Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SG

Honzo,co slovo, to perla.Karma R^

1 0
možnosti
Foto

Skutečně ministr zahraničních věcí Jan Masaryk ještě v květnu 1945 protestoval u sovětského velvyslance Valerije Zorina proti tomu, že vojáci Rudé armády demontují a odvážejí strojní zařízení československých továren, které v žádném případě nespadají do kategorie válečné kořisti?

Masaryk se účastnil založení OSN v San Francisku, do Prahy se vrátil až 30. července 1945?

0 0
možnosti
AK

A v současné době americká pomoc dělá pravé divy v celém pásu zemí mezi 20. a 40. rovnoběžkou.

Jsou ti Američani pašáci, že?

2 1
možnosti
Foto

Především se jednalo o válečné přebytky, které nebylo možno prodat, aby nedošlo ke zhroucení cen. Toto zboží bylo zaplaceno ziskem USA z války. USA vyšly z války neobyčejně hospodářsky posílené, zatímco Evropa opačně a musela svůj trh otevřít USA. Sověti neměli nic, pouze spálenou zemi. Co kde demontovali? Je třeba se podívat, co to bylo za továrny a zařízení, jestli spadaly do nějakého odškodného. Pálíte od boku, když už na něco poukazujete, měl byste tedy doložit.

To ovšem nemění nic na věci, že se mohlo stát, že se odvážely věci, které byly prostě ukradené. V době největší nouze o uhlí, blokovali Sověti na 200 našich vagónů naložených právě různým zařízením.

Ovšem kradli i Američané ve velkém, ale daleko cílevědoměji, hlavně žádné harampádí, a to od prostých vojáků výš. Jak v Německu, tak v Čechách.

6 6
možnosti
VV

Mate nejake dukazy, ze americane kradli, nebo strilite jen tak od boku?

4 3
možnosti
MS

Možná pane Zieglere by mohla USA ty dodávky  zase obnovit a poslat směrem do Libye a Iráku. Pak by třeba uprchlíci neměli důvod k masovému stěhování a EU by neměla důvod zavádět nesmyslné kvóty,aby odstraňovala následky politiky novodobé USA.

5 2
možnosti
JR

J36a84r92a 98R83a10n31k

17. 5. 2015 17:46

Pane Michale SvobodoMichale, zkuste si dat nekolik semestru anglictiny, USA Kanada posilaji nejvetsi financni a nejeno tu pomoc, prusvih je, ze Cina a Rusko pouzily prave na Syrii veto pred rokem, mohlo byt o milion uprchliku mene. Jak se starame o sberne tabory Syrskych uprchliku se doctete na netu, jsou tady i statisky, kolik.....:-P

2 3
možnosti
AS

A11d22a34m 27S36t73a43v92a

17. 5. 2015 15:34

Jane Zieglere, vy dokážete jednoznačné pravdy tak vyhrotit, že z vašeho psaní vždycky  vznikne bolševicky totalitní demagogie.

10 2
možnosti
AS

A91d97a55m 70S54t68a36v48a

17. 5. 2015 15:29

"...Americká pomoc výrazně pomohla válkou zničené Evropě...": Autore, i když to je jednoznačná a mimořádně významná pravdivá skutečnost, a bohu díky již dnes nepopiratelná pravda- když už s tím pracujete, zjistěte, zda se to v duchu, jak jste to vy napsal,  učí  i děti ve škole. A proto, i když to je jednoznačná skutečnost, je výborné, že jste to připomněl. Ovšem pozor: To neomlouvá administrativu USA ke konci války, s lítostí je třeba zmínit i tehdejšího generála D. D. Eisenhowera,že přenechali tolik prostoru pro rozhodování o konečných výsledcích války SSSR.  Ale i zde platí: po bitvě je každý generál. Ovšem vadí mi ti naši maršálkové, kteří všechno poválečné zlo, které má kořeny právě v těch ústupcích USA,  házejí na prezidenta E. Beneše.

1 1
možnosti
ML

M63a41r89t37i61n 65L42a12c21o

17. 5. 2015 14:56

Veľkú plechovku od sušeného mlieka s nápisom UNRRA opatrujeme na chalupe.;-)

2 0
možnosti
Foto

Já nemám nic proti americkému bombardování našich firem a měst, třeba to pomohlo zkrátit válku. Ale ty škody, které nám tím koneckonců vznikly, tak asi tou URNOU zaplaceny nebyly. Takže tu americkou pomoc berme jako malou rekompenzaci toho, že Amíci přece jenom nějakým dolarem dopomohli Hitlerovi k moci.

Ba ani SSSR by bez Forda nebyla tam, co byla. Takže jsme se ocitli v kleštích také díky Amíkům.

3 5
možnosti

A proti ruskému bombardování našich měst a firem?

6 1
možnosti
VV

Ano vzdy jsme se tesili na balicek od unnry. Ja na pomerancovou limonadu v prasku a konzervu ruzoveho lososa. Sestra zas na opravdovou cokoladu a bracha na oriskove maslo. A rodice hlavne na prave kafe.

3 0
možnosti
ZM

Hm, takže jste se chovali jako socky a ještě se tím chlubíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,76
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz