Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

pred 89 pres 1 milion komunistu, dnes 77 tisic. Kampak zmizeli ti ostatni komunisti?  skoro 1.000.000 slovy 1 Milion) urcite se nevyparili. :-P

3 0
možnosti
Foto

Pane Ziegler, vybíráte z polévky jen to co se hodí. Znárodňování a celý ten následující blázinec byl plán Moskvy. A nejen u nás,  prostě ve všech zemích které si vzali rusové jako dáreček za vítěztví.

V každé zemi se bohužel najdou duševní kriplové, kteří se rychle přizpůsobí a škodí víc než by museli. I dnes jich je dost.

Nevím kde berete tu představu, že by se znovu zabírali majetky? Jestli  KSČM bude mít většinu hlasů, jsem si jist že již žádný Gottwald na trůn nevystoupí. Budou jen silně sociální.;-)

5 1
možnosti
Foto

Na Rusy to neházejte, protože nebudeta pak schopen vysvětlit, že v MLR, PLR a NDR to bylo jinak.

2 0
možnosti
AJ

A jen pro zajímavost si dovolím ocitovat z názorů jiného diskutéra u diskuse o možných výsledcích voleb:

"...jediná partaj, uníž je zcela spolehlivě jasné, že nikdy nevstoupí do žádného spolupracujícího vztahu sTOP09, je KSČM. A protože v těchto volbách, tak jako v žádných jiných, jde především o zneutralizování kalouskovského toxinu v prostředí, o odkalouskování a oddrábkování, nabývá KSČM na nebývalém významu. Dnes už není ohrožením demokracie a svobody žádný Gottwald nebo Stalin... Dnešní občan se bojí Kalouska. ...KSČM si samozřejmě do vlády nesedne, ale bude držet kontrolní balík hlasů. Ten by měl být co největší, aby nemohla vzniknout zhoubná koalice ČSSD s TOP, s Babišem, s lidovci, se Zelenými..."

Tak, a co teď s tím? :-(

4 1
možnosti
AJ

Zapomněl jste v článku vysvětlit, proč tedy jsou komunisti od roku 89 v parlamentu, senátu, podílejí se na každé vládě... to je v pořádku? Nechcete spíš vyměnit voliče?8-o

2 1
možnosti
Foto

Nemusíme mluvit o 50. letech, kdy byla komunistická moc hrubá, stejně hrubá jako její protagonisté, ty své inteligentnější druhy buď pozavírali, pověsili nebo jinak odstavili, protože se tehdy necítila tak pevná v kramflecích. 68. je trochu rozhodil a ukázal, že nic nemusí opravdu trvat věčně, znejistili, ale zároveň toho vzužili k ještě větší kontrole obyvatelstva. Nastoupili mladí, vysokoškolsky vzdělaní strážmistři, později důstojníci StB, technika k sledování byla dokonalejší, společnost byla natolik zdeptaná, že se jim lehce lovili a získávali spolupracovníci. Jednalo se o vyšší úroveň sledování, ale i likvidace. Nebyl problém shnít v kriminále, dostávat další tresty na falešná udání, nasadit na člověka konfidenty, poštvávat proti sobě rodinné příslušníky, dostat člověka do neřešitelných situací a pak mu podat "pomocnou" ruku a zkompromitovat ho nebo mu nedat jinou volbu než kriminál nebo emigrace. Mohu uvést další a další způsoby, jak se společnost řídila a deptala. I bez facek.

A toto se dá zavést i dnes. Protože i tehdy se nám dostávalo škodolibých odpovědí:"všechno se děje podle platného zákona".

Kolegovi Zieglerovi, karma.

4 3
možnosti
AK

Nebojte, pane Zieglere, já komunisty a jejich zločinné vykonavatele a pomahače nikdy nevolil a volit nebudu.  Ale na druhé straně, nehodlám volit ani ty "bývalé", přebarvené ;-€rudochy nebo jejich vekslácké a udavačské, estébácké slouhy, co se to jimi tu hemží už přes dvě desítky let.  A stále si nedají pokoj, pomlouvají, provokují a povykují. Jenom na iDnes-blogu a diskuzích jich najdeme lehce hned několik. Jednou jsou odhaleni, ale přesto kopou, jiní zase namyšleně splachovací, navíc si hrající na komunistobijce a hrdé pravičáky. Leda prdlajz, takovíto roky škodí skrytě, už proto jsou demokracii nebezpeční.

Na závěr jen toliko, když je někdo zločinec, nemusí být zrovna komunistou. To by se snad pochopit dalo, ne?

4 4
možnosti
VK

Skvěle napsáno, moji prarodiče, budiž jim věčná sláva, měli totožnou zkušenost, ale také měli štěstí v neštěstí, kdy je sice vyhnali na vánoce v 52. roce, ale mohli jít bydlet k babiččině strýci, který byl katolickým knězem a bydlel pouze deset kilometrů od jejich bydliště....PS: Nemusím snad dodávat, že z udržovaného a krásného gruntu (dle dobových fotek) se stala za cca.40 let ruina, která si potomci své pomocí opravují dodnes.

6 0
možnosti
OK

Některé lidi nepřesvědčíte, ani kdybyste měl notářsky ověřené fotografie dokumentující zkázu vašeho majetku.

6 0
možnosti
JH

Nevolte KSČM nebo všechnoznárodní, vystoupí z EU ,připojí ČR k Ruské federaci, obeženou hraniceostnatým drátem,  vyhlásí válku Spolkovérepublice Německo, zruší hypermarkety, zavedou pořadníky na Octavie a oživíJ.V.Stalina!!! – Nebylo by to tak účinnější pane Zieglere, než ten Váš příběh?Ten je sice hrozný, vystihuje padesátá léta minulého století a metody STB,nicméně se současností nemá nic společného navzdory originálním projevůmsoudružky Semelové.

4 7
možnosti
OK

Strana, která hlásala teror za první republiky a po válce jej uskutečnila, tato dosud existující strana (s jedním písmenkem navíc) nemá s tím nic společného?

8 2
možnosti
AK

Nevím jestli je potřeba přesvědčovat přesvědčené.

O tom, že je dobré, že jsme se zbavili socialismu sovětského typu.

Mne by spíš zajímalo, proč se obnovují důvody, proč vznikl.

A jak je odstranit.

5 0
možnosti
OK

Ale v Rusku se nezavádí samoděržaví.

0 0
možnosti
OK

Dobře to píšete. Také mí předkové a příbuzní to poznali na vlastní kůži. 

Dnes už těžko dokážeme pochopit, co to bylo za divnou dobu, kdy soudruh obvinil pekaře, že ten mu dal do jeho chleba jehlu a to stačilo (bez dalších důkazů) na několik let nepodmíněně. Mlynář, který lidem tajně za Hitlera mlel mouku z utajených zásob (a riskoval sám život) byl za několik let těmi samými lidmi usvědčen z rozvracení republiky a poslán do Jáchymova. "Prostí soudruzi" na vsi, z nichž někteří měli problém se podepsat, rozhodovali o tom, kdo a kam může jít studovat.

V kinech běžely "klenoty" jako pohádka o zlých Američanech, kteří nám tu rozprášili mandelinku bramborovou, aby narušili naše socialistické hospodářství. Nebo o farářovi Toufarovi z Číhoště, jak si sestrojil mechanismus, kterým hýbal křížem, aby tak podvedl farníky, že je to zázrak (skutečnost byla taková, že žádný mechanismus nikdy neexistoval a farář byl během měsíce ubit k smrti).

Taková idylka byla padesátá léta a naši lidumilní soudruzi by rádi zase této zemi pomohli. A teror padesátých let? Hm, byly chyby, říkají.

19 2
možnosti
JZ

Děkuji za hezký příspěvek.

:-)R^

4 2
možnosti
  • Počet článků 3327
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz