Desítky mrtvých při požáru kliniky dokazují tristní stav ruského zdravotnictví

Je to za poslední dva roky už několikátý případ, kdy v Rusku vyhořela psychiatrická léčebna. Nedávný požár ve Voroněžské oblasti stál 23 lidských životů. Místopředsedkyně vlády Goloděcová slibuje nápravu, ale nikdo ji nevěří.

Je to jako přes kopírák, v Rusku vyhoří psychiatrická léčebna, zemřou desítky lidí, přijede místopředsedkyně ruské vlády Olga Goloděcová slíbí, že Medveděvův kabinet najde peníze na rekonstrukci zchátralých zdravotnických zařízení. Pak se ovšem nic neděje, až do doby než zase nějaká léčebna zahoří, a celé se to opakuje.

Tato událost je krutou obžalobou současného Ruska, které chrastí zbraněmi, ale peníze pro nemocné nemá a tak v hořících nemocnicích umírají lidé. Kreml dává velké peníze na zbrojení, ale zdravotnictví je bito a jeho venkovské nemocnice a další zdravotnická zařízení převážně v guberniích „daleko od Moskvy“ jsou v katastrofálním stavu. Ano, nemocnice mohou vyhořet i v jiných zemích, ale v Rusku jich hoří ve srovnání s vyspělými zeměmi nějak moc. Rusko je holt s výjimkou zbrojního a kosmického průmyslu rozvojovou zemí.

Zemřelých pacientů je mně moc líto, ale obyčejní lidé v Rusku jsou biti zločinným kremelským režimem, který dává najevo, že mu na nich nezáleží. Klienti evidentně zanedbaných psychiatrických léčeben jsou toho jasným důkazem. Vláda opakovaně tvrdí, že dá na rekonstrukci těchto zařízení peníze, ale nic se neděje. Vyspělá civilizovaná společnost se mimo jiné pozná podle toho, jak se dokáže postarat o nemocné. A ta ruská opakovaně dává najevo, že to neumí nebo spíše nechce umět.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/na-psychiatricke-klinice-u-moskvy-horelo-zemrelo-21-lidi/r~d328f2d2a16011e5897e002590604f2e/           

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 17.12.2015 18:19 | karma článku: 18,34 | přečteno: 702x