Izrael se pouze brání teroristům z Hamásu

Židovský stát není tím, kdo provokuje násilí v pásmu Gazy. Tím jsou fanatičtí muslimové, kteří tam zapalují pneumatiky, využívají dětí jako živých štítů při útocích na vojáky IDF a odstřelují izraelské území.  

Nebudu tady opakovat závěry z výborného blogu Daniela Haslingera viz

https://haslinger.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687570&fbclid=IwAR1d5SmxmEtoeiz-srR5Ef1CZIHNl4kQFvmIiGcmEHhUCD5LMApMTx1yYc4

Já bych to pouze doplnil širším historickým pohledem. Neinformovanému člověku se může zdát, že Izrael jedná příliš tvrdě. Nejedná! Židé mají za sebou smutné zkušenosti holocaustu, při kterém jich nacisté zavraždili na šest milionů. A oni už v žádném případě nechtějí takovou hrůzu připustit, když před desítkami let umírali bezbranní v salvách popravčích čet nebo v plynových komorách.

A jestliže fanatické islámské státy jako Irán či radikální muslimové z Hamásu a Hizballáhu neuznávají právo Izraele na existenci a vraždí jeho obyvatele, pak musí počítat s ráznou židovskou reakcí. Hned v roce 1948 při vzniku státu Izrael nabízel jeho tehdejší ministerský předseda David Ben Gurion mír arabským sousedům. Odpovědí byla agrese arabských zemí vůči Židovskému státu. Sýrie v letech 1948 – 1967 trvale odstřelovala z Golanských výšin izraelské zemědělce. V roce 1967 pak Egypt uzavřel Izraeli přístup k Rudému moři, což bylo de facto vyhlášením války. Ta tehdy také vypukla a Izrael během šesti dnů preventivním úderem rozdrtil arabské násilníky z Egypta, Jordánska a Sýrie. S Egyptem a Jordánskem uzavřeli později Izraelci mír a Egypt dostal zpátky Sinajský poloostrov. Rovněž Sýrii nabízela izraelská vláda navrácení Golan výměnou za mír. Damašek však na to odmítl přistoupit. Čili není to Izrael, který je zdrojem potíží, ty zde vyvolávají arabští muslimští fanatici svoji nenávistí k Židům.

Proto by Evropská unie a Rusko měly po vzoru USA přestat financovat Palestince, pokud Ti nepřestanou s nepřátelskými akcemi proti Izraeli. Bohužel je to také Moskva, která buď přímo, nebo nepřímo vyzbrojuje islamistické teroristy z Hamásu a Hizballáhu. Nedávno také ruská protitanková střela vypálená z pásma Gazy zasáhla autobus s izraelskými vojáky.      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | středa 14.11.2018 18:36 | karma článku: 29,47 | přečteno: 725x