Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za zajímavou informaci.

Vašek

1 0
možnosti
SB

Nevíte, jak se kniha jmenuje v ruském originále?

0 0
možnosti
JZ

Bohužel, nevím.

0 0
možnosti
DR

Dotyčný wagnerovec do své knihy napsal jenom to, s čím se setkal. To ovšem neznamená, že je to nějaký světonázor. V každé armádě jsou vždy jednotky kvalitní a i jednotky kvalit průměrných, syrskou armádu nevyjímaje a v tu dobu obzvláště. Jinými slovy, kvalitní jednotky něco vybojují a ty průměrné, které pak mají dotyčné místo pouze držet, to pak ztratí. Nebyla to tehdy zdaleka jen Palmýra, to samé se stalo třeba i v Saraqibu nebo Nayrabu. Nejspíš neměl možnost bojovat společně třeba s 4.divizí Republican guard anebo s naprosto elitními Tiger Forces, to by jeho pohled byl nejspíš zase úplně jiný.

A že tehdy syřané prchali, jen co se objevili bojovníci Daesh? To je pravda, ovšem stejně tak tehdy prchali i iráčané a to přesto, že měli třeba i čtyřnásobnou převahu a navíc kromě syřanů i desetiletý americký výcvik.

0 0
možnosti
JZ

Autor se i o tzv. elitních syrských jednotkách vyjadřuje s despektem. A na rozdíl od zdejších diskutujících v Sýrii skutečně byl.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3325
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz