Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J55a67n 71R80á68ž

31. 8. 2013 18:08

Když jezdí na dovolené, i exotické, dělníci, je jen dobře. Horší je, když na takové dovolené jezdí příjemci sociálních dávek a berou si na jejich zaplacení půjčky.

1 0
možnosti
JH

Hlavní je, že mezi zaměstnanci a jejich zaměstnavateli není rozdíl, všichni krvavě platí daně a tím živí bandu příživníků v čele se stínovým ministrem průmyslu za ČSSD. Je to jedna zájmová skupina účelově rozeštvána proti sobě komunistickými dogmaty. Pokud padne průmyslník, padnou s ním i dělníci, pokud budou dělníci stávkovat, padne průmyslník a jsme opět na začátku. Tyto rozeštvané skupiny to musí pochopit a spojit se proti státní vykořisťovatelské politice zastírané přísliby všeobecného blaha.

4 0
možnosti
SG

Karma !! Vše je svatá pravda !!R^R^R^ Velmi dobře napsáno.:-)

2 0
možnosti
Foto

Jak čtu tu diskuzi, je mi nevolno a musím něco dodat. Jsem invalida, po transplantaci ledviny se silnou cukrovkou. Mám nyní důchod II. stupně (to jen aby si mnozí představili, jak to mám jednoduché, když mám tu sedmičku navíc). Pracuji ve výrobním družstvu invalidů. Všimněte si, že nežebrám na sociálce, abych utáhl nájem. A kde jsem letos byl na dovolené? Jsem dělník (ve výrobním družstvu spíše ten pomocný). Tak si to spočítejte, jak se mám špatně. V zimě, švýcarské Alpy, na jaře, Německo, Rakousko a Slovinsko.  Léto, Maďarsko, Slovensko, Polsko, Rumunsko, Itálie. Mám se tak zle, že jsem vždy přespával minimálně v tříhvězdičkovém hotelu a jím, jak nejlépe jde vzhledem k dietám. Pracuji na osm hodin. A je blahobyt jen o penězích? Pokud ano, za dva roky jsem zaplatil osmdesát tisíc svých špatných dluhů. Komunisty bych hnal do práce i s růžičkama..... Ale o politice to také není...

6 0
možnosti
ZS

A kdo Vás sponzoruje? Příjem z důchodem max 15-17 tisíc, Při tom co píšete cena dovolené min 12 tisíc. Takže příjem za 8 měsíců 136 tisíc, dovolené 9x 12 108 tisíc. Takže Vám stačí na nájem energie, splácení dluhů měsíčně 3,5 tisíc? Poraďte jak to dělate, nebo jste se právě probudil z krásného snu

2 1
možnosti
RK

Tak zrovna manuálně pracující lidi se mají dneska nejlépe.

3 0
možnosti
Foto

Já nemusím ani vědět, kam kdo jezdí na dovolenou. Stačí se kouknout z okna, na jakých jezdí autech, a v supermarketu se podívat na ty přecpané vozíky. A zrovna dnes u obrázku fronty před masnou z dob socalismu byl komentář: "Víte, co se změnilo od dob socialismu? Tehdy bývala na krámě tabule Maso uzeniny, a řezník byl uvnitř i s prázdnými háky. Dnes je na krámě tabule Řezník Vonásek, a v krámě je na hácích maso a uzeniny.

5 0
možnosti
JH

Dnes tam nemůže být Maso uzeniny, když uvnitř mají sojovou, éčkovou, separátovou masokostní směs;-D

2 3
možnosti
AK

On ten Egypt, pokud nemate moc naroky tak drahy neni. Zrovna tak Thajsko. Kuba uz drazsi je. Obecne si myslim, ze se cestuje docela dost.

Kdyz si tak procitam diskuzi, tak by jeden myslel, ze je tu hlad a bida. Odmitam ale chodit v nasem meste do Kauflandu, kde jsou porad hrozny fronty.

2 0
možnosti
PK

I v množině důchodců najdete ty co si užívají u teplých moří a i ty, co mají jen tak tak co do úst. Slušný člověk pracuje s průměrem, trendem, vidí klady i zápory. A především se zamýšlí jak situaci zlepšit. Vy jste demagog, pane Zieglere, takový Kojzar v modrém.

4 3
možnosti
Foto

článek dokládá, že i dnes si překvapivě mohou dělníci, pokud tvrdě spoří, dopřát pravidelnou dovolenou v zahraničí. Za minulého režimu to takto často nebylo možné, neboť dovolené jsou nyní asi o polovinu levnější. Naopak za staré ČSSR si často dělníci pořizovali vlastní domy, na což dnes v 99% nedosáhnou, neboť nemovitosti podražily zhruba o tisíc procent. Sečteno a podrženo:ať si každý udělá názor sám !

7 3
možnosti
JC

J44i37r71i 90C53a49p96e42k

30. 8. 2013 18:52

Zieglere, vy jste hrozný demagog. Copak to, že nějaký pár si vyjede čtyřikrát za dvacet let někam do světa je obecné měřítko prosperity národa, notabene jeho ´pseudopravicové' politiky?! V roce 1977 jsem byl s Čedokem na Krymu a byli tam manželé z Chebu, on ´byl ajznboňák a ona nevím co. Každopádně svorně líčili, kde všude byli s Čedokem - Taj Mahal, Čína, Egypt, Alžírsko a bůhvíkde ještě. Prostě nevynechali ani jeden rok, aby nějak do zahraničí nevyjeli. A teď pozor, položím vám chyták: Cestovali proto, že za socialismu bylo lépe a nebo prostě chtěli se společně podívat do světa a tomu podřizovali to ostatní?... Včíl mudruj, občane.

8 2
možnosti
MK

To je zajimavé. Moji rodiče se chtěli za socialismu podívat do světa a mimo NDR, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, nemohli nikam. A peníze by byly- Tož teď mudrujte vy

5 4
možnosti
  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,84
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz