Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan

14. 11. 2007 16:55
nemáte pravdu

Vážený pane. Je smutné, když lidé jaky Vy se mohou představit jako novináři. Pozorně jsem si přečetl Vaše blitky a musím říci, že je to síla. Ne, že byste neměl občas pravdu, ale celkové pojetí a použité informace, které jste složil do zavádějícího řetězce dělají z toho co jste napsal skutečný blitek. Zjednodušujete a devastujete podstatné části problémů a vyvrcholení článku je na úrovni inteligence dřevěného vláčku. Díky tomu, že možná schválně, možná z neznalosti či možná z intelektuálního omezení nejdete věci na kloub je Vaše hodnocení povrchní a nesprávné.

Pane, pokud už jste zaměstnán kdesi jako novinář, prosím pište co možná nejméně.Milan

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

16. 11. 2007 19:03
Re: nemáte pravdu

to by se ti ty gaunere tak líbilo - aby o vás nikdo nepsal pravdu, co?

0 0
možnosti

náhodný čtenář

14. 11. 2007 15:32
Beruška

pravdivý příspěvek

0 0
možnosti

Bob

10. 11. 2007 23:26
Dluhy?

Když čtu tenhle článek, vzpomenu si na Černé barony, jak byli poučeni, jak do toho šli sovětští lidé - prsama... My jsme šli do plyšáku taky prsama - zbrojní průmysl jsme skoro zrušili - takže už dodávají na světové trhy jiní, těžký průmysl za babku rozprodali - budeme Švýcarskem střední evropy - dnes už funguje a to na plné koule, bohužel už není český. z producentů potravin jsme se změnili na dovozce..atd atd.Jistě je pravda, že města byla zanedbaná, ale kolik sták kubík vody? a kolik teď platíme francouzům? Nic není jednoznačné a až bude stát máslo 60 korun....A jaderný reaktor už taky vyrobit neumíme, bude z Japonska ale nejdřív v 2018, dřív nemají čas, takže leccos jsme zanedbávali ale i lecčeho dosáhli (na to se dnes zapomíná). Dneska se obnovují města, čerpají se fondy často jen proto, aby spřátelené firmy měly zakázky....Jenže za ty dluhy, které máme dnes oproti roku 89 bychom zvelebili naše města několikrát, takže jak to s těmi dluhy opravdu je pane autore?

0 0
možnosti
P

parad-a

10. 11. 2007 22:59
Komunisté přivedli Česko...

jsou tu docela solidní příspěvky a v podstatě mají pravdu ti co říkají jak je to dnes změněné k lepšímu / obchody plné zboží . -že pane sims atd. Ale nejde je o ty obchody plné čínských levných věcí ale o kvality národa. Docela dobře jsme přežili komünismus /bez banánů ,pomerančů a cest do ciziny/ a myslím že pokroutili si charakter ,kdo ani předtím žádný neměli. Naopak tvrdá doba lidi stmelovala - což se o dnešní době říci nedá.Dnes jde jen o prahcy a zase prachy- noviny solidní vlastně ani neexistují, ohlašovaná rodinná TV Premiéra paní Polednákové se sesula mezi škvár podobně jako ostatní - platí se za senzace, krev, zabíjení to dnes "frčí". Hodnoty jako vlast, hrdost, rodina, děti, práce se vyměnili za podlézání druhé velmoci,rodina se odepsala ve prospěch gejů a leseb, místo práce je lepší kšeftovat,podvádět lhát a to vše nás učí páni politici,kteří vylétli nahoru.Opravsu není nad čím jásat.Ale plakat taky ne.Určitě se tento národ dočká lepší doby-nebude to ale zadarmo!!!!!!!!  

0 0
možnosti

jaroslav Kučera

10. 11. 2007 16:41
Chce to solidní analýzu

V zásadě s Vámi souhlasím, vždyť jen co budeme dělat s těmi chátrajícími paneláky. Ale bylo by zapotřebí fundované analýzy vývoje našeho hospodářství v letech 1948 až 1988.  Jako podnikový ekonom jsem registroval ty zoufalé pokusy o "zdokonalení soustavy  hosp. " naposledy  se Štrougalem.  Chybí nám neco jako "Poučení z vývoje.."  Když jsme jako VTS navrhlu větší využití  ekonomických nástrojů  byli KSČ šokováni, ale s ničím pořádným nepřišli. Ani nemohli.

0 0
možnosti

Beruška

10. 11. 2007 12:12
Další blábol?

V r.89  noví hrdinové(Klaus,Havel a spol.)z tribun optimisticky hřímali,že ČSSR je nejméně zadluženou zemí a že za dva roky budeme bez problémů na úrovni západ.To chcete říct,že lhali?Lhali už přímo během té "slavné revoluce"?Nebo to tak bylo a zadlužení se dostavilo až po jejich příchodu k moci?Možná jste sklerotik,já to štěstí nemám.Během 18 let se podařilo naši zemi dokonale zdevastovat a nezakryje to žádné laciné pozlátko.Stali jsme se ubohou kolonií a žumpou,do které západ hází své odpadky,na které se plebs lačně a vděčně vrhá.Tupci jako vy se navíc snaží lidem namlouvat,že to je ten správný pokrok a dokonce demokracie.Nepatří nám tu už téměř nic,vše,co fungovalo je rozmetáno,teď je ještě třeba zredukovat počet toho lidského stáda.Rv

0 0
možnosti

náhodný čtenář

14. 11. 2007 15:32
Re: Další blábol?

Pravdivý příspěvek

0 0
možnosti
R

rapid87

9. 11. 2007 20:40
Praha v roce 1988

Byla krásná kouzelná opravená v současnosti je to zasmrazená díra plná žebráků, která  dík ohromným reklamním plochám zakrívá historickou krásu města, vůbec se už neliší od ostatních metropolí, což je škoda.

A Brno v roce 2007? jen zaflusaná zatáčka před Vídní, tolik špíny bezdomovců, a kýčových fasád postříkaných graffity.

 A jen taková otázka v jakých letech se do Brna stavěl vodovodní přivaděč z Vírské přehrady, kdy byl vztyčen kohoutovický vodojem dominanta západní části Brna? Dnes náš stát ještě přežívá na hodnotách, které byly za socialismu vybudovány, to jest můj názor na tento ubohý blog.

0 0
možnosti
R

rapid87

9. 11. 2007 20:42
Re: Praha v roce 1988

zakrývá

0 0
možnosti

rezjir

9. 11. 2007 20:38
7 místo na světě ???

Kde to berete?  Cca v r.1930 jsme byli tak 17 z 25 států zařazených do oficiální tabulky, kterou vypracovala Deutsche Bank.  Viz Klimecký: O spotřebě. Praha: Orbis 1946, A to byl větší expert než vy a já. Tehdejší ekonomové hovořili o tom, že Československo se nachází na rozhraní pásma bohatství a chudoby.

V r. 1945 válečné škody byly odhadnuty 1 bilión tehdejších korun a národní důchod činil zhruba 120 miliard korunek.  

K  roku 1989 lze odhadnout ten vnitřní dluh rovněž na bilion korun a jestli se nemýlím tak HDP tehdy činilo vic než 1 bilion korun.

 Pokud srovnáme náš vývoj s GB, tak náš HDP rostl v letech 1930-1994 o něco rychleji.

Tak a ted mi laskavě někdo řekněte, kde se ty fantasmagorie berou. Uvedené v článku.  

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

9. 11. 2007 20:24
souhlas jednoznačně

Komunisti ? Ani nevím jak je nazvat a nevím jak nazvat Ty ,co toto zrůdné zřízení hájí. NIc osobního ale mě to skutečně celoživotně vytáčí. Svoje děti učím komunisty nesnášet a nestydím se za to. Oni zničili vše čeho Masaryk za první republiky dosáhl. Byli jme ekonomicky na 7 místě na světě - oni vše projedli aby se udrželi v sedle. Revoluce byla jen odevzdání zdevastované země protože nevěděli jak dál.

Jedna informace říká, že kdybychom vysoce kvalitní uran vyváželi svobodně do světa, tak bychom dnes měli nejvyšší životní úroveň v Evropě - podobala by se Emirátům. My jsme tuto surovinu vyvezli zadarmo soudruhům v SSSR.

Komunizmu zdar soudruzi.;-(

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

9. 11. 2007 17:29
Na komunistech bylo nejhorší, to

co přišlo po nich - vláda ODS. Těšili jsme se na KOMUNISMUS a místo toho přišla vláda ODS. Děkujeme, nechceme!

0 0
možnosti

a nebo tak

9. 11. 2007 17:56
Re: Na komunistech bylo nejhorší, to

nevim jak vy a vam podobni, ale ja se na komunismus tedy rozhodne netesil ... preci jen, radeji cestuji do ciziny jinak, nez v zari svetlic, rachotu samopalu a s vlcakem v patach prelezat ostnate draty ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,78
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz