Barack Obama ve stopách neblahého Chamberlaina

  Americký prezident prohlásil v emotivním projevu na Hradčanském náměstí, že nás nikdy nezradí. To zní na první pohled hezky. Avšak jeho myšlenky na planetu Zemi bez jaderných zbraní jsou na první pohled sice hezké, ale ve skutečnosti nebezpečné pro současný svět.

Jiný demokrat a Obamův předchůdce na postu prezidenta USA Harry Truman dal 7. dubna 1949 jasně najevo, že „bez váhání použije atomovou bombu bude li to třeba pro blaho Spojených států, nebo kdyby se ocitl v sázce osud demokratických zemí světa." To bylo jasné rozhodné slovo v době, kdy zločinný Sovětský svaz v čele s masovým vrahem Stalinem hrozil svobodnému světu III. světovou válkou.

Myslím si, že Barack Obama je osobně slušný člověk, mám ale obavy, že podceňuje zlo. Proto může skončit jako britský premiér neblahé paměti Neville Chamberlain. On upřímně věřil tomu, že se s Adolfem Hitlerem dá rozumně dohodnout, a když mu tedy dá československé Sudety, tak Evropa bude žít dlouhé roky v míru. Za tento tragický omyl zaplatil svět velmi vysokou cenu, nacismus nás přišel na desítky milionů mrtvých a mnohá evropská města se proměnila v trosky.

Bohužel Obama dělá úplně totéž. On se domnívá, že s darebáky se dá jednat slušně. Už jeho vstřícné gesto vůči Iránu dopadlo neslavně a podle očekávání iránské vedení, jeho nabídku na mír výměnou za zřeknutí se jaderného programu, poslalo do kytek. Je potřeba říct naplno, že současní iránští vůdcové, kteří vyhrožují jiným státům zničením nemají k nacistům zase tak daleko. Iránu je třeba dát jasně najevo, buď přestanete být problémovou zemí nebo si ponese  následky. Kdo zanechá darebáctví, má se dobře, vždyť Libye je toho důkazem.

Ze stejného „mírotvorného" těsta jsou Obamovy sny o éře bez jaderných zbraní. Takový svět však není v současné době, kdy Irán a KLDR vyvíjejí nové rakety s jadernou hlavicí a dlouhým doletem, možný. Jaderné zbraně v arsenálu demokratických zemí jakými jsou USA, Velká Británie a Francie jsou zárukou světového míru a důraznou hrozbou zločinným režimům. A tak to musí zůstat! V opačném případě se může euroamerická civilizace ocitnout ve smrtelném nebezpečí.

Proto vám pane prezidente Obamo přeji více odhodlání a rázného Trumanovství. Je to v zájmu všech svobodných lidí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 6.4.2009 12:34 | karma článku: 28,03 | přečteno: 1376x