Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Zeman-dostane-dokument-s-podpisem-Stalina-Odhaluje-velke-tajemstvi-274551

O připravenosti SSSR pomoci přivezl do ČSR před válkou zprávu Gottwald jako člen kominterny. To samé potvrdil později hrdinný Ludvík Svoboda, který se také zmiňuje o tom, jak našim vojákům v SSSR házela uprchlá vláda z Anglie klacky pod nohy! Chcete věřit tomu co údajně řekl prezident co zdrhl jako malý kluk a opustil zemi, když jí bylo nejhůř?!

0 1
možnosti

L10u21d84ě74k 66F41u31x28a

23. 4. 2015 12:45

Ne, budu samozřejmě věřit raději vrahounkovi Gottwaldovi, členu kominterny (tedy Stalinovu vyslanci, rozuměj) ;-D Jak jinak, Vladislave, je jasné, že Gottwald nikdy nelže;-D .....to myslíte vážně? Chci říct, vy sám věříte tomu, co jste napsal?

1 0
možnosti

P97a44v33e87l 19H79e36k

21. 4. 2015 9:21

Mimo téma, v historické fikci Jana Drnka Žáby v mlíku Sověti vypomůžou dodávkou letadel. Celkem zajímavé čtivo, o tom co by kdyby.

0 0
možnosti

... „Já to dokážu. Já odhalím ten podvod sovětské diplomacie a našich komunistů,“ vykřikoval prezident s pěstmi zaťatými nad hlavou, jak jsem ho nikdy v životě předtím neviděl.“ ... kdo že to, Beneš? :-) Už dlouho jsem se tak nezasmál.

3 0
možnosti

A60n51n87a 61Č45e93r50n83á

20. 4. 2015 22:13

sdílím pana Jana Molnára, který dával odkaz někde ve vlákně, aby to nezapadlo, přijde mi to ve vztahu okupanta Ruska k ostatním zemím nejvýstižnější:

RUSKO - poslední koloniální mocnost

Ve škole jsme se sice učili, že dekolonializace byla de facto završena v 60. letech minulého století, kdy získala nezávislost drtivá většina afrických a asijských států (aby se do jejich čela postavili jednak bývalí důstojnící koloniálních armád, jednak levicoví intelektuálové-absolventi moskevské university P. Lumumby a udělali si z nich soukromá impéria - poručík Bokassa se vyhlásil dokonce císařem).

Ale při pohledu na mapu si člověk uvědomuje, že z tohoto procesu nějak vypadl Sovětský svaz. Rusko i SSSR totiž připojoval oblasti kolem svých historických území systematicky salámovou metodou a formou anexe, nikdy je neoznačoval za kolonie, nýbrž za integrální součást říše, přestože v přístupu k domorodcům a cílech anexe se jeho postup nijak nelišil od chování klasických koloniálních mocností (dodnes jsou tyto regiony především surovinovou základnou evropského Ruska; v parlamentu a ústředních orgánech Ruské federace vesměs zastupované Rusy, resp. lidmi, kteří ani neovládají jazyk většinového / původního etnika). Rv

0 0
možnosti

A76d14a12m 10S89t94a21v27a

20. 4. 2015 20:44

"....nechtěli přijít ...": Myslíte SSSR, že jo? To je ale starý! To nám rodiče říkali vždy, když jsme za bolševického totáče  to téma ve škole probírali....

3 0
možnosti

jak už jsem vám psala - když jsem v 70.. letech chodila do školy já, tak to nikdo z mých kamarádů nevěděl

1 0
možnosti

jojo, je to smutné, že tu existuje několik generací zblblých komunistikým dějepisem - a že ani tzv. slušné rodiny nedokázaly svým dětem říct skutečnou historii - jako to kdysi za hlubokvé totality udělali moji rodiče a prarodiče. A dnes je tato skutečnost, kterou ve 30. letech znal téměř každý (kromě tehdejších komoušů) pro většinu lidí novinkou (pro blbce dokonce lží ;-D)

6 1
možnosti

A68d94a59m 77S87t76a55v67a

20. 4. 2015 20:45

jak jsem uvedl výše.... slušní rodiče to svým dětem vždycky vysvětlili!

2 1
možnosti
Foto

Chcete-li hodnotit dějinné události tohoto typu, musíte si nejprve detailně prostudovat, jak probíhaly. Tedy co bylo příčinou, co se dělo pak a jaký byl následek. Pokud děje zamícháte, či dokonce prohodíte, vyjde Vám myllný závěr, prostě něco podbného, co jste zde napsal.

4 10
možnosti

Dnes jste kupodivu napsal i neco, co ma smysl.

A ted bych rad od vas slysel co bylo pricinou. Opravdu uprime dekuji za odpoved.

4 0
možnosti

To neni nic noveho, kdo se zajimal vi. Jednak vyslo hned po valce par knizek clenu Londynske exilove vlady, a pak se o tom psalo v novinach i v osmasedesatem roce.

7 0
možnosti
Foto

Jenom poznámka: Ivan Herben jsou spolu s tím Augustem ty nejméně spolehlivé zdroje, co tento stát kdy nosil. To lze svědecky doložit. Prostě si oba vymýšlejí, kde můžou.

Samozřejmě, že faktem je, že o reálnosti sovětské pomoci Československu lze diskutovat.. Nicméně současně faktem je, že bylo v zájmu SSSR nepotopitelnou letadlovou loď ve střední Evropě získat pro sebe, zvláště když na ní žilo obyvatelstvo, vždy rusofilsky a levicově naladěné.

7 4
možnosti

Zu jste s tim vic nez trapnej. Tak laskave dokladejte.

2 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,87
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz