Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Opět další hloupá propaganda pana Zieglera. Ostatně co jiného od něj čekat ..... Rv

2 2
možnosti

Hezkej článek. Objektivní Jan Ziegler. No, malér pohledu na dějiny, jakékoli dějiny, spočívá právě na tom úhlu pohledu. Odkud a proč je hodnotí, z jakých pozic. Souvislost z Ukrajinou je náhodná. Tam se na to dívají z různého úhlu pohledu ti z východu a z jiného úhlu pohledu ti ze západu Ukrajiny. Také objektivně. No a když se tam toho chopí ukrajinští zieglerové, pak holt jedni o druzích říkají: Pokud my odprásknem nějakého toho druhého, tak to nám nelze mít za zlé. Pro jedny je to tak, pro druhé opačně. Takoví kavkové mají i tu Ukrajinu a názor na ni zřejmý - podle toho, kde cítí rudost. Objektivní je přece on a pan Ziegler. Oba hodnotí různé dějinné úseky zcela určitě vždy ze stejných pozic - objektivně.

2 1
možnosti
PH
JN

Čtu o hladomoru a jen bych všem chtěl říct, že to jde prezentovat jednoduše. Když Rusové odvezou ze země veškeré potraviny, tak prostě lidi umřou hlady.

V

 -Druhá věc jak je odváželi, vlaky a po cestě házeli do polí mrtvé podřezané sedláky, kteří si zašili trochu zásob pro sebe. A tím odstrašili jiné sedláky.

0 0
možnosti
Foto

Takže potajmu uskladněné obílí po troškách je natolik v prvotřídním stavu, že je schopno být exportováno do ciziny.

Dotaz: Jaký podíl z něj asi ti samotní exekutoři, vojáci a přepravci museli sníst, aby se uchovali na živu sami?

Já se obávám, že při tehdejších cenách pšenice na světovém trhu, kdy byla používána jako palivo v lokomotivách, SSSR jí mohl nakupovat, co hrdlo ráčí. A přišlo by to laciněji než celá ta východoukrajinská story.

2 0
možnosti
LC

Tak jsem se dozvěděl, že picnout Poláka bylo povoleno/záslužné, zatímco Češi byli na seznamu hájených. Dále pak, že ve druhé polovině předminulého století carský režim zakázal ukrajinštinu. Současný ukrajinský demokratický režim, který už je jednou nohou v EU, zkusil zakázat ruštinu. Naštěstí byli současnými chlebodárci rychle poučeni, že pak by to neustáli možná ani v Kyjevě.

Jinak souhlas.

1 1
možnosti
JN

;-Dpřesný a dobrý:

"komunistické tajné policie NKVD používaly při dobývání vzpurných vesnic na Sibiři bojových otravných plynů i civilistům včetně žen a dětí. Ve srovnání s tím, jsou činy ukrajinských ozbrojenců románem pro nedospělé dívky." ;-)R^

0 2
možnosti
Foto

Tak, stručné resumé článku -  Banderovci byli trochu zlí, ale Rusové horší a Češi také bijou černochy ... Je prostě špatné, když se autor nedrží tématu, které si sám zvolil  Pro příště - méně roztěkanosti a více objektivity a odborných znalostí !!

3 5
možnosti
OF

Kecáš Macku, máme ve vchodě černocha a ještě ho nikdo nezbil.:-(

4 4
možnosti
OF

Murzin byl partyzán ? A co ta vesnice, Ploština , nebo jak se jmenovala ?

Murzinovi "partyzáni " z lesa pozorovali, jak Němci vraždí lidi, kteří jim dříve poskytovali úkryt. Bylo to pár dní před koncem války. Je pravda, že Němci byli obrovsky nas.... í..:-PTo já jsem byl větší partyzán. Na 1. máje jsem jednou nešel do průvodu.

1 0
možnosti
MP

Prozradím vám tajemství. Válka NENI  černobílá. A ta partyzánská je navíc značně špinavá.

1 0
možnosti
Foto

J83i70ř30í 72K62i48n14d21l

21. 10. 2014 15:54

Hladomor na Ukrajině v letech 1932 - 33 nebyl náhodným jevem, ale by to cílený akt, jak zlomit obyvatelstvo, byl to uvědomělý akt stalinského politickému sytému vedený proti Ukrajincům jako národu. Hlavní cíl nucené hladovění  zabezpečení kontroly všech vrstev obyvatelstva, zničit zámožné sedláky, podnikatele, zničit sociální základy Ukrajiny.

Hlavním cílem organizování nuceného hladovění bylo podkopání sociální báze Ukrajinců proti komunistické vládě a zabezpečení totální kontroly všech vrstev obyvatelstva ze strany státu. Z  Ukrajiny bylo odvezeno všechno obílí a i plody, jako rajčata, okurky, prostě vše, co bylo možno sníst. Celá Ukrajina byla uzavřena a byl vysloven přisný zákaz do Ukrajiny dovážet potraviny. Jakýkoliv zjištění dovoz potravin na Ukrajinu se trestal zastřelením na místě bez soudu. V důsledku umělého hladomoru zahynulo za uvedené období na Ukrajině v důsledku hladu 10 milionů  lidi. V důsledku tyfu, žaludečních otrav, kanabalismu, represí, sbevražd se jedná, podle střízlivého odhadu o 14 milionů lidí.

13 2
možnosti
Foto

Jakmile se do toho začali montovat Poláci se svou ukrajinskou armádou, organizováním odporu, vina za hladomor padá na polskou vládu a není divu, že po čtrnácti ozbrojených intervencí sovětské vedení zareagovalo tak, jak zareogovalo.

4 11
možnosti
Foto

J26i14ř26í 87K95i97n86d54l

21. 10. 2014 15:40

Pane Šejno, naše armáda sepodílela na vraždách sudetských Němců a to 1 ČS divize pod velením generálaSpaniela zavraždila v Polostoprtech 2 000 nevinných Němců ze Žatce, mezi nimibyly děti, starci. Jaký byl rozdíl mezi nacisty a Čechy po druhé světové válce.Nacisté označovali židovské obyvatelstvo žlutou hvězdou. Češi označovali německé obyvatelstvo bílým pruhem na zádech. Nacisté odsunuli židovskéobyvatelstvo do koncentračních táborů. To samé, jsme udělali my s německýmobyvatelstvem, které jsme poslali do koncentračních táborů, které byly rozesetypo celé republice, kde byly ženy znásilňovány, muži mučeni a v důsledku špatnéhygieny  se tam umíralo na tyfus. Proti tomu protestovali spojenci a USAnám zaslalo protestní nótu, ve které nám sdělili, že Američané ve válceneumírali proto, aby opět vznikaly koncentrační tábory. Tolik historie.

10 2
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,76
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz