Jarek Nohavica získal cenu, ovšem proti Karlu IV. je to slabota

Paní Hamplová nás upozornila na fakt, že její oblíbenec Jaromír Nohavica získal před téměř 13 lety prestižní italskou cenu Premio Tenco. To je nádhera, ovšem pro mě je daleko důležitější mimořádně cenný úspěch Otce vlasti. 

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová napsala 25. února na svém facebookovém profilu: Jarek Nohavica se zařadil ke světovým legendám, jako jsou Leonard Cohen, Donovan, Jacques Brel, Bulat Okudžava či Vladimir Vysockij, kteří stejnou cenu dostali v minulosti. Mám velkou radost!!!!“ Ano, my všichni obdivovatelé pana básníka, jak by řekla jistá blogerka, máme velkou radost. „A proto všichni zvolejme, „Jarek není člověk, Jarek je Bůh!“ A od okamžiků sdíleného veselí nás nesmí ani zviklat fakt, že se tak stalo již v listopadu 2011. Rok sem, rok tam.

Fankub zákonodárkyně z horní parlamentní komory tato maličkost nijak neodradila od radostného křepčení a projevu nefalšovaného spontánního nadšení. Za všechny Květoslav Novák: „To zase budou mít ti naši chciválkové, Cemperové, Elfové a pěticiklisti s jejich nohsledama počůrané trenky či kaťata.“ Úspěšnému absolventu vysoké školy života jistě promineme drobné nedostatky v pravopisu. Důležité je to spontánní nadšení.

Já jenom dodávám, že bychom neměli zapomínat na mimořádnou událost z roku 1355, z níž já se opravdu nesmírně raduji. Toho roku vyrazil římský a český král Karel IV. na svoji korunovační jízdu do Říma, kde byl jako vůbec první český panovník korunován římským císařem a zařadil se po boku takových velikánů, jakými byli jeho jmenovec Karel Veliký, Ota I. nebo Fridrich I. Barbarossa. To je přece fantastické. Dokázal, že i český král může dosáhnout tak skvělého mimořádného postavení. Ze srdce blahopřeji. A jelikož mi už skončil suchý únor, tak si dám na jeho počest panáka. Vivat Carolus Imperator.

https://www.forum24.cz/jana-zwyrtek-hamplova-hlasi-uspech-zpevaka-nohavici-pred-13-lety-dostal-cenu

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 1.3.2024 16:34 | karma článku: 26,71 | přečteno: 643x