Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý názor bývalého ministra zdravotnictví Ivana Davida je zde: http://www.novarepublika.cz/2015/07/otazkou-neni-zda-rath-neco-bral-ale.html

Já osobně postrádám jména lidí, kteří na Davida Ratha podali žalobu z důvodu, že po nich vymáhal úplatky a jaká jim vznikla škoda.

Jana Nečasová-Nagyová obdržela "dárky" v hodnotě 10 Mega a je to křišťálově čisté.

Z kauzy Promopro nebyl odsouzený nikdo ze státních úředníků, třebaže se jednalo o mnohonásobně vyšší částky, než které soudce přišil Davidu Rathovi.

0 3
možnosti
JZ

Úplatky dosvědčila mimo jiné paní Salačová.

1 0
možnosti
DP

D49a88d68a76k 59P19e39t93r

28. 7. 2015 7:13

Jaká finanční škoda vznikla? ODS požaduje její zaplacení, ale nikde ji není schopen vyčíslit. Tak jaká škoda kraji vznikla?

3 3
možnosti
VH

Pane Dadáku, co myslíte, žádal Rath úplatek? Obdržel úplatek? Až si odpovíte, přečtěte si § 331 trestního zákoníku.

  Zjistíte, že na výši škody nezáleží. (Ovšem budete si muset také odpovědět, jak byly vygenerovány peníze na úplatek. Zpravidla se generují z vyšší ceny.)

4 1
možnosti
Foto

Asi budu zase za troubu, ale čert to vem. Já totiž žádné důkazy nezaregistroval. Chytili jej s nějakýma drobnýma v krabici od vína. I kdyby o nich věděl, což on popírá, tak sedm milionu je nepatrná sumička a nikde v zákoníku není napsáno, že člověk nemůže mít takové peníze. Pak zde byly nějaké Jirátovy paranoidní konstrukce a výpověd baby, která chtěla hrách, tedy podmínku. Ale skutečné důkazy, které by jasně řekly, že Rath si vzal úplatek či si o něj dokonce řekl, ty jsem nezaregistroval.

5 6
možnosti
VS

Četl jste rozsudek a jeho zdůvodnění?

3 0
možnosti
Foto

Obávám se toho, že se ze strany MUDr. Ratha dočkáme ještě dlouhé řady různých odvolávání k vyšším instancím a obstrukcí. Povleče se to ještě dlouhá léta a možná se to nakonec zahraje do stracena.

0 0
možnosti
AS

A57d38a53m 25S21t69a66v68a

27. 7. 2015 21:33

Hlavně o co si dlouhá léta koledoval..... Ale takových je! Jen podle svých možností: viz mzdy na Karlštejně

0 0
možnosti
JD

J26e30r64r88y 39D78a38n93ě86k

27. 7. 2015 21:07

Přidal bych k tomu ještě jeho velký boj za poplatky u lékaře, ještě jako člena ODS, což musel velmi rychle, jako člen ČSSD odčinit a otočit. 

Inu kam vítr, tam plášť..... Tedy, kde cítím liz, tam upravím svůj názor, i kdyby to bylo rovnou o 180 stupňů.

6 0
možnosti
Foto

Navrhuji Vám představit si sám sebe na místě obžalovaného Ratha a cítit se nevinen. Skutečně by se vám pak zdálo, že důkazy proti vám vznesené jsou dostatečné a že závěry obžaloby přesvědčivé a rozsudek spravedlivý?

Co například svědčí o tom, že jste vědomě převzal od pana Kotta peníze, a nikoliv víno.

Co svědčí o tom, že od někoho Kott převzal peníze atd. A chyběly ty peníze Konstruktivě v účetnictví?

1 8
možnosti
Foto

To je otázka, jestli má, co si zasloužil. Tím chci říci, jestli je to málo nebo hodně, protože spolupachatelů, těch, co mu to umožňovali, bylo asi dost. Takže se naskýtá otázka, jak člověk takového charakteru může vyletět do takových výšin. Což s tím souvisí. 

Kdyby se chtělo zalovit hlouběji, těch Rathů by se našlo více.

10 0
možnosti
JP

J52o93s48e50f 20P92a78r81á92k

27. 7. 2015 19:28

Autore, karma. V případě Dr. Ratha jeho fanklub se podle mne skládá ze dvou směrů: víme, že kradl, ale je to náš zloděj, obdivujeme jeho inteligenci, cynismus a sebevědomí....což jako národ postrádáme. A pak jsou tu fanynky, které v něm vidí pořádného samce, uspěšného a bohatého muže. Ale i tak , veřejnému pranýřování bych se neodvážil. Jeho otec nebyl dobrým vzorem, stačí mi výpovědi jeho studentů při atestacích a jeho kolaborace s režimem. Ta Davidova cynická a tvrdá slupka může být jen nějakou obranou proti zevnějšku. Nicméně přiznání viny a odpovědnosti od něj neočekávám.

5 1
možnosti
TG

"veřejnému pranýřování bych se neodvážil" , to myslíte DR nebo jeho otce? Pokud jeho otce, tak to už děláte.:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,81
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz