Foto

Oficiálnímu Rusku se absolutně nedá nic věřit. Velmi podezřelý je samotný fakt, že všechno kolem teroristického útoku v Beslanu je tak striktně utajováno. Anna Politkovská, která letěla do Beslanu aby pátrala, co se tam děje, byla otrávena. Otravu přežila, ale později byla zavražděna. Velmi pravděpodobným důvodem bylo její odhalení, že ona podivná "čečenská" komanda (viz také divadlo v Dubrovce) byla prošpikovaná agenty ruských tajných služeb.

Barbarský zásah ruských ozbrojených složek v Beslanu (v něčem podobně i v Dubrovce, kde byl použit otravný plyn a zahynula řada nevinných lidí, rukojmích) svědčí jen o tom, že Rusko jako stát a systém si absolutně neváží lidských životů.

Čitelnou analogii představuje také "operace pod falešnou vlajkou" - naprosto nesmyslný útok jakési "Islámské mezinárodní brigády" na Dagestán. Jejich brutální řádění se tehdy stalo pro Rusko záminkou k rozpoutání druhého válečného tažení proti Čečensku v srpnu 1999.

Vinu na děsivě smutných událostech v Beslanu má jednoznačně Rusko. V té době se na čečenském území odehrávaly děsivé masakry čečenského civilního obyvatelstva: Skutečný ruský organizovaný terorizmus v masovém měřítku. V důsledku takového barbarství asi nebylo až tak těžké naverbovat mezi Čečenci lidi prahnoucí po pomstě. Můj osobní názor je, že šlo o zrežírovanou akci zaměřenou na kompromitaci Čečenska před světem jako údajně "teroristického státu", s cílem omezit jakoukoliv myslitelnou pomoc napadené, drcené zemi.

Notabene, jaksi podezřele podobný scénář naprosto nesmyslného masakrování lidí se objevil při nedávném teroristickém útoku na diskotéku na předměstí Moskvy, který provedli najatí žoldáci prý odkudsi z Dagestánu, avšak okamžitě se objevily ruské pokusy obvinit Ukrajinu z organizování terorizmu. Zkrátka a znovu: Oficiálnímu Rusku se absolutně nedá nic věřit.

MK

Rusko je obyčejná orientální despocie a tam státní moc může úplně všechno. Z tohoto úhlu je nutné vnímat tamější události.

Nemá moc smysl patlat se v podrobnostech. Především a hlavně nesmíme dopustit opětný návrat těchto barbarů do střední Evropy.

JL

Putin ukazal svou pravou tvar, uz kratce po prevzeti uradu. Po havarii ponorky Kursk, kdy se jednalo o zachranu posadky, Putin z prvu odmital nabidky Britu a Noru, kteri meli zarizeni na vyprostovani z morskych hlubin. Po natlaku verejnosti nabizenou pomoc prijal, bohuzel pro posadku ponorky prilis pozde.

Nevim jestli se dobre pamatuju (je to jiz vic nez dvacet let),tehdy se mamy zahynuvsich namorniku domluvily a podaly na Putina zalobu k soudu. Jak to tenkrat dopadlo si uz nepamatuju.

Kdo ma lepsi pamet, prosim dejte vedet.

MK

Dopadlo to tak, že Putin vládne dál.

LS

Divadlo na Dubrovce.

Při osvobozovani rukojmí byl použit plyn ale nikdo nevěděl o jaký plyn, jaké složení se jedná. Neprozradili to a vinou toho zemřelo mnoho obětí.

Nemluvě o záchraně námořníků z Kursku.

JH

J98a47n 24H36r67u59š85k57a

26. 6. 2024 13:35

V Rusku lidský život nic neznamená a nikdy neznamenal...nejzbytečnější a nejmarnější země v blízkosti Evropy...

Foto

Zasloužená karma. Pro mnoho lidí je RF jako hráz před Islámským terorismem. Je to až úsměvné, protože po rozpadu RF , která v podobě jako je dnes zkrátka podle všeho nepřežije středně dobou budoucnost to bude velký problém. A že si třeba v Čečně ten radikalismus matička Rus pěkně odkojila....