Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

A já dal odkaz na vyjádření historika a spisovatele Padevěta.

0 1
možnosti
JV

Zatímco vy si libujete o filmu, který natočil Mašín. To je prča teda

2 3
možnosti
JV

Zieglere, bony tehdy fakt nebyly

0 0
možnosti
JZ

To přece nepopírám, ale za koruny se v Darexu kupovat nedalo. V obchodech Darex mohli zákazníci také nakupovat zahraniční zboží, především tedy zboží ze západních zemí, výměnou za Darexové poukázky, podobně jako tomu bylo později u Tuzexu.[3] Darexové poukázky se směnovaly pouze za ty cizí měny, o něž měl v danou dobu stát zájem, případně i za zlato.[2]

Činnost Darexu byla ukončena v roce 1953 v souvislosti s měnovou reformou téhož roku. Firma se poté ocitla v likvidaci, jež byla završena v roce 1955.

0 0
možnosti
JV

A vy jste sháněl bony kde?

0 0
možnosti
JZ

Ale bony přece nebyly.

0 0
možnosti
JZ

Čerpám od spisovatele Jiřího Padevěta.

Viz.

To je základní omyl. Oba esenbáci ani pokladník Rošický, který byl mimochodem prokazatelně členem KSČ, nezemřeli kvůli Mašínům, ale proto, že v Československu vládl komunistický režim. Bez něj by se nikomu nic nestalo - nebyl by zapotřebí odboj, který holt někdy vede ke ztrátám na životech.

Rozhovor se spisovatelem Jiřím Padevětem o skupině bratří Mašínů a protikomunistickém odboji - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

0 1
možnosti
JZ

Kromě Rošického, který zemřel nešťastnou náhodou, byli ti další mrtví příslušníci komunistických ozbrojených sborů. Těch mi není líto.

0 1
možnosti
LH

Nešťastnou náhodou? To myslíte jak?

2 0
možnosti
  • Počet článků 3356
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz