Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Komunisti byli považováni za pátou kolonu Stalina a dnes jsou pátou kolonou Putina. Proč? Proč naši komunisti slouží imperiálnímu Rusku? Komunisti vždy říkali, čím hůře, tím lépe pro nás! A učili nás závisti a nenávisti vůči schopným lidem!

:-)

1 0
možnosti

Komunisté jsou známí lháři. Bohužel každá ideologie vede své zastánce k jednotným - soudružským (ve smyslu staročeského slova) postojům.

Bourání soch a památníků je soudem nad minulostí. Každý soud je spravedlivý nebo nespravedlivý. Považuji soud pirátů v Praze za nespravedlivý. Ne proto, že se snad bojím Rusů a jejich jedu, ale protože generálové jsou vojáci, mají vždy ruce od krve. V logice takového soudu je třeba zbourat také památky na západní spojence, ti nám vybombardovali Prahu, USA vraždili ve Vietnamu aj. Zbořit je třeba také Žižkův památník, je to vrah dětí a žen, kolik jich upálil a ubil ...

Piráti jsou divná strana, která vznikla "shodou náhod" po celé Evropě. Mají své vlastní úkoly, patří k nim vrtat do všech citlivých míst mezinárodních vztahů?

0 1
možnosti

Piráti jsou na Praze 6 v opozici. Starosta je tam z TOP09. Na odstranění sochy se ovšem tamní zastupitelstvo shodlo téměř jednohlasně (až na jeden hlas). Ono jde o to, že ten památník byl postaven až v době hluboké normalizace, čili se stal symbolem ruského útlaku. Kdyby ho bývali postavili už po válce, byl by to válečný pomník, ale takhle ne.

2 0
možnosti
Foto

Vidím to opačně, Filip Kreml nezradil!

R^

6 1
možnosti

Legionáři se v bojí za Rusko/proti R-U a Německu mnohokrát vyznamenali. Pak je zradila dohoda Brestlitevského míru, kdy museli Rusko opustit všichni vojáci jiných států. Hned potom začli být legionáři v Rusku bolševikama napadáni.

4 0
možnosti
Foto

Naše legionáře se snažili zatáhnout do občanské války v Rusku jak rudí, tak bílí. Naši legionáři dali přednost bílým, takže je jasné, že se dostali do střetu s bolševiky.

Neměli možnost se vyhnout zapojení do občanské války v Rusku, takže se museli rozhodnout pro jednu z válčících stran.

2 2
možnosti

Lidské příběhy jsou zajímavé. Zejména, kdy dědek z matčiny strany byl legionář. Honili bolševika, babka pravila, že žádné zlato nepřivezl. Podobně rodič zatčen gestapem, pak zase zkoumán Stb. Jeho bratr zase důstojníkem prvorepublikové armády.- Žádní militaristé, slušní lidi odchovaní odkazem TGM se zájmem o naší republiku ...

Osvobození 1945 bylo jistě úchvatné. Druhého dědka to zase osvobodilo od jeho živnbo starostí. Pochopitelně se v rodině o komunistech besedovalo. Co vlastně chtějí a jak to chtějí ? Tu přichází zase bratr mého otce - "Víš synovče, asi se s nějaký komunistou střetneš. Nebeseduj s nimi, nejde to a je to naprosto bez významu. Běž do té zadní komůrky k bedničce. Jet tam zaolejovaný hadr s revolverem. To je jediný argument, na který oni slyší" ! Nikdy jsem nabízenou metodu nepoužil. No musím uznat, že strýc měl naprostou pravdu ... !

Je neuvěřitelné, kdy 30 let od revoluce, se komunisté mohou volně pohybovat ve dne! Ba sedí v čele vlády - Falmer podporuje Bureše a hradní Miloš se jimi dokonce sofistikovaně obklopuje ! Sám se sral zahradníkem s konvičkou "Živé vody", kdy neúnavně kropí vše padlé a podlé ! Dílo se mu daří, zahrada naší republiky je zaplevelována stále více, úroda kvete, ba pučí ! ... [>-]

5 2
možnosti

Komunisty už volí jen skvadra věrná Rusku, pro které je české občanství přítěží. Filip to ví a tak jim pěje namlouvací písně. Snad si už koupil nějakou "daču" u Moskvy, bude ji po volbách potřebovat. Přitom by měl občanům ČR děkovat na kolenou za to, jak odpovědně a solidárně zvládli koronakrizi a tím zachránili spoustu jeho voličů, neb všichni jsou již postarší.

Zajímavé je sledovat zmatenou ČSSD. Jediný Petříček má národní cítění, Hamáček se svým "počkáme" je už trapný, a Hradní (Š)Hašek by nejradši napsal Putinovi zvací dopis ve spolupráci s Hradem, protože další vlastizrádný dopis by v té hromadě dalších zapadl bez většího zájmu. Kdo je volí netuším, neznám jediný důvod proč.

7 2
možnosti
Foto

Také fakt, že v Rusku válčili s bolševickou Rudou armádou, je hodný chvály a úcty.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751684

Pane Zieglere, touto větou jste, zřejmě nechtíc, vyslovil hlavní rozdíl, mezi působením Rudé armády za Druhé světové války a našimi legionáři. Rudá armáda bojovala téměř po celém světě za poražení nacismu, naši legionáři bojovali v Rusku za své (vlastenecké) zájmy a to proti domácím Rusům. Proč myslíte, že by nás tam za to měli mít rádi a hýčkat tam pomníky padlých legionářů?

Filip neřekl nic špatného, a už vůbec ne vlastizrádného, jenom pojmenoval situaci.

8 13
možnosti

Rudá armáda bojovala skoro po celém světě? Nespletl jste si to s Američany? Pokud jsou naši legionáři dobyvatelé, tak co je Koněv, kterej se tu vyskytl se zpravodajským týmem 2 měsíce před invazí v roce 1968.

8 2
možnosti
Foto

I16v72a28n 73M63a98r46e83k

20. 5. 2020 7:19

Máte pravdu s tím lokajem pane Jene, nakonec i zde je jich "neurekom" . . . .Každý jsme lokajem někoho.

3 4
možnosti
Foto

Některý Váňa není ani lokaj, ale otrok.:-/

1 1
možnosti
Foto

Dobře napsáno, Honzo. Karma.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,75
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz