PJ

já už se ničemu nedivím, v zemi, kde největší český nacionalista je poloviční Japonec, v zemi kde největším zastáncem chudých je jeden z největších oligarchů už se nedivím ničemu. Prostě už si zvykám, že jsem indeferentní diskutér, kterého by bylo nejlepší zakázat.

Foto

No samozřejmě, a navíc, jak se opovažujete diskutovat, když napíšete blogy

Foto

Taky jsem to četl. On to nemyslel jako vtip, on to myslel upřímně. Stejně jako svou nenávist k Ukrajině, EU a samozřejmě USA. A naopak pochopení pro Rusko, jak dlouhodobě vyplývá z jeho diskusních příspěvků. Stačí se podívat sem:

https://josefhavranek.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A220406_785875_blogidnes

Foto

Nevadí mi narážky oponentů a ani urážky. Odpovím stejným metrem. Vadí mi nekonečné ufňukané diskusní příspěvky převážně těch, kteří mají snad pocit, že jim všichni ubližují a staví se do role nějakých disidentů.

Některé příspěvky pana Bárty jsou hodně za hranou. Karma.

Foto

To nic. Já se spíše bavím tím až bezpočtem klávesových bojovníků za kde co i koho, jakož i proti těm, či oněm. Je dosti zábavná i představa toho všeho, jakož i mnohých, v situaci face to face

Foto

Karma

Místo diskuze přetiskuji citace:

Článek 17 (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. (3) Cenzura je nepřípustná.

§ 184Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Foto

Souhlas, až na tu karmu. Opakem komunisty není antikomunista, ale demokrat. Demokracie se sice dovolává kde kdo, ale jaksi po pouze po svém. Někteří až fanaticky, jiní zase proto, aby ,,ukázali na nepřítele". Někdy je to až k smíchu, stejně jako stateční bojovníci za klávesami, vč. těch, kteří se tím i živí

DR

A takhle moralizuje zrovna ten, inteligencí nabitý nadčlověk, který zuřivě mínusuje každého, kdo nesouzní s tím jeho světonázorem a pro kterého každý (výjimku tvoří členové toho jeho kádrovacího výboru, kteří ho za každou ptákovinu nadšeně plácají po zádech) je dle něj antisemitista, hlupák nebo dezolát.

Už dlouho jsem se tudíž u podobného moralizování tak dobře nepobavil.

KT

Prosím vás a vy nesouhlasným názorům dáváte plus nebo jak si váš příspěvek máme vysvětlit?

Co je to kádrovací výbor? Každý, kdo má jiný názor než vy a dá to najevo?

Jinak hlupák se pozná snadno podle častých hloupých a ničím nepodložených poznámek nebo příšerným písemným projevem.

Antisemita je ten, který fandí agresorovi v jeho ustavičném napadání Izraele.

PK

Pan Bárta mě vcelku nezajímá. Je to ovšem diskutér, který dokáže překvapit zajímavým "názorem" a tak ho nepřehlédnu.

Naposledy mě zaujalo, když v blogu iDnes, psaném o novinkách na blogu požadoval, aby každý povinně musel mít u svého avatara vlastní fotografii. Na dotaz proč, nějak zapomněl odpovědět. Dovedu si představit, že i on schraňuje materiále, pro budoucí vládce ČR.

p.s. "materiále" je psáno úmyslně. Bystřejší pochopí.

RK

Koukám, že učitelský sbor, který neotvírá diskuse, chodí vytrollit cizí. No, jde vám to moc hezky

KT

Učitelskému sboru holt chybí vychování. Pak má to školství k něčemu vypadat.

LS

Vyletět by měl především Bárta za jeho parazitování na cizím blogu a jeho příspěvky, které absolutně nesouvisí s tématem.

Tady admini zaspali.

Foto

To by to zde velice prořídlo. Jak mezi blogery, tak i takydiškutéry všelikými, že

Foto

Myslíte, že bych v té diskusi měla mazat jako vy pod svými články? Přišlo by mi to chucpe. Je to Hyde park, očekávám, že si to diskutéři vyříkají.

Nechápu ovšem, proč diskusi z Hyde parku taháte na hlavní stranu.

Platí tu ještě nějaký kodex blogera, nebo už admini na celý kodex hodili bobek? Čtyři dny visel na hlavní straně článek o mém článku. 😂

Už jsem se smířila s tím, že každý třetí Trčálkův článek je o mně a že jsem zjevně blogerka, o které toho místní blogeři nejvíce nasmolí.

Ale netahejte Hyde park na hlavní stranu. Děkuji.

JZ

Já jsem neříkal, že máte mazat. A vytýkat mi mazání od člověka, který diskuse rovnou zavírá. To už ani není chucpe, spíš tragikomedie kombinovaná s hloupostí.

JV

S tím nelze než souhlasit. Další věc je, že někteří lidé si tento prostor usurpuji, přičemž ale vzniká dojem, že si to zde pletou s ordinaci znalce v oboru psychologie či psychiatrie. U jednoho pedagogického pracovníka a dámy v tlustém svetru to opravdu nelze přehlédnout. Co v diskuzích předvádí, je za hranicí chápání.

Foto

Pane Vochosko, v diskusi je opět i téma zavírání diskusí. Před časem jsem napsal, že Vám a panu Pálkovi svůj postoj vysvětlím. Napsal jsem to pak pod jeden svůj blog, ale možná jste to nečetli. Paní Trnková se v této diskusi vyjádřila k zavírání diskusí . Ale mýlí se. Důvodem nemusí být zdaleka jen to, že autor diskusi (či trolly) neunese. Do diskuse pod svým blogem jsem napsal:

Pane Pálko, děkuji a využívám této příležitosti, abych Vám a panu Vochoskovi odpověděl k tématu zavírání diskusí.

I na této diskusi, byť nepatří k těm nejzatrolenějším, je dobře vidět, že dokáže odčerpat dost času.

Rozumím Vašim názorům, že se člověk může povznést, diskusi otevřít a trolly ignorovat.

Ale lidé v cíleně rozeštvávané společnosti se chytají kdejakých nejapností, kterým prostě věřit chtějí či potřebují a strhávají další.

Proto ne vždy by bylo zodpovědné nechat trolly překrucovat obsah k obrazu svému a zneužívat jej dál k ovlivňování veřejného mínění matením čtenářů.

Takže pro mne je to někdy dilema. Spíše často. Šetřit čas zavřením diskuse, nebo ji otevřít a muset reagovat.

Přeji Vám pěknou neděli.

  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz