Do Evropy přicházejí migranti za bezpracnými penězi

Europoslanec Tomáš Zdechovský se nebál pojmenovat problém s migranty pravým jménem. V mnoha případech se nejedná o nebohé ženy a děti, ale o obyčejné flákače, kteří sem přišli za tučnými sociálními dávkami.

Je třeba skoncovat s falešnou politickou korektností a nazývat věci tak jak jsou. A jestliže sem přicházejí migranti z islámských zemí jenom proto, aby nic nedělali a pouze brali štědré sociální dávky v tzv. starých zemích Evropské unie, tak je to hodně špatně.

Rozhovor s europoslancem Tomášem Zdechovským pro Parlamentní listy je výborný. Někomu mohou vadit Parlamentní listy jako takové, ale mně se jedná o obsah a ten je poučný. Evropští lídři by se neměli divit tomu, že ve volbách ať už parlamentních, regionálních nebo prezidentských získávají hlasy euroskeptici. Oni sami tomu nahrávají, když lidem lžou a lakují skutečnost na růžovo. Nelze se pak divit, že veřejnost proti nim protestuje. Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker už připustil, že jeho lidé svými často nesmyslnými byrokratickými příkazy komplikují Evropanům život. To je sice hezké, ale je nutné přejít od slov k činům. Co dělat? Nějaká forma evropské spolupráce být musí a určitě nebyla špatná původní myšlenka Evropského hospodářského společenství o volném pohybu zboží a lidí, ta je sympatická.

Takže by rozhodně nebylo špatné se jí přiblížit. A také je nutné lidem přiznat pravdu a nelakovat problémy s migranty narůžovo. Ony jsou, proto o nich otevřeně mluvme a také je účinně řešme.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Prestante-tvrdit-ze-na-hranicich-pomahame-zenam-a-detem-Byl-jsem-tam-a-videl-kdo-to-je-vzkazuje-Zdechovsky-politicky-korektnim-433327       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 2.5.2016 19:35 | karma článku: 39,24 | přečteno: 2397x