Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale takové povedené nemocnice existují i tady pane Zieglere - zvlaště některé LDN, ale kdo nechce nevidí

0 0
možnosti

A spolek přátel USA vedený jistým zieglerem si ode dneška bude zdravotnickou péči platit:-PR^

3 0
možnosti

Nu,nevím, Americké zdravotnictví by taky nepotěšilo a v Británii pracující Češi si nechávají spravovat zuby doma. Němci zas mají doplatek na Rp 5-10.

Kloním se k nedostatku poplatků a "klíšťové nemoci" současně. Moderní medicína je prostě drahá a když chtějí všichni "jezdit mercedesem" tak je to k nezaplacení.

0 0
možnosti

Pane Zíeglere, naše zdravotnictví netrpí nedostatkem poplatků. Naše zdravotnictví trpí takzvanou "klíšťovou nemocí". Na celý náš zdravotnický systém jsou přicucnuty různé dodavatelské firmy napojené na lobbisty (slušný pojem pro mafiány), kteří vysávají ze zdravotnictví peníze ve velkém. Právě tato klíšťata přišla s nápadem zavést takzvané "regulační poplatky", které byly nazvány "regulačními" právě proto, aby tím byla zastřena jejich skutečná funkce – dát zdravotnictví finanční transfúzi. Jenže když budete do pacienta pumpovat krev a nezacpete ty díry, kterými ta krev z pacienta odtéká, tak dosáhnete jen toho, že čím více budete pumpovat, tím více toho bude odtékat.

Zdravotnické (regulační) poplatky nejsou ničím jiným, než další daní z hlavy, kterou navíc musejí platit ti, kteří mají tu smůlu, že jsou nemocní. A je paradoxní, že největší část těchto poplatků platili právě ti lidé, kteří nemají na výběr – důchodci, postižení, chronicky nemocní atd. V určitém věku prostě přichází větší nemocnost, takže ačkoli největší díl těchto "regulačních" poplatků zaplatili oni, regulační efekt těchto poplatků je právě v jejich případně naprosto absurdní. Poplatky navíc byly nastaveny tak, jako kdyby se na spoustu naprosto logických věcí jaksi zapomnělo – například zahrnout do finančního stropu poplatky za pobyt v nemocnici. Jenže ono se nezapomnělo – byl to záměr. Nešlo o regulaci, šlo získání co největšího množství peněz. Pak tady vznikly takové případy, kdy matka, jejíž obě děti po půlročním trápení v nemocnici zemřely, dostala navíc fakturu na čtyřicet tisíc. Měsíční pobyt důchodce v nemocnici ho přípravil o třicet až čtyřicet procent měsíčních příjmů, ale jeho životní náklady paralelně běžely dál. Naše zdravotnictví není zadarmo, všichni platíme pojištění – bez ohledu na nemocnost. Jenže zároveň máme firmy, které nemocnicím dodávají s marží stovek procent a farmaceutický průmysl si zavazuje lékaře tím, že je posílá na rekreační pobyty maskované pod pojmem "školení".

2 1
možnosti

Známá dělá v domově důchodců. Je s podivem, že spousta důchodců před zavedením regulačních poplatků byla celá žhavá po tom lehnout si na pár týdnů do nemocnice. Bylo o ně postaráno stejně jako v DD, ale nemuseli hradit žádné poplatky. Ušetřené důchody pak dávali svým vnoučatům, kteří je v jejich snažení šetřit vehementně podporovali.

Je zajímavé, jak jedna skupina lidí naříká, jak ty poplatky ruinují chudáky důchodce, ale na druhou stranu říká, že mají na chod zdravotnictví pramalý vliv.

3 0
možnosti

K66a46r87e83l 74V92o34v85e46s

11. 4. 2014 16:51

Autore a kam mizí těch 260 miliard korun ročně, kterým si předplácíme zdravotní péči ? Je to 26 000 ročně na jednoho občana ! A to nestačí na nějakou tu polévku v nemocnici ?

1 2
možnosti

teda pane Ziegler...již jsem se několikrát pozastavil nad Vašimi názory ...ale každý máme právo na nějaký...ale nyní si myslím ...že jste výkvět nejen Budějek...ale asi celých Jižních Čech...takovou blbost jsem dlouho nčetl...a od Vás snad ani nečekal...to jste snad psal ze spaní...no snad si ten recept necháte taky proplatit...jako poplatný...hezký den přeje...ZD...;-);-)

4 2
možnosti

Bezva nápad. A přátelé Ameriky budou v přepychových nemocnicích s nejmodernějšími přístroji, ale musí si platit zdravotní pojištění ve stejné výši jako v Americe, nebo stejně jako tam hradit plnou cenu všech zákroků. Pak můžeme porovnat, v které skupině budou lidé více nadávat.

3 0
možnosti
Foto

No, doufám že tohle mně nepostihne. Psát takové blbosti jen proto, abych splnil svou touhu něco zveřejnit.

6 1
možnosti

Tak dnes je Váš příspěvek poněkud nepochopitelný , pane Zieglere, není jasné koho považujete za přítele Ruska a jakou souvislost v tom hrají poplatky za pobyt v nemocnici. Mám -li to chápat tak, že o zrušení poplatků se nejvíce zasadila strana ČSSD, pak ale zase v souvislosti s Ukrajinou rozhodně nevystupuje jako přítel Ruska. Totéž platí u většiny zde píšících blogerů a podporovatelé Ukrajiny proti Ruské okupaci se vesměs rekrutují s více pravicově smýšlejících a jejich podpora pro poplatky nejen v nemocnicích ale i lékeře je také jasná. Má oriantace ve Vašem dnešním příspěvku je velmi mlhavá.

0 0
možnosti
Foto

Zase ty samé obrázky jako tuhle? Vy se jich nějak nemůžete nabažit ;-D

(P.S. poplatek za ten Váš recept se platí kde?)

1 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz