Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Při jméně Bartošová dostáváte vztek a přepínáte televizi, ale už ji věnujete druhý článek. Nejste tak náhodou jenom kecal, který se tímto psaním potřebuje jen trochu zviditelnit. Byl by y vás dobrý pisálek bulvárních plátků.

0 0
možnosti
JS

Kristus řekl: "Není možné, aby nepřišla pokušení; běda však tomu, skrze koho přicházejí."

Náš svět je například zahlcen reklamou. Myslíte si, že je to proto, že existuje tak silná poptávka po reklamě? Nikoli. Většinu lidí reklama spíše obtěžuje. Ale i přesto, že reklama obtěžuje, je účinná a funguje.

Bulvár je založen na reklamě. Snaží se lidem vnutit reklamu svých inzerujících klientů a dělá to taktéž manipulativními metodami reklamy – vnutí se nám. Bulvár se brání, "že to lidi chtěj". Jenže v obchodech se prodává obrovské množství naprosto zbytečných věcí (a někdy dokonce škodlivých), aniž by bylo možné argumentovat, "že to lidi chtěj".

Jestliže pokušení přicházejí přes média, je vina právě na těch, kdo ta média řídí a zásobují. Bulvární média se snaží "přenést vinu" na konzumenty bulváru, ale to je pouhý alibismus. Je zřejmé, že média nejsou výhradně odpovědná za smrt Ivety Bartošové, ale je zároveň zřejmé, že se na jejím stavu média zásadním způsobem podílela. Není možné opakovaně zveřejňovat hromady lží, a pak tvrdit, že lidé ty lži prostě chtějí. Lidé si totiž většinou myslí, že to, co čtou o slavných osobnostech v médiích, je pravda. Poptávka tudíž není po lži, ale po pravdě. Jenže je mnohem pohodlnější servírovat lidem atraktivní lež, než náročnou a neatraktivní pravdu, která vždy působí na naše svědomí. Pravda se totiž nesnáší s manipulací.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím R^

Iveta Bartošová by spáchala sebevraždu i bez bulváru, protože zřejmě ztratila vůli žít a utápěla se v depresích.

Je nemálo lidí, kteří za svého života prožili hrozná a dlouhodobá utrpení (ve válkách, koncentrácích atd) a přesto chtěli žít a dožili se vysokého věku.

1 0
možnosti
JM

Pane Petrik, poprve s vami souhlasim.

0 0
možnosti
VM

V podstatě s autorem souhlasím, s jednou poznámkou. Dotyčná byla na bulváru závislá, minimálně posledních pár let. Nebýt jeho, tak je mrtvá už dávno. Ne fyzicky, ale neštěkl by po ní ani pes.

Diskuze o tom, kdo je za její smrt odpovědný, jestli bulvár, nebo nějaký Macura, či jak se ti chlapi okolo jmenují, je jen důkazem o bulvární nátuře diskutujících. Paní Bartošová prostě nezvládla svůj život, toť vše.

Její smrt je smutná, stejně smutná, jako smrt kohokoli jiného, kdo umírá předčasně.

1 0
možnosti
Foto

Můj názor je, že paní Bartošová nespáchala sebevraždu proto, že se o ní příliš zajímal bulvár, ale proto, že se o ni nezajímal už nikdo jinej. Zpěvačkou přestala být už dávno a ničím jiným se jí stát nepodařilo. Tvrdě řečeno, zpěvačkou vlastně ani nikdy nebyla, jen jistou dobu zvládala předstírat, že jí je, a to až tak, že tomu sama uvěřila. A taky měla celoživotní smůlu na kretény. Nevšiml jsem, že by se kolem ní někdy pohyboval někdo aspoň trochu normální. Bohužel. Dej jí Bůh klidné spočinutí věčné.

1 0
možnosti
JC

J41a36n93a 76C46r14h75o11v52á

29. 4. 2014 20:55

Nesouhlasím s autorem článku. Bulvár určitě není jediným viníkem, ale vnným je! Co je to proboha za argument, že dělá jenom to, co lidé vyžadují? V tom případě můžeme začít vyrábět veřejně kokain,  zájem by určitě byl! Ničit lidi fyzicky je protizákonné, ale psychický teror je ok?

3 1
možnosti
RK

Odjakživa zajímá prostý lid život slavných. Myslí si snad někdo že Angličani dávají při čtení přednost tomu s kterým diktátorem se kde setkal jejich ministerský předseda, nebo raději vztahu následníka trůnu s jeho manželkou? Princ si svůj osud nevybral. Jako celebrita se narodil. Bartošová na výběr měla. Stala se zpěvačkou a jakmile začala být slavná, ač nebyl bulvár, šířily se rychlostí blesku fámy o jejím vztahu se Sepéšim, nebo s Penkem, pak se spustila se ženatým a daleko starším Štajdlem a tak by se dalo pokračovat. Sláva je skvělá věc, ale někdo jí zkrátka neunese.

3 0
možnosti
Foto

Plně souhlasím s prvním odstavcem Vašeho blogu.

0 0
možnosti
TP

Zapřísahal jsem se, že jako bloger se o Bartošové nezmínim ani náznakem. Ale aspoň se vyjádřim zde pod článekm, který mi mluiví z duše. Bartošová mě nezajímala ani jako spěvačka ani jako člověk. Denně umírá spousty lidí na celem světě a její smrt se mě nedotkla, je to smrt cizího člověka. Ale nežiju v jeskyni a vím kdo Iveta Bartošová byl a o co jde. A říká, že jste ji zabili vy. Vy, kteří čtete belsk, čumíte na NOVU a kteří jste vytvořili poptávku po šmírování jejího života. Zabila ji většina českého národa, jeho spodina, kterou zajimá ubohost slavných, aby si odpočinula od ubohosti své.  Styďme se.

3 5
možnosti
Foto

J35a42n27a 88M35a85j58o93v41á

29. 4. 2014 20:14

Styďte. Vezměte to (ten stud) hnedle od gramatiky.

4 0
možnosti
JK

J48a80n 49K78v51a17p48i69l

29. 4. 2014 19:54

Ivety je mi velmi líto, jako nešťastného člověka. Neunesla prokletí slávy a popularity.

Nenašla nějakého člověka, který by jí byl oporou a pro kterého by chtěla žít..

Bulvár nečtu, živit se psaním o neštěstí jiných, to se netýká jenom Ivety, na to musí být nátura. Ale dávat jen jemu vinu za tuto smrt, to si nemyslím. Vina je asi v celkové úrovni současné společnosti, tedy v nás všech. 

Iveto, čest tvé památce.

3 1
možnosti
JL

Spousta jiných prokletí slávy a popularity uneslo.

2 1
možnosti
AK

...je zbytečné se o tom stále rozepisovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz