Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Když si chci zkazit den, tak si otevřu nějaký článek Zieglera, víc už pak není třeba

1 1
možnosti
IN

Pan Ziegler, je všeobecne známa vec, že víťazi určujú, ako sa budú interpretovať dejinné udalosti. V mene Hitlera zahynuli miliony ľudí a preto je najväčší vrah na svete, v mene Stalina zahynulo ešte viac ľudí a víťazstvo z neho spravilo generalisima=jedného z najväčších vojvodcov. To je úplne bežné v ľudských dejinách už od čias Marca Aurélia, Džigischána, Atillu,.... a preto sa to niekedy aj paroduje so známou vetou: "Ak zabiješ jedného človeka si vrah, zabi ich miliony a staneš sa slávnym vojvodcom". A podobné to bolo aj so Stephanom Banderom. Jeho rola a postavenie v histórii je závislé od toho, že bol na strane porazených.

V každom prípade, Volyňáci sa ani tak neboja Neobanderovcov, ani Rusov, ale boja sa nestability a nezákonnosti, ktorá nastala na Ukrajine po ozbrojených stretoch radikálov s políciou. V každom prípade, tiež si myslím, že ich prvotnou motiváciou boli a sú ekonomické dôvody.

 A že opravili svoje predchádzajúce tvrdenia ? Divíte sa im ? Chcú sa dostať do ČR, tak Vám budú vravieť to, čo chcete Vy počuť....

4 0
možnosti
PF

P28e30t64r 72F67o23j71t24í53k

31. 3. 2014 12:38

Milý probruselský a antistalinistický Jeníku. Odstěhuj se na pár let na Ukrajinu. Oslav své nezdolné přesvědčení prací na gruntu. A pozdravuj Muzyčka! Clape jeden, nebojso...

3 5
možnosti
DP

D65a96d58a22k 29P12e75t52r

31. 3. 2014 12:10

Plně s vámi souhlasím, ihned jak  začne agrese ruské soldatesky, posla letecké speciály a ostře sledované vlaky pro Čechy, žijící na tom místě 150 let.

2 0
možnosti
DP

D87a91d34a59k 33P74e39t68r

31. 3. 2014 12:33

oprava, poslat

0 0
možnosti
LP

Na západě Ukrajiny se bojí Rusů? Celá Ukrajina se bojí Rusů? Celý svět se bojí Rusů? To povídání si nechejte pro děti. A co třeba rozhovory Lavrov - Kerry v Paříži? Stále se budeme strašit? Rv

11 12
možnosti
VH

Ukrajinci mají s Ruskem a rusifikací své negativní historické zkušenosti, stejně tak pobaltské státy, Finsko a Bělorusko, kde rusifikace už skoro položila běloruštinu, další státy až po střední Evropu a bývalé reubliky SSSR mají také, i přes vaše, omlouvám se, ale omezené věty, svých negativních zkušeností dost, to opravdu o historii nevíte vůbec nic, pane Pecho? Nebo se tomu oprvdu vůbec nerozumíte a nevíte o čem je řeč a jen občas něco zařvete do placu, aby se neřeklo, že druhá strana nemá argumenty, což jak vidno podle vás, tedy nemá.

11 8
možnosti
Foto

Volyňáci chtějí pozemky a nemovitosti v Česku, a to nejlépe zadarmo - tak, jak k nim přišli jejich předchůdci po roce 45 a také mnoho dalších, např. Kníže a stovky jiných. Proto začali mít na Uukrajině strach, a to logicky nejprve z Banderovců. Po návštěvě pana Zaorálka však rychle pochopili, že politický zájem je jiný a nyní se tedy bojí Rusů.

8 14
možnosti
Foto

Pod tenhle prizpevek se zcela otevrene podepisuji. Po 45-tem se jich nahrnulo do vesnice, jmenem Hnevotin na Olomoucku haldy. Dostali zadarmo statky po Nemcich, jak se to stalo nevim, ale dostali majetky neskutecne, i pole vsechno a jsou tam dodnes. Cesi pak dostali jen znicene chaloupky na konci vesnice. Jak to bylo mozne? Na vic, presne jste to trefil. Chteji zase zadarmo jako po valce. Jsou vycurani jak mraky. Nevchat je tam. Co by v Cechach delali? Zase chteji vyhody. Pekni Cesi. Znaji nas jen kdyz z toho mohou neco mit. O nich mi muze nekdo povidat. A ano, jak pochopili, ze Cesku jde o neco jineho, rychle zmenili. Ted se boji Rusu, muj boze, jaka tohle je hovadina!!!!O tom pise pan Ziegler.

5 4
možnosti
MK

Možná byste s tou nepřiměřenou reakcí na teror, která by snad šla i pochopit, mohl vysvětlit co, že to Bandarovcům tak strašného provedli židi a češi, když už jsme si ty Rusy a Poláky smázli.

Volyňákům se nedivím, UA byla v těch místech nic moc už před tím a co teprve nyní. S obavami před ukrajinskými nacioanalisty pochopitelně nemohli u naší vlády uspět, konečně jsme je podporovali, takže to zkouší změnou kurzu tak, aby měli větší šanci - vlastně jim přeji hodně zdaru. Osobně 20 000 etnických čechů, kteří to zvládli tam, budou pracovat a platit daně, vítám raději než jiné přistěhovalce a smyšlené důvody akceptuji ve stylu účel světí prostředky

1 0
možnosti
JZ

Volyňští Češi spolupracovali dříve si Banderovci, to je historicky doložený fakt.

2 1
možnosti
ZS

Spíš pochopili, že Zaorálek nechce o anarchii a chaosu pod vládou jeho kamarádů z Majdanu ani slyšet, tak provedli drobnou korekci. Svůj původ zkrátka nezapřou, nejsou to žádní blbci, a dobře mezi nás zapadnou.

4 2
možnosti
ZS

Mimochodem přišel mi na mysl jeden vtip:

Potká se Sobotka na chodbě Strakovky s Marksovou, probírají spolu různá témata, až se Sobotka zeptá:

"Co Zaorálek?"

"Pětikilo," odpoví Marksová.

0 2
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz