Kdo nepochopí jednoduchou zprávu o metru, nemá v médiích co dělat

Pražský Dopravní podnik informoval veřejnost o tom, že o víkendu se budou opravovat stěny tunelu v nové prodloužené trase metra a bude zavřena stanice Nemocnice Motol. Je ovšem nepochopitelné, co z toho někteří novináři udělali.

Přitom je to úplně jednoduchá zpráva. Do tunelu trasy metra A mezi stanicemi Petřiny a konečnou Nemocnice Motol zatéká voda, je to v záruce a tak to tam budou pracovníci stavební firmy opravovat a proto tam vlaky nepojedou. To je normální. Když má člověk doma nějaký přístroj v záruce, a nepracuje jak má, nechá ho spravit. Stejně tak postupuje i pražský Dopravní podnik.

O víkendu proto nepojedou vlaky metra na trase A mezi stanicemi Petřiny a konečnou Nemocnicí Motol kvůli již zmíněným opravám. Nahradí je autobusy na náhradní lince XA. Z toho logicky vyplývá, že bude uzavřena jedna stanice metra Nemocnice Motol a místo vlaků tam lidi dovezou ze stanice Petřiny autobusy. Ta zůstane normálně v provozu. Proto nechápu zprávy v některých médiích, podle kterých nebudou v Praze v sobotu a v neděli v provozu dvě stanice podzemní dráhy. Zarážející bylo, že tato informace se objevila i na teletextu ČT. Je otázkou, jak mohou někteří novináři, kteří nepochopí jednoduché sdělení, informovat lidi o daleko závažnějších věcech?  

Oceňuji také vystoupení jeho generálního ředitele pražského Dopravního podniku Jaroslava Ďuriše, který se lidem za tuto nepříjemnost omluvil. Patří to k obecné slušnosti, ale bohužel stále to nebývá samozřejmostí.

http://www.prahapress.cz/dopravni-podnik-o-vikendu-uzavre-stanici-nemocnice-motol.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 17.9.2015 11:18 | karma článku: 19,61 | přečteno: 1187x