Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a54n 66R88á30ž

22. 8. 2023 14:17

Československou socialistickou republiku nepřepadl Ruský svět, ale svět sovětský, kterého jsme byli do té doby součástí a chtěli jsme se trhnout, což se v totalitním systému beztrestně nesmí. Proto k nám vlítli armády do té doby spojenců, pod taktovkou Sovětského politbyra. Zdůrazňuji, že to politbyro bylo sovětské, nikoliv Ruské!

3 0
možnosti
JM

J83a65n 74M27a17r38e70k

23. 8. 2023 2:34

Vlítly, vážený pane, vlítly1

0 0
možnosti
JH

Je klidně možné, že zástupci vedoucího komanče ve svazových republikách byli rusové, už vzhledem k časté národnostní pestrosti té které republiky. Ale odkud se bere info, že vedoucí tajemník o ničem prý nerozhodoval, že moc prý měl jeho ruský zástupce?

Občané de facto okupovaných zemí obvykle nesedí v politbyru a nezaujímají vysoké funkce v armádě.

2 0
možnosti
Foto

Za sojuzu tam všude vládl převážně ,,bílej muž"

1 0
možnosti
HH

Tak ale nejlepší je, že komousi a nackove (odjakživa kamarádi) drzkuji, že NATO todle a tamto a přitom jediný akt, který Varšavská smlouva udělala, byla invaze do země vlastního člena...

8 0
možnosti
Foto

21 srpna 1968 k nám vstoupily„sovětské a polské divize armádní skupiny ‚A‘ v počtu asi 70 000 mužů a 1 800 tanků zahájily nástup z jihu Polska“. Sovětské divize a divize NDR, „tvořící armádní skupinu ‚B‘ v síle cca 35 000 mužů“, pak podle Historického ústavu AČR nastupovaly ze směru od německých měst Görlitz, Zittau, Drážďany a Klingenthal. Sovětské a maďarské divize armádní skupiny „C“ o celkovém počtu 40 000 mužů poté „nastupovaly z výchozího prostoru podél severních hranic Maďarska“. Kromě toho do ČSSR vnikli také sovětští (a bulharští) vojáci z oblasti Zakarpatské Ukrajiny, ve veřejně dostupných zdrojích ověřit, zda jich bylo dohromady 10 tisíc. Ze všech zapojených států tedy do ČSSR vstoupily sovětské i místní jednotky, dohromady se invaze přímo účastnilo přes 145 tisíc vojáků.

7 0
možnosti
Foto

A co ony JEJICH ,,předvoje", co přistávaly v Praze a Brně, a valili se do oněch měst, na čemž se i některé ,,tuzemské složky" AKTIVNĚ PODÍLELY

2 0
možnosti
JZ

vy to píšete tak vítězoslavně, jako kdyby pro vás princip multietnického impéria byl španělskou vsí. Říkat například, že habsburské genocidium na Haliči za první světové spáchali Rakušané, nebo to nějak dělit na zlomky, kolik z toho mají na svědomí Češi apod, to je pekelná nacionalistická hovadina

3 0
možnosti
Foto

Rusové se vždy chovali imperialisticky. To, že jich je hodně jim dávalo pocit nadřazenosti. Nadřazenost se u nich projevovala bezohledností. Přidejte k tomu vrozené barbarství skryté pod tenkou vrstvou několika civilizovaných jedinců a máte smrtelný koktejl.

Vašek

10 0
možnosti
JR

J41a83n 41R81á52ž

22. 8. 2023 14:37

Imperialistické chování je jednání, které mají státy považující se v té které době za silné mají ve svých genech zakódované. Dřív to bylo Nizozemí, Dánsko, Francie a především Británie. Dnes se imperialisticky chovají především USA, ze zvyku Rusko a přidává se k nim Čína, která ale z vojenských porážek USA a následné devastace napadených zemí pochopila , že z vojenského řešení expanze žádný užitek není a tak používá sofistikovanější metody.

0 1
možnosti
Foto

To je snad jasné, že nás v roce 1968 nemohli okupovat Ukrajinci. Ukrajinci nám totiž tehdy přijeli poskytnout bratrskou internacionální pomoc.

Ale teď vážně:

v první den invaze k nám přijelo pouhých 10 tisíc sovětských vojáků, ale 75 tisíc polských vojáků a 35 tisíc Maďarů. Teprve později se armády vyměnily a zůstali tu jen Sověti.

3 4
možnosti
Foto

Ano. Zůstali. A začali budovat své základny na území Československa. Takový byl záměr Kremlu. A nebyl novým. A jelikož nezískali ,,povolení" KE SVÉMU ZÁMĚRU, tak jej realizovali ,,po svém". Nacvičené to měli, neb takřka nepřetržitě i u nás probíhali manévry VS

0 0
možnosti
ZV

Tak snad to snad pochopí i hlupáčci. Vám karma.

10 0
možnosti
LS

Nedovedu si představit, že by v té odporné době byl zavedený Internet.

Mnohonásobný bloger roku by patrně šířil své naivní konspirační teorie a opět by měl karmu přes 40.

8 1
možnosti
Foto

A to jako kterej? Že by nějakej skladník?

3 0
možnosti
Foto

Místy je to napsané jako vysvětlovánka malým dětem. Nejhorší je, že je to potřeba a i tak na to ty "děti" neslyší a melou dál svoje nesmysly. Karma, Jene

15 0
možnosti
JZ

Děkuji Jaroslave, jsem rád, že jsem získal informace od povolaného člověka.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,24
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz