Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Kojot

17. 10. 2012 0:44
K tomu Čapkovi

Je pozoruhodné, že na toho Čapka často odkazují přesvědčení pravičáci a vůbec jim nedochází, že je to v prvé řadě velmi levicové vyznání. Konec konců tam sám píše, že komunisté stojí za úvahu a za sdělení, proč se k nim nepřidal, takoví agrárníci si nezaslouží ani stín jeho pozornosti.

Současná KSČM už ale nedělá to, co Čapek v tom eseji kritizuje, nečeká na nějakou bájnou revoluci, nevěří bezhlavě ve své "svaté spisy" a normálně funguje pro lidi. Za to je kritizována z ultralevicových pozic jako reakční. Čapkova slova by dnes seděla třeba na tyto "ostré hochy": http://www.komsomol.cz , kteří KSČM nemohou přijít na jméno (a KSČM s nimi není nijak organizačně propojena, lidé si to nekdy myslí).

Takže dnes mají komunisté k Čapkovi povětšinou blíž než k Leninovi a rozhodně se nad esejem "Proč nejsem komunistou?" nepohoršují. Konec konců já sám jsem takový čapkovský revizionistický komunista.

0 0
možnosti
JP

Kojot

17. 10. 2012 0:45
Re: K tomu Čapkovi

PS: Asi vím, kterého "martického" astrologa máte na mysli. Je nechutně arogantní! ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Astrologer, homeopath, psycholog, filozof...ženský rod .... truhlář, zahradník, zatloukač hřebíků, uklízečka, řidič,kuchařka ,matka, milenka atd. Chovatelka koček, koní ,ptáků, lučních kobylek , vychovatelka , malířka pokojů, obrazů, maluji, miluji, píši, organizuji ,dívám se dívám.....vděčný pozorovatel a hráč. děkuji, všemu na březích kyberprostoru , takže nic moc