Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P35e65t82r 49N68e98d90v77ě17d

31. 8. 2022 23:28

nehospodárnost a neefektivita při výběru některých příjmů státu a nízká efektivita přivymáhání daňových nedoplatků;

• nedostatečné nastavení a vyhodnocování cílů dotačních titulů a nedodržování pravidel,zásad a transparentnosti při poskytování dotací;

• chyby v přípravě a realizaci projektů ICT, potlačování vlivu soutěžního prostředí a vznik závislosti na jednom dodavateli;

• přenos některých činností státu na externí právní, poradenské a konzultační subjekty vedoucí k nehospodárnostem;

• nákupy materiálu bez výběrových řízení a písemně uzavřených smluv s důsledkem značných cenových rozdílů;

• nedostatečný výkon majetkových práv státu;

• selhávání programového financování, které nezajišťuje pevný časový ani finanční rámec s vyhodnotitelnými cíli a efekty investiční politiky státu;

• nedostatečná funkčnost řízení a kontroly některých programů spolufinancovaných z prostředků EU a zaostávání jejich čerpání;

• nespolehlivost vykazovaných údajů státu pro monitoring a řízení veřejných financí ve vazbě na nedostatky účetní reformy státu.

NKÚ to umí prostě stručně sesumírovat....

1 0
možnosti
FD

Snížit birokracii a pak ubude úřadů.

0 0
možnosti
PZ

Prostě se plán p. Šilerové z krize se proinvestujeme nepovedl, ale myslela to dobře a pro jednodušší jedince to formou obrázků se zvířátky vysvětlovala na svém instagramu a tím jim vysvětlila všechny tajemství složité finanční materie a to vše za dohledu nejlepšího mikromanagera na covid 40 tisíc nikdo nedal takže ano best in covid, ale jen jestli je to první místo něco čím se c hlubit

7 0
možnosti
MV

Ale za Babiše nejvíce řvala nynější pětikolka- PŘIDEJTE , PŘIDEJTE ,PŘIDEJTE VŠEM. Tak se nedivte výší schodku.

13 7
možnosti
RK

Přidejte těm, kterým se nezákonně zavřely živnosti. Máte selektivní paměť, že?

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JV

Kdyby nebyl váš blog jen kouřovou clonou nad dalšími průšvihy vlády současné, musel byste také uvést, že Babišova vláda převzala zemi s dluhem 42% k HDP, snížila ho až na 37,5%, aby pak v době covidového rozdávání (také pod velkým tlakem opozice a podnikatelské loby) dluh vrátila na 41%.

Teprve uvidíme co dokáže vláda Fialy. Zatím je to tedy jedna velká bída a vládu lze nazvat protilidovou a promafiánskou.

15 7
možnosti
JD

Blog je o zprávě z NKÚ.

Mimo jiné je v ní i chvála vlády minulé za to, že udržela nízkou nezaměstnanost.;-)

2 0
možnosti
MR

Zde je jiný fenomén, a to silný tlak bulvárních medií a televizí, jež hraničí až s vydíráním. Scénář je dodnes podobný, zavolají si ministra, či premiéra do televize a tam je konfrontují s názory ulice, a pohledy odborníků dle své ... . Tak to vlastně vznikl i program antivirus, a vlastně platby umělcům, cestovnímu ruchu, hospodským, .... Dnes media vlastně stojí za rozpoutáním energetické krize, a neustále vznášejí požadavky na vládu, tak aby platila zvýšené náklady pomalu všem, včera na Nově další požadavek, platit dětem obědy a kroužky .... V podstatě se u nás zhroutil politický systém, chybí zde politické základny a tvoření nad generačních hodnot, tak jako za věku mocnářství, či 1. republiky. K tomu společnosti chybí její elita, duše národa, jež by ukočírovala tendence ve společnosti kde převládá jedna skupina, neboť s ní je dobrý politický a mediální byznys. Pak je zde ještě pojistka v podobě prezidentského úřadu, a právě v dobách krize by měl být co nejvíce aktivní a snižovat tlaky ve společnosti, nátlak medii, a sociální části populace. Takto je to vlastně o dvou stranách. Jedna je vládní strana a druhá je mediální, a každá politická vládnoucí strana či hnutí potřebuje podporu občanů a na ní má dnes největší vliv televize a věk odborníků i na smeták paní uklízečky. Není zde strana jež by podržela vládu při nesmírném tlaku aktuálních generací na státní kasu, naprosto zde vymizela kalkulace únosnosti pro rozpočet a státní dluh. Zde je potřeba chránit vyšší princip a hodnotu společnosti jež je garantem naší budoucnosti ale i minulosti, chránit v ústavě, tak aby se nestala kasičkou aktuálních generací jež vyrostly v umělém řízeném prostředí a neumí si poradit s realitou, to že přicházejí hubené roky. Zde by měl být i stanoven budget jež mohou aktuální generace zatížit finančně ty budoucí ... Pak by mělo dojít k rozdělení kde parlament by měl plnit krátkodobé politické potřeby a senát by měl zohledňovat projevy do budoucna.

7 0
možnosti
Foto

Píšete:

"Takto je to vlastně o dvou stranách. Jedna je vládní strana a druhá je mediální ...".

S tím souhlasím. Je tu však ještě jedna strana, ta nejdůležitější, a to jsou občané a především voliči. Tato strana je v Česku tradičně levicová (viz husité a volby v roce 1945-46) a chce peníze rychle a hned. Češi jsou z poměrně velké části národ jednoduchých lidí, ožralů a tlusťochů.

Zeman je často kritizován, že nemluví slušně, příliš pije a je tlustý, "ovarová hlava". Jeden český psychoterapeut před pár lety na rozhovoru na iDnes.cz řekl, že kdo je v Česku slušný, nekouří a nechlastá, tak ten je šikanován. Proboha, co chcete dělat s takovým národem. Já jsem již dávno emigroval a to nejen kvůli komunistům a sovětům.

1 1
možnosti
FL

Veškeré zadlužování bylo za všeobecné podpory ODS i Pirátů

5 9
možnosti
MB

Jóó to byly doby. Agentové Stb se mohli volně pohybovat po náměstích! Nikdo na ně nepískal, nebubnoval. "Vládě P. Fialy nedůvěru vyslovovat nebudu - po dobu předsednictví EU. Paroubkovštiny a ostudy již bylo dost". Škoda, výrok z dopoledne, je odpoledne popřen. Maskot Bohnic tedy cestuje dále. Dluhem vpřed! Od Hradu dále - K base blíže. ANO - Koblihář náplň, spokojeně si líže :-)

13 1
možnosti
JD

Ještě že současná vláda plánuje pane Bučku za svoje čtyřleté působení schodek jen bilion korun!

To je totiž ta správná cesta k lepším zítřkům a záchrana našich dětí a vnoučat! ;-D;-D;-D

Jinak souhlasím s poplatkem v nemocnicích, ještě bych ale zavedl školné na VŠ (ze začátku symbolické, 500 měsíčně)R^

5 7
možnosti
  • Počet článků 3328
  • Celková karma 25,24
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz