Všechno nejlepší, republiko

9. března proběhla na Pražském hradě inaugurace našeho dvanáctého prezidenta. Dá se očekávat, že opravdu tuctový nebude, ale nepředbíhejme. Sokolská stráž se účastnila inaugurace, oficiálně nepozvaní, zato viditelní.

  Sokolové, přesněji sokolská stráž, se na vlastní pěst rozhodla účastnit inaugurace. Neměli jsme vyhrazeno žádné místo a to že uvádím "oficiálně nepozvaní" není stížnost či výtka, pouze fakt k dokreslení událostí.

  Kolem třinácté hodiny jsme vyrazili z Tyršova domu na Hrad. Tempo bylo svižné, tak jsme se v chladivém počasí pěkně zahřáli. Na Hradčanském nádvoří jsme sledovali mraky nad Prahou s obavou, aby nám déšť nesmáčel sokolské prapory a s napětím očekávali, podaří-li se nám vytvořit koridor směrem od brány Titánů k soše T. G. Masaryka. Podařilo se, bylo nás něco přes 60 krojovaných sokolů, rozumí se členů sokolské stráže a z toho asi 20 praporečníků.
  Po inauguraci jsme v pochodovém tvaru zamířili zpět k Tyršově domu. Útvar sokolů v trojstupu budil pozornost turistů i místních, mávali nám, fotili a jinak projevovali přízeň, protesty jsme nezaznamenali.
  Z pohledu účastníka musím říct, že akce byla velmi podařená a "uživatelsky přívětivá".

Poslední pokyny velitele na chodbě v TD. Pozorně nasloucháme.

 

 

 

 

Cesta k T. G. Masarykovi je zabezpečená a volná

 

 

 

  Doufejme, že se na Hrad vrací smysl pro systémový přístup, logiku, cit pro dodržování zákonů a opouštíme pokusy, co vše Ústava ČR snese, kde všude lze ohýbat.

  Věřím, že atmosféru této sokolské akce lze vidět na fotografiích, jsou věci které je zbytečné popisovat slovy. Fotografie  s označením Filip Bejr jsou zveřejněny s autorovým souhlasem, fotografie označené ZW jsou moje nebo z mého fotoaparátu. Panu Filipovi tímto moc děkuji za ucelený soubor skvělých fotografií z kterého jsem jen malou část použila zde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdenka Wagnerová | sobota 11.3.2023 14:20 | karma článku: 15,71 | přečteno: 332x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89