka!
- Počet článků 3356
- Celková karma 21,89
- Průměrná čtenost 1798x
Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz