Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Rusko = stát, který není schopen se postarat o nemocné lidi.

http://lj-editors.livejournal.com/393747.html

1 0
možnosti
TB

V článku mi chybí taková drobnost. Co dělal ten válečný veterán z Německa těch 60let po válce a co dělal ten Ruský. Navíc ten německý zjevně nebyl 60 let invalida...

V

1 1
možnosti
JK

Vyjímečně souhlasím, pane Zieglere.

1 0
možnosti
MJ

Pohádka pro malé děti. Nápověda: inspiraci vám dal pan Steigerwald. Míra ohrožení chudobou je v Rusku 11%. My jsme na tom úplně stejně.

3 3
možnosti
JZ

Něco jiného jsou čísla, něco jiného realita. v Rusku je daleko víc chudých lidí než u nás. Ale to je nutné se tam jet podívat. Ruské platy a důchody jsou o třetinu nižší než u nás, při srovnatelných cenách. A péče o veterány je velkou ruskou slabinou, to přiznávají i v jiných případech. Co je to ohrožení chudobou, z našeho hlediska je v Rusku ohrožena chudobou většina obyvatel.

1 0
možnosti
JF

To se těm nebožákům Zieglere vysmíváte, že měli tu smůlu a narodli se v této zemi a pokud by nebojovali proti náckům tak by je ti náckové vypustili komínem jako mnohé jiné, kteří neměli tu správnou germánskou krev. Možná jste nikdy neslyšel o Babim Jaru, kde stříleli tisíce lidí každý den až se generálové wehrmachtu bouřili, aby se z těch mrtvol nekomtaminovala podzemní voda pro jejich vojáky a ten puch ze zakopaných těl se nedal dýchat. Himmler řešil, že má málo katů do jeho komand smrti, jelikož ti původní šíleli z toho jak stříleli ženy s dětma v náručí. Kolik vypálili vesnic a vyvraždili jejich obyvatele a byly jich tisíce. Vysmíváte se obyčejným lidem, kteři prožili genocidu a viděli neuvěřitelná zvěrstva a kdo z nás ví jak by jsme dopadli, kdybychom tomuto byli vystaveni. Pátá kolona se opět ozývá.

3 13
možnosti
PK

Tak já pana Zieglera nemusím, ale že by se "vysmíval" - to jsem tam nenašel. Jeho dnešní povídání považuji za jedno z nejlepších.

11 1
možnosti
JJ

J37a88n 89J84e58l90í18n65e62k

10. 3. 2014 18:50

Je to pravda, ale to ještě páni blogeři nebyli v kdysi zakázaných sovětských oblastech, kdežto já jsem tam jednou natáčel. Na severu SSSR se rozprostírají nekonečné močály, z kterých trčí jen trasa vlaku, uměle nasypaná. Stejně nasypaný byl povrch, na kterém vyrostlo město s ocelárnami, neboť soudruh Stalin řekl, že "nedaleko" je uhlí a železná ruda. Němečtí zajatci a ruští otroci z gulagů tedy vykopali průplavy, kudy se vozí uhlí a železo z obrovské dálky, neboť "nedaleko" samozřejmě nebylo. Celé město je patrně dodnes zasypáno vrstvou popela a 90% obyvatel byli a jistě dál jsou alkoholici.

A tam jsem potkal jak bývalé německé zajatce, kteří se oženili a zůstali, tak bývalé vězně z gulagů. Zmrzačené a opilé, často postižené načerno pálenou "vodkou".

Tam se dodnes němečtí turisté nepodívají. Rusko se takovými místy nechlubí.

Zato němečtí důchodci, kteří odtamtud vyvázli živí a zdraví, pobírají rentu, o které se (kromě pana Špidly a dalších našich "reprezentantů") nám ani nezdá.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3327
  • Celková karma 25,19
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz