Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Historie.cs je skvělý pořad a že se komančům nelíbí se vůbec nedivím

0 0
možnosti
JP

Historii vždycky píše vládnoucí garnitura, a píše ji tak, aby její činy byly považovány za ty nejlepší. Když v 11.století začaly křižácké výpravy do Palestiny, byly odůvodněny osvobozením svatých míst od pohanů, bez ohledu na to, že ti "pohani" už tam několik století žili. Křesťanská Evropa si tato místa nárokovala a pod náboženskou rouškou se skrývala jen touha po ovládnutí obchodních cest s exotickými zeměmi, jako byl Orient a daleká Čína. Tedy nic nového pod sluncem.

2 1
možnosti
VV

Mila pani, Historii pisi historici a ty ostatni nesmysly co jste napsala radeji necham bez povsimnuti.

2 1
možnosti
LH

Pokud tam historii osvetloval pan Ziegler  a jeste ke vsemu Schwanzeberga pak nemam  k tomuto poradu co dodat:-P

1 2
možnosti
JN

Dnešní Schwarzenberg, potažmo syn hajného asi nebude tak úplně rodově zatížen. Navíc Hitlerův otec mohl být dobrý muž, stejně a naopak to může platit i u zloděje Schw,

0 0
možnosti
LC

Tentokrát, pane Zieglere, souhlas a karma. Ale zase jednu připomínku mám. Vstali noví bolševici, ale tentokrát se nenarodili u komančů.

0 3
možnosti
VH

Myslím si, že zákon Lex Schwarzenberg nelze označovat za protiprávní. jeho cílem bylo odstranit historickou nespravedlnost, kdy jedna konkretní rodina se po bitvě na Bílé hoře obohatila proto, že spolupracovala s uchvatitelem, a pak později využívala zdarma práci nevolníků.  S potomky nevolníků se potomci šlechty doposud nevyrovnali.

Zákon Lex Schwarzenberg byl přijat demokratickým parlamentem. Je možné, že někteří zaměstnanci u Schwarzenberga s tímto nesouhlasili, ale žádný průzkum mínění u všech zaměstnanců nebyl proveden.

2 7
možnosti

A co s potomky Slavníkovců ? Není potřeba se s nimi vyrovnat ? :-)

5 1
možnosti
VK

Tomu nelze nedat karmu

5 1
možnosti
MB

Historie obecně vždy byla, je a bude otrokyní vykladačů.

Líbil se mi citát, který nedávno použil Jaroslav Dušek: "Historie je iluze psaná vítězi". 

Ne, že bych měl něco přímo proti Historii.cz. Ale mám z principu výhrady k jakémukoli "monopolu na pravdu". A když se tak zamyslím nad vaším povzdechem, že Historie.cz končí, uvědomuji si, že i takový pořad, který má dlouhodobě takový mediální prostor je v podstatě monopolem určité skupiny lidí (redakce pořadu) na výklad historie. 

K historii se bude neustále někdo vyjadřovat...a já budu raději čerpat (a porovnávat) z různých zdrojů. Historie.cz měla svoje místo, odvedla kus práce...ale myslím, že svoje odvedla a je zase čas dát prostor jiné tvůrčí skupině a historikům. I když se nebudou zásadně lišit, bude to tak zdravější. Nikdo by neměl mít trvalý monopol na výklad dějin.

4 5
možnosti

""Historie je iluze psaná vítězi"." Tak tak, podle tohoto výroku ovšem v roce 1989 zvítězily spíš KSČ a StB;-D

4 0
možnosti
Foto

Zajímavé, pište dál, dostanete deputátní dříví, ryby a zvěřinu. A to se vyplatí !R^

4 11
možnosti
VV

To drivi, ryby i zverina nejsou marne. Podle mne prospesnejsi nez se zdarma tocit na kolotoci.

6 0
možnosti
JH

Podle mého názoru je důležité CO je řečeno, nikoli KDO to říká.

Samozřejmě předpokládám tvrzení pravdivá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz