Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem se zase krásně pobavil. Škoda, že jste se nenarodil dříve, Váš styl a sloh by v 50.letech byl ozdobou Rudého práva, a Vy určitě jeho hlavním redaktorem. Teď jste ale, bohužel, pouze k smíchu. Opravdu stále přemýšlím, jestli to všechno píšete vážně nebo nás, ostatní blbce, jenom zkoušíte :).

0 0
možnosti

Komunisté jsou lidé jako ostatní - ve svých firmách vykořisťují své dělníky, libují si v majetku a jejich děti studují v západní Evropě či USA - prostředkem k tomu všemu je ta jejich levicová rétorika - pro lidi - houby pro lidi, především pro sebe. Ale jsou voliči, kteří jim to ještě baští. Komunisté Vám nedají nic ze své peněženky, leda tak c cizí a to si ještě polovinu nechají.;-D

1 0
možnosti

M95i46l84a95n 41K14a17č11e85r

1. 10. 2014 18:33

Autore, opět jste zapoměl dodat že jste sám byl členem komunistické strany.

Začínám si myslet že zapomínáte schválně.

3 0
možnosti
Foto

Patrně jste, Jene, dosud v Českých Budějovicích. Už jsem několik let pryč, ale dokud jsem tam byl, měl jsem dosti hutný materiál na soudruha Vojtěcha Filipa  a jeho advokátní kancelář. Opravdu soudruh par excellence! Zkuste si něco najít. Je to síla.

1 2
možnosti

Teda jak může někdo půjčit korunu komunistovi se ménem Grospič? Už ta německočeská kombinace dává vědět co je zač.;-D

0 2
možnosti
Foto

Patrně má velkou manželku... ;-D

1 1
možnosti

Jak to bylo s KOKOSy - komunistickými kostely alias OV nebo KV KSČ? Straníci prskali, že Pézetky měly paláce (budovaly se dost po požáru MOTOKOVu v tehdejším Veletržním paláci) a vedoucí síla naší společnosti úřadovala často v "pastouškách", starých budovách. Proto se tyto budovy po celé republice budovaly jak houby po dešti, vzpomínám si, že jen OV KSČ Chrudim nový palác neměl.

0 0
možnosti

Myslím, že tyto paláce si soudruzi stavěli ze svých členských příspěvků.

1 0
možnosti

Nedavno byla stavka v Poldi Kladno, aby lide dostali vyplaty aspon za praci pred tremi mesici. O tom jste z nejakeho duvodu nepsal, asi Poldovku nevede komunista.

6 0
možnosti

Na rozdíl od Vás jsem celý socialismus prožil, i když zpočátku jen jako mladistvý. Nemám rád demagogii a snažím se vnímat historický posun, který je do značné míry nezávislý na politickém systému. Např. dialýzy se vyvíjely stejně jako transplantace - můj syn ji absolvoval v r. 2013 a kdybych byl demagog tak uvedu, že za socialismu to nebylo možné. Ale provést takový zákrok nebylo možné - při jeho problémech - ani v USA či Západním Německu.

Ale aparátčíci byli většinou pro nás normální smrtelníky nestravitelní, v tom máte pravdu. To už ve fabrikách jste se setkával i se slušnými soudruhy.

8 2
možnosti

V tomto případě nešlo o to, že by technologie neexistovala. První úspěšně provedená dialýza se datuje už do roku 1945. Jako obvykle šlo o to, že komouši v táboře míru měli jiné priority, než utrácet peníze za léčbu lidí. Vyvíjet a vyrábět špičkové léky a přístroje se socialistickým plánovačům tak úplně nedařilo a deviz také nikdy neměli nazbyt, takže i dovoz přístrojů a léků vázl.

Proto se u nás také někdy koncem 60. let prakticky zastavil poválečný růst střední délky života. Tuším, že v roce 1969 to bylo u mužů 66 let, potom následoval pokles (!!!) až někam na 64 let a přes 66 let se muži opět přehoupli až v roce 1989. Potom následoval rychlý růst, v roce 2001 to bylo 72 let, letos už snad dokonce 76 let. Ženy na tom byly vždy o něco lépe, ale i tam je v 70. a 80. letech vidět stagnace nebo jen velmi mírný růst.

Těch 20 let stagnace těžko vysvětlíte jinak, než nezájmem režimu o tento "neproduktivní" segment ekonomiky, případně ještě zdevastovaným životním prostředím. Na západě nic takového nenajdete, tam věk rostl celých těch 20 let plynule. Něco podobného je vidět i u počtu sebevražd, kterých bylo za komoušů asi o polovinu více než dnes (kdy lidé prý ze zoufalství skáčou z mostů). A fakt to není to v tom, že by všichni po roce 1989 začali být šťastní - prostě se začaly dovážet moderní psychofarmaka - toť vše.

Proto se vždycky kroutím hlavou, když někdo vážně tvrdí, jak dnes je všechno o penězích a komunistům že šlo o lidi. Nic není pravdě vzdálenější.

6 0
možnosti

:-) 25.000 kč? To nepokryje ani výplatu jednoho zaměstnance! Jaká je logika toho, že to byly peníze na pohřeb maminky,(čili obešel se bez nich), a dnes živoří? Pokud vzpomínáte minulé papaláše, kteří se zdaleka nerovnali těm dnešním zázračným způsobem zbohatlým, jistě jste viděl na netu dům Janukoviče,( ukrajinského presidenta), s pozlacenými kohoutky a hajzlíkem !!!  Zase jste něco vyplodil, doufám, že Vám za to někdo nedává peníze ! RvRvRv

5 1
možnosti

No 25 tis. těžko zachrání firmu před krachem, ale udělal  to komunista tak šup s ním na pranýř. Kdyby to byl Odesák, Topák či snad lidovec,atd. byl by to taky takhle rozhořčený článek. Ale jestli se nepletu, tak toto už se někdy řešilo.

7 4
možnosti

Ono hlavně "kdyby to byl Odesák, Topák či snad lidovec,atd.", byl byste první, kdo by na ně svolával hromy, blesky a tvrdou pěst dělnické třídy. Nebo se mýlím?

3 0
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,91
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz