Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Benešova prozatimní vláda mlčky přihlížela jak si sovieti odvážejí na nucené práce do Ruska i občany z Východního Slovenska, ne jenom ze Zakarpatska. Všichni , co přináleželi k "buržoazii" byli odvlečeni a zmizeli v gulazích. Chytali mladé lidi přímo na ulici. Někteří se vrátili po letech , někteří zmizeli a rodiny do dnešního dne nevědí s jistotou, co se s nimi stalo.

Moje prateta měla z toho, jak musela zdrhnout přes malé okénko, kterým se protáhla jen proto, že byla drobná a hubená do konce života trauma , mou babičku odchytli na ulici a zařadili do kolony, když se pokoušela sehnat mléko pro své dítě. Měla doma samotnou mou mámu, které byl 1 rok . Kdyby se jí nepovedlo uprchnout, tak by moje matka umřela hlady a zimou.A spousta jiných taky že umřela.Dědeček mé kamarádky se vrátil z Ruska po 12 letech, když to již jeho žena vzdala a zažádala o vydání úmrtního listu, aby alespoň mohla disponovat domkem, který měli. Nepoznala ho. Pro jejich dceru to byl zcela cizí člověk. Těch příběhů je spousta a v Čechách jsou zcela neznámé.

2 0
možnosti
Foto

Beneš to sám Stalinovi nabídl a pak dělal, že o tom neví.

1 0
možnosti
Foto

Tak to asi fakt příliš zjednodušené podání. Viz zde http://www.members.tripod.com/~pf_cz/zu/

0 0
možnosti
PK

ČSR byla umělým státem a nevydržela podobně jako Jugoslavie. Krvavé bylo pro Česko zprůmyslňování Slovenska, že by Podkarpatí bylo pro nás nějakým přínosem kromě krásné krajiny. Buďte rád, že to tak dopadlo.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Tak ale proč nám tedy Ukrajina po r. 1991 nám tu Podkarpatskou Rus sama dobrovolně nenabídla zpět?

1 6
možnosti
Foto

Je pozoruhodné, kdo všechno uznává legitimitu referenda na Podkarpatské Rusi v r. 1945 o jejím připojení k Ukrajině.

1 1
možnosti
AS

A11d25a67m 78S19t82a43v61a

4. 12. 2014 17:48

".....Komunisté měli hlavní podíl na tom, že Československá republika nebyla po II. světové válce obnovena v předmnichovských hranicích, ...": Autore, ve vnímání viny komunistů na našem vývoji jsem ještě radikálnější nežli vy. Zde se ale opět mýlíte!  Hlavní podíl na tom nese Hitler a všichni ti, kteří za něho bojovali. A potom, ať chcete nebo ne, po válce rozhoduje a diktuje vždycky vítěz. Přesto nejede vlak. To můžete teoretizovat do nekonečna, ale musíte si uvědomit, že to jsou jenom a jenom kavárenské plky....

4 6
možnosti

A43n57n15a 55Č47e10r35n34á

4. 12. 2014 18:15

A uvědomujete si, že jsme nebyli na straně poražených, ale vítězů? 8-o

Přesto nás Sovětský svaz okradl o území, nehledě na to, že odvlekl i spousty lidí z Československa do komunistických koncentráků Rv

13 1
možnosti

A69n66n58a 69Č36e14r69n57á

4. 12. 2014 17:20

"A proto jsou schopni ze dne na den měnit své názory a spojit se i se satanem, jak to dokázali v případě paktu Molotov – Ribbentrop v srpnu 1939."

S jakým Satanem? Obě to byly říše zla, komunisti za 18, nacisti bez dvou za dvacet ;-€Rv

12 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz