Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano drive se kradlo tak ze si kazdy ukradl neco malo. Dnes se naopak krade v miliardach ale jen ti nahore, paradoxsne ty co krast nepotrebuji.

4 0
možnosti

Plně souhlasím.

Existuje pořekadlo:"Není problém nasytit chudé, ale je problém nasytit ty bohaté."

A jak je vidět v našich zemích, toto pořekadlo plně vyjadřuje to, že bohatí nemají NIKDY dost.

1 0
možnosti

Koukam, ze Anna Cerna ma dnes odpoledne sluzbu, vlitla sem, rozdala minusy a zas leti na dalsi blog, sirit pravdu a lasku;-D

2 2
možnosti

A28n62n85a 72Č87e54r12n86á

1. 8. 2014 14:05

Lžete zbytečně, Kódle :-P

1 2
možnosti

Jenze autore nechapu co jste tim chtel po 25 letech rici ? Ma nam byt lito, ze nemuzeme krast jako za komunistu ? Mate pravdu, tenkrat to bylo demokraticke opatreni, ze mohli krast vsichni, i kdyz to tak doslova neplatilo. Co mohla ukrast zen treba u stavu v textilce ? Prazdnou spulku ? Jenze dnes jsou zlodejiny zalezitosti elit a jeho zlodejiny jsou obrovite. Za komunistu nakradene zustalo doma a zvysovalo zivotni uroven, dnes nakradene desitky miliard jdou do zahranici !

Ale jsou trvalky, ktere kradou za kazdeho rezimu. Treba takovy Rittig !

Komuniste ho za manko zavreli a Havel ho jako osvedceneho odbojare propustil a dnes je to jeden z nejbohatsich Cechu, i kdyz se ani nevi, jak svou pili k tomu stesti prisel.

2 2
možnosti

A91n87n31a 90Č83e54r43n66á

1. 8. 2014 13:40

Nechápavostí se nevytahujte, jste k smíchu.

Bloger má pod fotografií "Chci psát různé společenské úvahy, o politice a o historii." a toho se drží. :-P

2 2
možnosti

Má dojme, že nejvíc na to, jak se krade, nadávají ti, co kradli za komunistů jako straky, a dnes jim to jaksi soukromí majitelé firem nedovolují, tak závidí schopnějším. ;-D

2 2
možnosti

Sisko, ty uz jsou davno v duchodu ?:-))

2 0
možnosti

Tu dobu pamatuji, prožila jsem v ní podstatnou část života. Bylo to ještě smutnější, než popisujete. Žilo se heslem: Je nás třináct milionů, tak si tu svou třnáctimiliontinu přemístím jinam. :-(

2 2
možnosti

P31e63t92r 16K33o91l58á43ř

31. 7. 2014 23:26

Prostě jste se s Haklem ožrali jako dobytci a zanádavali na komanče, no a ten vztek musel někam ven, co?;-D

5 3
možnosti
Foto

Tak, teď jsme nechali lidi krást a máme z toho občanskou válku na Ukrajině.

4 5
možnosti

Logika pana Petříka mně nějak uniká.;-D

2 3
možnosti

;-D že s dnes karde více ......;-D no to je fór. Ukažte mi firmy, povětšinou strojírenské a stevební, kde se dnes vyrábí načerno výfuky na stodvacítky, svářečky, míchačky, vibrátory na tvárnice, ukažte mi stavební firmu, kde se kradou auta plné cementu či tvárnic. Ukažte mi uhelné sklady, kde se kradou soupravy plné uhlí a ukažte mi zemědělskáý podnik, kde se kradou celé vagóny obilí ....něvěříte, že se to za komančů dělo ? Tak se mě ptejte, dělal jsem vedoucího MTZ ;-D. nemáte představu, jak se kradlo. Bylo mi z toho na zvracení a z " funkce" jsem radši odešel. Všichni nákupčí z celé republiky by vám tady mohli povídat. je to na knihu. Jen tak mezi náma, kdo z vás za komančů kupoval do auta žárovky H4 .... ? Nikdo. Většinu vykoupili nákupčí a pak  se to fasovalo ;-D.....naivkové ...pochopitelná karma autorovi R^

7 3
možnosti

Detino a ty si myslis, ze ty miliardove majetky se dnes delaji z vyfuku a zarove H4 ? Dnes se uz jen soupaji penize ve velkem a delaji to elity a takovy troubove jako ty jsou oporou tohoto mafianskeho rezimu

3 1
možnosti

Přispěji opačným paradoxem z té doby:

Na jisté stavbě zbylo spousta stavebního a instalačního materiálu a vzniklo dilema: "Co s ním? I rozhodlo vedení stavební firmy, že nejjednodušší bude pozvat buldozer a materiál zahrnout!

Jistý člověk využil času před příjezdem buldozeru a část materiálu "zachránil" a přemístil na svou stavbu. Byl spatřen, nabonzován a odsouzen natvrdo za rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Materiál byl převezen zpět na stavbu a podle původního rozhodnutí zahrnut hlínou!

6 1
možnosti

Autore, bydlím na vesnici a mohu doožit, že se dnes krade více než dřív.NIKDY se nestalo, aby se družstvu z pastvin ztratil JEDINÝ kus dobytka, nebo, že by někdo zabil dobytek na pastvě, vyvrhnul, vnitřnosti nechal tam a maso si ukradl.Lidem se neztráceli králíci, slepice či jiné zvířectvo nebo zelenina ze zahrádek.Dneska je to na denním pořádku.V sedmdesátých letech si ve vedlejší vesnici postavili rybáři rybní a až do r. 1995 jim ryby nikdo nekradl (teda byli tamti co chytali bez povolení, ale byli to jen jednotlivé kusy).Od r.1995 jim ho už 3x!!!! vypustili a ryby ukradli.TAK MI VYSVĚTLETE, KDYŽ BYL TENKRÁT MASA NEDOSTATEK, TAK SE ZVÍŘECTVO NEKRADLO A DNESKA JE VŠEHO DOST A KRADE SE ZVÍŘECTVO.

Nikdy se nestalo, aby lidi kradli stromy nastojato (dneska kradou celé hektary lesa), nikdy se mně nestalo, že bych spadl s autem do kanálu kde chybí poklop jako v dnešní době.A pokud sledujete zprávy, tak se ukradla celá lokomotiva, lyžařský vlek či celý kovový most.

Takže si uvědomte jak se kradlo tenkrát a jak dnes.

A buďte tak od té dobroty a přečtěte si rozhovor se Stráským, jak Klaus a celá polistopadová vláda posvětila rozkradení celého hospodářství a to je ještě horší zlodějina než co se dělo za komunistů. 

 http://dialog.ihned.cz/c1-59481620-jan-strasky-co-klaus-sam-neciti-nikdy-neposlechne

5 4
možnosti

Tak u nás si za předchozího režimu postavila baráky půlka jezedáků z vesnice ( a že jich bylo). To je fakt docela problém proti pár pytlákům. Jen tak mimochodem - existovali i ve Vaší vysněné době.

5 2
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,61
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz