Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Pásmu Gazy ovládaném Hamásem vyšly 30. července 2023 do ulic tisíce Palestinců, aby protestovaly proti těžkým životním podmínkám a nedostatku elektřiny a benzínu. Bezpečnostní síly Hamásu použily k rozehnání protestů v Pásmu Gazy násilí a v důsledku toho bylo několik demonstrantů zraněno, někteří kriticky. Příslušníci bezpečnostních sil Hamásu zaútočili proti demonstrantům kopy, pěstmi, noži, holemi a železnými tyčemi. Ta samá mezinárodní média, která v posledních 18 měsících obsesivně informovala o izraelských protiteroristických operacích na Západním břehu Jordánu, tento brutální zásah Hamásu proti pokojným demonstrantům zcela ignorovala. Pramen : Neviditelný pes Bassam Tawil je arabský muslim žijící na Blízkém východě.

Překlad původního textu: A Cry for Help from Palestinians

Překlad: Libor Popovský

Poskytl Gatestone Institute

1 0
možnosti

Karma Honzo a díky .

1 1
možnosti
Foto

Na okraj skvělého Honzova článku dvě poznámky. 1. Tím, že byl Izrael ochoten propustit Gilada Šalita nikoli v poměru 1:1, ale výměnou za 1027 arabských teroristů a bezpečnostních vězňů lépe než co jiného ilustruje, jak mu záleží na každém jednotlivém občanovi, v tomto případě vojákovi. Stejně tak dělají izraelské úřady maximum pro to, aby se do vlasti vrátily a v její posvátné půdě spočinuly ostatky vojáků padlých mimo Izrael. S tím souvisí poznámka 2. V současné době usiluje izraelská strana o navrácení těl dvou vojáků, která jsou v držení teroristických vládců Pásma Gazy - jde o rotného Orona Šaula a poručíka Hadara Goldina. Kromě toho drží Hamas také dva izraelské civilisty, kteří přešli do Pásma Gazy dobrovolně. Je to Avera Mengistu, Žid z etiopské diaspory, a Hišam Al Sayed, izraelský beduín. Pokud se někomu zdá nepochopitelné, proč jeden i druhý přešli hranice k nepříteli, pak je nutné dodat, že obě rodiny tvrdí, že jejich členové trpí psychickými problémy; Mengistu se dokonce léčil ambulantně na psychiatrii. Jde o případy z let 2014/2015. Hamas drží těla padlých a oba živé proto, aby Izrael vydíral a vynutil si propuštění co největšího počtu teroristů.

4 0
možnosti

Tohle samozřejmě nikdo neschvaluje, nicméně zajímavé je to, že jste se najednou s tím Izraelem a to zrovna nyní, když to tam ten Váš slavný favorit Netanjahu tak skvěle vede, v poslední době nějak odmlčel.

1 2
možnosti
Foto

Fauda je opravdu skvělá, lze jen doporučit. Obecně přístup světa k Izraeli a Palestincům je úplně scestný. Když provede nějaký zločin Hamás, vlastně se skoro nic neděje. Nedej ovšem Bože, aby Izraelci činili odvetná opatření. To se nesmí. Karma

8 0
možnosti

Jen dodám, že nedávno běžela třetí řada seriálu, předchozí dvě byl snad ještě lepší.

A ještě bych dodal, že postoje našeho MZ Lipavského k palestinským Arabům mě nenaplňuje spokojeností.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz