Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkracene zhruba stejny pribeh v Dolnim Nemci.  Babicka mela v dome nekolik nemeckych vojaku, kterym varila, praded byl vyslouzily rakousky vojak, tak se nejak domluvili.  Problemy ovsem nastaly po prichodu Rusu a Rumunu.  Kradeze, znasilneni, klasika.  Nedavno jsem se dozvedel, ze styky Nemcu s mladymi zenami v dedine existovaly take, ale pry byly ke spokojenosti na obou stranach;-)

0 0
možnosti

Zieglerova klasika.

5 0
možnosti

Zieglerova klasika a především totalitním režimem zamlčovaná pravda !!

0 0
možnosti

hm, uplatnovani kolektivni viny. kdepak jsem to jenom videl. jo uz si vzpominam, u soudruhu. tak, cest praci!

1 0
možnosti

Jsou i jiní pamětníci. Např. moje máma na vlastní oči viděla, jak sovětský důstojník zastavil kolonu otrhaných německých zajatců, kterou hlídali Češi. Nechal přinést kýbel pitné vody a každému zajatci postupně dal hrníček vody, aby se napil. Protože to byl sovětský důstojník, žádný z dozorců si nedovolil něco namítat.

4 0
možnosti

Osvobození Polska nebylo osvobozením. Za Rudou armádou šly jednotky NKVD a zatýkaly předválečné politiky,starosty, odbojáře aj. Proto se 8.květen  v Polsku vůbec neslaví. V letech 1939-1941 poslal Stalin na Sibiř půl miliónů Poláků, prakticky veškerá inteligence skončila v lágrech gulagu .

2 1
možnosti

A co tomu predchazelo ze strany Polska? Nebo jsou Polaci stejna nevinatka jako Nemci ?

1 1
možnosti

D56a19d11a10k 74P79e47t47r

6. 5. 2015 5:57

Vojáci se chovají různě, již jednou jsem vám doporučil knihu Válka a chtíč. O tom jak se USA vojáci chovali ve Vietnamu k ženám a k zajatcům se také můžete dočíst v knihách od amerických autorů. Jan maličkost, není to tak dávno, kdy skupinka USA vojáků v Iráku znásilnili dívku a následně ji a celou rodinu postříleli a následně zapálili. Jeden to neunesl a přiznal se. Soud proběhl. Myslíte si, že podobný případ byl ojedinělý?

7 2
možnosti

J37a11r14a 18R15a97n55k

7. 5. 2015 8:51

Muzete se docist i v literature psane Vietnamci, zapominate kolik "boat people" zije v USA a Kanade, v CR jste dostali trhovce ze severu, Staty a Kanada dostali vietnamskou elitu!!

0 0
možnosti

M54i54l83a54n 13K34e78s11l

6. 5. 2015 5:55

Rusové?To si ne.Vždyť Moravu dobyli přeci Ukrajinci,jak tady někdo napsal.

5 0
možnosti

No to je hnusna slatanina.Tfuj

5 4
možnosti
Foto

Němci páchali zvěrstva a Rusové-osvoboditelé za nimi nezůstali moc pozadu.

Ještě k jejich padlým: ačkoliv v absolutních číslech jich (ze SSSR) padlo nejvíc, v procentech z počtu obyvatel jich nejvíc nebylo. Velký počet mrtvých je nutno přičíst také na vrub způsobu jejich boje - nedostatek techniky nahrazovali živou sílou a ustupující stříleli jejich politruci. To se pak není čemu divit.

1 3
možnosti

No a co tim chtel basnik rici?

0 2
možnosti

dle vyprávění mé babičky mám tyto poznatky. Nejdříve do naší obce vjeli vojáci na koních. Ti varovali ženy, aby se schovaly před pěšáky. Ti měli znásilňovat . Měli i pochopení. Babiččina bratra postřelili němečtí odstřelovači na Šumavě poslední den války. Sověti jim dali benzin, aby ho mohli pochovat do moravské země. Bylo to jeho  poslední přání než zemřel

Druhá babička tolik štěstí neměla. Byla znásilněna sovětským vojákem. Narodila se jí dcera. Děda jí bez výhrad přijal. Nikdy jí nic nevytkl a se všemi sourozenci vychází dobře. Mám jí moc ráda.

4 0
možnosti

To Nemci se s tim nemazali, jeste 26.dubna 1945 poptavovali v Peckove palaci gilotinou i zeny a behem prazskeho povstani zavrazdili mnoho desitek zen !

0 0
možnosti
  • Počet článků 3322
  • Celková karma 25,60
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz