Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky, pane Zieglere!

Můžeme nadávat Dr. Eduardovi Benešovi, ale pro plastičnost pohledu vězme, že trpěl hypertenzí, na kterou ještě nebyly dokonalé léky, takže se potýkal s atakami vysoké hypertenze hrozící mozkovou mrtvicí a hlubokou hypotenzí s kolapsy.

0 0
možnosti
JM

J64a94n 55M82a96r25e60k

13. 12. 2023 16:58

Dle mého názoru Beneš zvoral na co šáhnul. Jako malý kluk jsem vždy na weekend stál na silnici Praha...Česko Budějovice v Městečku nad Sázavou, kde jsem bydlel a mával Benešovi a paní Haně, když odjížděli do Sezimova ústí. Dnes bych to nedělal

2 1
možnosti

Benešova tragická chyba spočívala v nepochopení, že Sovětům se nedá věřit ani dobrý den. O současném Rusku platí totéž.

13 0
možnosti

Nejen Rusům se nedá věřit! Ale i některým našim občanům, kterým by nevadila obnova ruského protektorátu! A že jich tu máme! I celé strany!

1 0
možnosti
JL

Mate pravdu "tato dohoda nikdy uzavrena byt nemela", presto si myslim, ze k tomu zotroceni a utrpeni naseho lidu doslo i bez ni! Soveti vzdycky, pro pripad nezdaru planu puvodniho, pripraveny alternativni zpusoby podrobeni a zotroceni!

Prikladem muze byt napriklad Polsko, jehoz londynskou vladu nelze v zadnem pripade podezirat ze vstricnosti ke Stalinovym planum. Londynskou vladu Soveti jako predstavitele lidu polskeho neuznali a misto toho uznali t. zv. "Lublinsky vybor" vedeny komunisty pod kontrolou Moskvy. Ten byl pro Rusy jedinym legitimnim predstavitelem lidu polskeho. Vojaci "Armii Krajowe" byli pronasledovani po lesich jako lovna zver. Kolik jich takto zahylo existuji jen dohady.

Toto je jen jedna z alternativ, verim, ze v pripade, zeby se Benes vzpiral meli Rusaci jiste pripraveno hned nekoliv alternativ. Dukazem je, ze vsude kam vstoupila Ruda Armada a s ni NKVD prevzali Soveti absolutni kontrolu, tedy s vyjimkou Titovy Jugoslavie kde tvrde narazili.

12 0
možnosti

Dr. Eduard Beneš se pohyboval mezi mdlobou z vysokého tlaku a mdlobou z hypotenze. Není tedy divu, že byl snadno manipulovatelný!

0 0
možnosti

J25a42k14u44b 24Š19o75l71c

12. 12. 2023 14:30

Beneš to má u mě špatné, nepoučil se z Mnichova, stále si myslel, že je nějaký důležitý hráč a myslel si, že to se Stalinem nějak šikovně uhraje.

Na druhou stranu si Stalin vzal vždy, co chtěl, takže by ČSR spolknul tak jako tak. V podstatě to mohl udělat už v roce 1945, ale pro západ hrál hodného strýčka Joea.

9 1
možnosti
  • Počet článků 3329
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz