Češi se důrazně ozvali proti sprosté ruské pomluvě

A to je moc dobře. My si nesmíme nechat líbit hrubé urážky a lži bez jakýchkoliv důkazů. Tedy, že jedovatý plyn novičok mohl být podle Rusů vyroben v České republice. Akorát pseudovlastenci mlčí.  

Touto nebezpečnou látkou byl v Anglii otráven ruský dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija. Z teroristického útoku obvinila britská vláda Rusko. Ovšem Kreml převedl jeho typickou reakce, tedy mlžit, odvádět pozornost jinam a vymýšlet další vzájemně odporující si verze. Což se de facto rovná přiznání viny. A tak prý tento smrtící jed mohl pocházet i z České republiky. Státní úřad pro jadernou bezpečnost už na svém webu uvedl, že novičok se u nás nevyvíjí a nevyrábí. Už dříve však někteří ruští vědci uvedli, že tento plyn pochází z jejich země.

Prohlášení senátorů k ruské provokaci

Je moc dobře, že se proti tomuto nesmyslu ozvalo české ministerstvo zahraničních věcí, které správně zdůraznilo, že ruské výroky, jsou lživé, urážlivé a nepodložené. Ministr Stropnický si předvolal ruského velvyslance k vysvětlení, ovšem nic převratného ovšem jejich schůzka nepřinesla. Líbí se mně i rozhodná reakce českých senátorů včetně předsedy horní parlamentní komory Milana Štěcha, kteří odsoudili ruskou provokaci a vyzvali vládu, aby ke kauze zaujala jasné a rozhodné stanovisko.

Už vůbec nepřekvapuje, že tuto ruskou urážku České republiky nechali bez povšimnutí Tomio Okamura a jeho poskoci z SPD, kteří o sobě tvrdí, že jsou vlastenci. Nicméně nyní potvrdili, že jsou to jenom poskoci Moskvy a jejich činnost se dá označit jako vlastizrádná a kolaborantská.

https://technet.idnes.cz/novicok-cesko-supjb-jed-plyn-sergej-skripal-fes-/kratke-zpravy.aspx?c=A180321_132344_tec-kratke-zpravy_vse

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | středa 21.3.2018 18:21 | karma článku: 26,69 | přečteno: 970x