Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Stačilo by, kdyby ČSSD zaplatila Altnerovi za to, že jí restitučně vysoudil Lidový dům.

0 0
možnosti
JR

J67i43ř50í 34R93o74d

24. 11. 2013 12:58

Moje řeč. Podle mého názoru - politická strana, která před volbami lže, tak krade víc, než rozumná politická strana, která neslibuje nesplnitelné věci!!

2 0
možnosti
Foto

To myslíte TOP 09 ?

0 0
možnosti
Foto

Úkolem Sociální demokracie přispívat na tlupy bezdomovců, které se Vašemu režimu válí po parcích a nádražích a neustále rostou. Úkolem Sociální demokracie je zajistit, aby tyto oběti ekonomického politopadového marasmu jednou provždy zmizely, neumíraly na svrab a neštovice, nesmrděly v tramvajích a měli právo nejen na práci, ale také na řádnou hygenu, stejně jako za staré dobré ČSSR. K tomu je potřeba řádně hospodařit a nevydávat státní majetek těm, jimž nepatří. Také občané ocení, nebude-li nutné kvůli zbytečným výdajům na přemnožený církevní management zvyšovat DPH, ničit kurz koruny a zdražovat zboží denní potřeby.

0 11
možnosti
LS

Vidíte? Dvanáct hodin to tady visí a nikomu to nestojí za reakci. Možná byste mohl zkusit napsat něco normálnějšího, z čeho nebude tak strašně trčet ta snaha provokovat za každou cenu. Méně je někdy více. Pokud budete svou snahu o přilákání publika takto roztáčet, můžete taky skončit u prohlášení typu "smilnil jsem s Martou Semelovou".

3 0
možnosti
MJ

Pan Zieger je stejný příklad nosiče ideologie, jako pan Polanecký. Bez hlubokých znalostí "své víry" bez znalostí světové politiky, bez znalostí čehokoliv v politilogii vleče sem svůj jednostranný pohled. Vlastně má život velmi jednoduchý. 

Znám postoj stejných jednosměrných ideologických "znalců" a tak prohlašuji, že tímto nereaguji na článek a jeho obsah. Reaguji na celkovou historii páně Zieglerových článků, kteří nepřináší žádný užitek. Článek kteréhokoliv blogera nezieglerova typu je zajímavý a užitečný. Totiž se něco dozvíme z přírody, mezilidských vztahů, z historie. Je otázka, jak je možné, že tito nosiči ideologií jsou VIP na tomto blogu. Je jediná odpověď. Tak jako víceméně VIP v reálném životě jsou zbyteční, ale pro sledovanost veřejných informačních médií jakéhokoliv typu jsou nepostradatelní. Neb vyvolávají jen rozbroje. A rozbroje , nejraději s krví, přitahují obecenstvo.

3 6
možnosti
JR

J85i91ř62í 42R92o83d

24. 11. 2013 12:51

Velmi slabá obhajoba nesmyslů prosazovaných socialisty a komunisty.  Ten, kdo nechce pracovat, tak po dobrém pracovat nebude! Musí mít nad sebou bič- není jiná možnost.Rv

2 0
možnosti
MP

Ten, kdo má byt za osm melounů nemůže být nikdy skromný.

6 0
možnosti
RH

Já to říkám pořád. Skutečný socialista rozdává svůj majetek chudým, politický zloděj přerozděluje ten cizí.

7 1
možnosti
PK

Co to je za blbost? Proč by opravdový socialista měl něco rozdávat? Jeho přístup k politice je pouze takový - zjednodušeně - že klasický model nevede dlouhodobě k možnému společenskému a hospodářskému pokroku a je nutné provádět jeho určité korekce - právní, ekonomické. Tyto korekce a politika nesmí však vést k potlačování iniciativy, zásluhovosti, neboť i "pracující" jsou často potvory a zneužívají různých situací a výdobytků. Když např. senior v Rakousku bere důchod 14x ročně - je to rozdávání nebo dokonce loupež? Podle rakouského mínění ne (zatím), ale je třeba na druhé straně se podívat proč určitý elitář bere tam až řádově milion korun měsíčně.

1 3
možnosti
Foto

Pro prostý lid je situace k zoufání, není vůbec totiž jasné, komu co bylo ukradeno a komu a co má být vráceno 

1) Podle církevního práva vlastníkem majetku, kterým disponují jednotlivé církevní ústavy, je papež. Měl by tedy o jeho vydání žádat papež

2) Podle nálezů Nejvyššího správního soudu z r. 1924 a 1925 platný právní řád jmění církevnímu právní povahu fondu veřejného nepřiznává;

3) Podle oběžníku Zemsko národního výboru v Praze č.j. I-56-895/7-1945 ze dne 22.listopadu 1945  Církevní majetek (majetek jednotlivých církevních subjektů, kostelů, kaplí, far, biskupství, kapitul, církevních nadací, klášterů, atd.) je majetkem povahy veřejné, ježto církev katolická je veřejnoprávní korporací a církevní subjekty jsou právnickými osobami veřejného práva. Stát poskytuje církevnímu majetku zvýšenou právní ochranu jako všeužitečným nadacím. Podle zákonodárství (platného v roce 1945) projevuje se tato ochrana zejména v tom, že kmenové církevní jmění musí zůstat neztenčené zachováno.

Jmění církve jako právnické osoby veřejného práva slouží podpoře a usnadnění úkolů právnické osoby, které na ní byly přeneseny nebo které jí byly svěřeny. Vlastnictví církevního majetku a právní povaha církví vylučuje užití dekretů.

Fakt nelze ani zjistit, co církev tedy vlastnila a podle jakého práva to, čím disponovala, vlasni. A jak mohl kostel vlastnit kostel, tak to také nelze pochopit. A má se tedy vrátit vše kostelu, nebo papež A nález Nejvyšššího správního soudu uvádí,že Arcibiskupství olomoucké jest jmění, sloužící výhradně jen k sustentaci olomouckého arcibiskupa. Takže bych řekl, že požadavek pana Sobotky na kontrolu toho, co s ním bude církev tropit, je zcela na místě. Upozorňuji, že Biskupská konference označila text v oběžníku Zemského národního výboru za brilantní právní rozor.

2 2
možnosti
RH

Kde se píše, že církevní majetek vlastnictvím papeže?

4 0
možnosti
PK

S panem Zieglerem se těžko objektivněji diskutuje, protože se dívá jen jedním směrem. Jen bych dodal, že jeho víra ve "skromnost" ANO je naivní a i železná lady utrácela též "cizí" peníze a pohořela na vnucování daně z hlavy.  Při dnešní vládě reklamy si nejsem jist, že vzdání se "bilboardů" bude působit na voliče pozitivně. Kdysi to zkoušelo HZDS (Mečiar) u televizní reklamy (úspory dali tuším na dobročinné účely) a nějak to "nedopadlo".

1 7
možnosti
VK

;-D Tak tomu nadpisu neverim. Opravdu ne. Jste inteligentni clovek a neco tak nerealneho cekat opravdu nemuzete.

9 0
možnosti
JZ

J25a39n 67Z46i15e17g16l10e84r

23. 11. 2013 19:18

Já to také nečekám.;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz