Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Na konci článku píšou o tom, že bulo špatně propagované jak to tu je s menšinami a tak. Co takhle dneska. Když nás pořád někdo špiní za vlastně totéž!

0 0
možnosti
KB

Nejsem si jistý, jestli Chamberlein nezamýšlel obětovat Československo i Polsko, jen aby Hitler později obsadil i území tehdejšího SSSR. Velká Británie by si nechala kolonie v Africe a Asii...a Hitlera by uspokojila v jeho "životním prostoru" tím, že by mu přenechala východní část Evropy oslídlenou Slovany. A pranic by ji nezajímalo, že by Hitler, kromě Židů, všechny Slovany vyhladil.

Oni ti vyslanci Velké Británie jednající s hitlerovci se chovali dost nechutně a lezli mu vysloveně do zadku. Např. lord Halifax jim řekl, že také nemá rád Židy.

Všechna čest Churchillovi, řekl to pěkně. Ale kdyby Hitler nepřepadl Francii, britská armáda by zůstala nečinná.

1 0
možnosti
MM

Ano, politicky zužitkoval svou roli, ale jinak s fašismen dokonce i s bolševismem si pohrával. Něco ho na totalitě fascinovalo.

0 0
možnosti
Foto

Především je nutno říci, že šlo o darebáckou zradu klíčového spojence, Velké Británie, na Československém státu. Nebylo to poprvé, kdy Británie něco takového udělala, Churchill Nechurchill, spojence je nutno vybírati lépe, čímž se politici později snažili řídit.

0 3
možnosti
KB

Britové 15. března 1939 prohlásili, že nemají vůči nám žádné závazky vzhledem k tomu, že Československo, kvůli zradě Tisa, přestalo existovat.

0 0
možnosti
VH

Asi nejméně problematický článek, který jsem od Zieglera četl.

1 0
možnosti
LJ

Britanie však na svém postoji k Mnichovu dlouho trvala. Před Mnichovem nechal Benš dovézt náš zlatý poklad do Britanie. Po Mnichovu z něho Hitler požadoval podíl, který by odpovídal podílu Sudet - a dostal ho. Britanie nikdy neuznala, že by to bylo špatně.

1 0
možnosti
Foto

Pozor, ono zlato bylo uloženo v soukromé bance a o vydání rozhodli bankovní úředníci, to nemělo se státem GB co dělat. Nikdo se o tom včas nedozvěděl, asi by to GB zatrhla, ale byla tu i trestuhodná nedbalost okruhu Beneše, kteří manipulaci se zlatem nějak nepojistili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz